Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adana Karataş limanından açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda iki Türk balıkçının hafif yaralandığını ve teknede maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Bakanlık, olayı kınadığını ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu olan bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
29 Mayıs 2023

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde yoğun dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girmek yasaklandı. Kaymakamlıklar, tehlike arz eden bu durum nedeniyle üç ilçede denize girişe izin vermiyor. Sahillerdeki cankurtaran ekipleri, tehlikeyi belirtmek amacıyla bayrakları kırmızıya çevirdi. Rip dalgaları, deniz dip yapısının belirli bir şekilde olduğu bölgelerde görülen ve oldukça kuvvetli akıntılardır.
14 Temmuz 2024

Marmaris'teki Kızılbük bölgesinde, Sinpaş GYO'nun doğayı talan ettiği iddiasıyla açılan dava, hukuki bir garabetle karşı karşıya. Mahkeme, çevrecilerin avukatı Atilla Öztürk'ü dosyadan çıkardı. Ayrıca, çevrecilerin bilirkişi heyetinde uzman akademisyenler bulunmasını talep etmesine rağmen, mahkeme davalı taraftan, yani Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'ndan personel görevlendirdi. Çevreciler, kamu kurumlarının davanın şirket lehine sonuçlanması için her adımı attığını iddia ediyor.
6 Ekim 2023

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Kuşu bulan Kadir Tekin, durumu yetkililere bildirdi ve kuş, tedavi edilmek üzere teslim alındı. Kuşun, hava şartları nedeniyle bitkin düştüğü belirtildi ve tedavi sonrası doğal ortamına salınacağı öğrenildi.
17 Ağustos 2023

İstanbul Üniversitesi ve Küresel Denge Derneği tarafından yapılan bir çalışma, İstanbul ve İzmir'deki deniz seviyesi yükselmesinin olası etkilerini ortaya koydu. Çalışma sonucunda hazırlanan rapora göre, İstanbul'da 6 milyon kişinin yaşadığı 120 kilometrekarelik alan ve İzmir'de Kordon ve tatil beldeleri sular altında kalma riskiyle karşı karşıya. Ayrıca, İstanbul'daki 16 atık su arıtma tesisinin 12'si ve İzmir'deki 20 atık su arıtma tesisinin dördü de tehdit altında. Deniz sularının yer altı sularına karışması durumunda, özellikle İzmir'deki tarımsal faaliyetler olumsuz etkilenebilir.
7 Eylül 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, iki yaşındaki Batu Demir, su bulma amacıyla açılan yaklaşık 60 metre derinliğindeki bir artezyen kuyusuna düştü. Oğlunu kurtarmak isteyen baba Aytuğ Demir de kuyuya atladı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin yaklaşık 10 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda baba ve oğlunun cansız bedenleri kuyunun 15. metresinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma kapsamında site yöneticisi ve kaçak sondaj yaptığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.
6 Ocak 2023

Yeniden Refah Partisi'nin Düzce adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu'nun paramotorla gerçekleştirdiği tanıtım denemesi sırasında, pilot B.E'nin kullandığı paramotor havada arızalandı. Arapçiftliği Mahallesi mevkisinde elektrik tellerine takılarak asılı kalan paramotor, pilotun yaklaşık 4 metre yükseklikten kendi imkanlarıyla inmesiyle sonuçlandı. Pilot kazayı yara almadan atlattı. İl Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği olayla ilgili araştırma başlatırken, elektrik kesintisi yaşanan mahallede arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor.
30 Mart 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangının, öldürülen bir kişinin ormana atıldıktan sonra ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yangının ilk başladığı bölgede yanmış bir erkek cesedi bulundu.
23 Haziran 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Ege Denizi'nde, Midilli Adası'nın merkez üssü olarak belirlenen 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 10.38'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin 15,82 kilometre açığında ve 14,95 kilometre derinlikte kaydedildi. İzmir ve çevre illerde hissedilen sarsıntı, AFAD tarafından raporlandı.
10 Ocak 2023

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Arnavutköy'deki bir okulun bahçesini su bastı ve öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresi personeli binanın içerisinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, öğrencileri dışarı çıkarmak için çalışma başlattı. Yağışın etkili olduğu diğer bölgelerde de su baskınları yaşandı ve araçlar mahsur kaldı.
28 Eylül 2023

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinde özellikle Ordu, Giresun, Trabzon ve Samsun'un doğusunda etkili olacak sağanak yağışlar nedeniyle sel ve heyelan riskine karşı uyarıda bulundu. Bu gece ve yarın sabah devam etmesi beklenen yağışlar için vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısı yapıldı. Ordu'da bir kişi sel ve heyelan nedeniyle hayatını kaybetti, Samsun'da ise şiddetli yağışlar su baskınlarına yol açtı.
7 Temmuz 2024

Antalya'nın Finike ilçesinde bir istinat duvarının çökmesi sonucu altında kalan Mihriban Kaftanlı (6) isimli çocuk hayatını kaybetti. Jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine giderek, göçük altında kalan ve ağır yaralı olan Mihriban'ı kurtardı. Aynı olayda yaralanan Serkan Can Burul (6) da hastaneye kaldırıldı. Mihriban Kaftanlı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
1 Aralık 2023

Türkiye'nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü'nde alg patlaması yaşandı ve göl turkuaz renge büründü. İznik Belediye Başkanı Mehmet Kağan, bu doğa olayının bölgedeki turizme olumlu katkı sağladığını belirtti. Plaj işletmecisi Bekir Uslu da ziyaretçi sayısında artış olduğunu ve özellikle fotoğrafçıların ilgisini çektiğini ifade etti.
17 Temmuz 2024

Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

Marmaris Belediyesi, koruma altındaki bir alana moloz dökülmesi konusunda eleştirilere yanıt verdi. Belediye, alanda yoğun yağışlarda zemin suyunun yükseldiğini ve bu nedenle dolgu çalışması yapıldığını belirtti. Dolgu malzemesi olarak Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası kazısından çıkan taşlı toprak kullanıldığını açıkladı. Ayrıca, alanda piknik alanı oluşturulacağı ve bu çalışmaların çevreye uyumlu yürütüldüğü ifade edildi.
14 Mart 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Ukrayna'dan İstanbul'a seyir halinde olan 142 metre boyundaki MKK-1 isimli dökme yük gemisi, Umuryeri'nde karaya oturdu. Olaya müdahale etmek üzere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri ve römorkörler hızla olay yerine yönlendirildi. Bu durum üzerine İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak askıya alındı.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim