İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Salacak sahilindeki kaçak yapıların yıkımı için işlem başlatmışken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Üsküdar Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliği ile bu yapılar koruma altına alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bakanlığın ve belediyenin bu tutumunu eleştirerek, 14 Mayıs seçimlerinde bu durumun değişeceğini ima etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, bakanlıkça yapılan düzenlemeye karşı yargı sürecinin başlatılacağını duyurdu.
17 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Candaş Tolga Işık’ın ‘Az Önce Konuştum’ programında 2023 genel seçimlerinde hatalar yaptıklarını belirtti. İmamoğlu, ekonomik durumun ve deprem gibi etkenlerin seçim sonuçlarını etkilediğini, ancak stratejik hatalar yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, Altılı Masa'nın stratejisinin zamanla değiştiğini ve bu durumun seçim kampanyasını olumsuz etkilediğini söyledi. İmamoğlu, 2024 seçimlerinde ise daha iyi bir zemin oluşturduklarını ve vatandaşların desteğini aldıklarını belirtti.
28 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde ve bazı televizyon kanallarında gösterilen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticileriyle birlikteymiş gibi gösteren montaj videonun 'Bizans oyunlarına' benzediğini söyledi. Erdoğan, montajı 'kıvrak zekanın ürünü' olarak nitelendirirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, videonun gerçek olup olmadığının önemli olmadığını belirtti. İmamoğlu, devletin içini bozan yapıların milleti bölmeye çalıştığını ve bu tür iftira ve yalanların ülkeye zarar verdiğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Cumhuriyet gazetesinin eski Ankara temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR'larının durdurulması görüntüleriyle ilgili olarak 'terör örgütüne yardım etmek' suçundan yargılandı. Daha önce beraat eden Gül, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden görülen davada beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gül, şu anda İstanbul Adalar belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.
28 Şubat 2024

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yerel seçimlerde AKP adayı Murat Kurum'u desteklemiş olmasına rağmen, İstanbul Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti. Aksu, bu ziyarette İmamoğlu'nu tebrik etti ve İstanbul'un ulaşım sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aksu daha önce siyasi bir yönlendirme yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirtmişti.
24 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Seçim kaybetme tecrübem yok' ifadesine, partinin her durumda önde olduğunu belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, daha önce bir sunum sırasında genel seçim kayıpları hakkında sorulan bir soruya kişisel olarak seçim kaybetme deneyimi olmadığını söyleyerek cevap vermişti. Öztrak, geçmişte İmamoğlu'nun endişelerine Erdoğan'ın bir seçim daha kazanamayacağını belirterek yanıt vermiş, ancak sonrasında İmamoğlu hapis cezası almış ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası isteniyor. Erdoğan'ın avukatları, Kaftancıoğlu'nun 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesine gönderildi ve kabul edilirse Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı yorumda, 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir ve sizler ne yaparsanız yapın Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ!' ifadelerini kullandı.
8 Mart 2023

İstanbul Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, usulsüz toplanan paralarla satın alındığı öne sürülen taşınmazın hazine adına tapuya tescil edilmesini ve paraların hazineye aktarılmasını talep etti. Görüntülerdeki paraların, SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından Sarıyer ilçesindeki 14 taşınmazın CHP’ye satılması sırasında kullanıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında bazı CHP yetkililerinin ifadeleri alındı.
11 Ağustos 2024

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığına atanma ihtimali tartışılıyor. Anayasa hukukçusu Doç. Dr. Didem Yılmaz'a göre, seçimle gelen belediye başkanlarının sadece seçimle gelinecek görevler için istifa etmeleri gerektiğinden, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanmaları önünde bir engel bulunmuyor. Ancak, eğer Millet İttifakı'nın adayı seçimi kazanırsa, belediye başkanlığı görevini sürdüren İmamoğlu ve Yavaş'ın iki görevi bir arada yürütmeleri mümkün olmayacak. Yılmaz, ayrıca iki görevin bir arada yürütülmesinin güç yoğunlaşmasına yol açacağını ve kuvvetler ayrılığı ilkesiyle bağdaşmayacağını belirtiyor.
6 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş depremleri sonrası İstanbul'da olası bir depreme karşı alınan önlemleri ve yapılan hazırlıkları anlattı. İBB, riskli binaların yenilenmesi için 1 milyon liralık faizsiz kredi ve kira desteği sağlayacağını duyurdu. İmamoğlu, İstanbul'da deprem seferberliği başlattıklarını, Afet Eylem Planı'nın uygulanması için hazırlık yaptıklarını ve İstanbul'un deprem riski taşıyan binalarının tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, afet gönüllüsü eğitimi ve toplanma alanlarının tespiti gibi konulara da değindi.
2 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da çeşitli ziyaretlerde bulundu ve konuşmalar yaptı. İmamoğlu, kayyum atama girişimlerini eleştirerek, bu durumun Türkiye'nin demokrasisine zarar verdiğini belirtti. Bursa'nın hak ettiği şekilde yönetilmediğini ifade eden İmamoğlu, demokrasi ve adalet mücadelesinin önemini vurguladı ve geleceğe dair umutlu mesajlar verdi. Ayrıca, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ve Cumhuriyet'in değerlerine layık olacaklarını söyledi.
27 Ocak 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgesinde 'bir yıl içinde yıkılan binaların yerine yenilerinin inşa edileceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, şehirlerin büyük bir kısmının yıkıldığını ve yönetimlerin bu duruma nasıl sebep olduğunu sorguladı. Betonlaşma odaklı yaklaşımı eleştirerek, insanların dayanıklı şehirler ve sosyolojik ihtiyaçları karşılayan bir yaşam tarzı istediğini belirtti. Yerel halk ve tüm paydaşlarla birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.
15 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ve yönetimine yönelik iktidar tarafından yapılan eleştirilere 23 maddelik bir liste ile cevap verdi. İmamoğlu, İstanbul'da sosyal yardımların arttığını, yeni projelerin hayata geçirildiğini, metro inşaatlarının devam ettiğini ve istihdam ofisi aracılığıyla 100 bin kişiye iş bulunduğunu belirtti. Ayrıca, eğitim ve sağlık alanında yapılan yardımlar, altyapı yatırımları ve çevre projeleri gibi konularda da iddialı açıklamalarda bulundu.
5 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da gerçekleşen siyasi etkinliklerin ardından İstanbul'a dönerek İBB yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlar ele alındı. İmamoğlu, İstanbul'a yönelik hizmetlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması ve belediye başkanı Akış'a verilen hapis cezası hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yargının hukuku uyguladığını ve kararın kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini belirtti. Akış, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve 19 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediye başkan vekili olarak atamıştı.
5 Haziran 2024

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, 'imar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları' iddiasıyla Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D. ve eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E. tutuklandı. Diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı, Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını duyurdu.
4 Şubat 2023
İşaretlediklerim