İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP'de yaşanan tartışmalar devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu üçüncü kez görüştü. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na İstanbul seçimleriyle ilgili endişelerini ve partideki 'değişim' ihtiyacını aktardı. İmamoğlu'nun siyasi yasakla karşı karşıya olması durumunda CHP'ye olası etkileri de görüşmede ele alındı. İki liderin bir sonraki görüşme için ayrıldığı ve Kılıçdaroğlu'nun 'herkesin mutlu olacağı bir formül' üzerinde çalıştığı belirtildi.
15 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan parti içi 'değişim' tartışmaları kapsamında üçüncü kez görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve Ankara'daki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak her iki tarafın da görüşmelerin doğal olduğunu ve devam edebileceğini vurguladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partideki değişim taleplerine olumlu yaklaşacağını ifade etmişti.
14 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ve yönetimine yönelik iktidar tarafından yapılan eleştirilere 23 maddelik bir liste ile cevap verdi. İmamoğlu, İstanbul'da sosyal yardımların arttığını, yeni projelerin hayata geçirildiğini, metro inşaatlarının devam ettiğini ve istihdam ofisi aracılığıyla 100 bin kişiye iş bulunduğunu belirtti. Ayrıca, eğitim ve sağlık alanında yapılan yardımlar, altyapı yatırımları ve çevre projeleri gibi konularda da iddialı açıklamalarda bulundu.
5 Nisan 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini ve bu ziyaret sırasında önemli yatırım anlaşmalarının imzalanmasının planlandığını duyurdu. Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye dönüşüne dair güçlü belirtiler olmaması nedeniyle döviz bulmak amacıyla Körfez ülkelerine yönelmişti. Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler, bölgesel sorunlar nedeniyle uzun süredir gerilimliydi ve BAE, 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmakla suçlanmıştı.
4 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, altılı masadan çıkacak herhangi bir adayla seçimleri kazanacaklarına inandığını belirtti. Kendisini 'değişimin neferi' olarak tanımlayan İmamoğlu, İstanbul'da yüksek oranda destek gördüğünü ve Türkiye genelinde de kabul gördüğünü ifade etti. Altılı masanın bir sonraki toplantısında aday konusunun ele alınacağı, ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayın henüz açıklanmayacağını söylediği bilgisi verildi.
1 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından üçüncü kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı, ancak doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerini hatırlatarak, değişime öncülük etmesini istedi ve aksi takdirde İstanbul'un kaybedilebileceği endişesini dile getirdi. İmamoğlu cephesi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının seçim kaybının nedeni olduğunu ve yerel seçimlerde de hüsran yaşanabileceğini düşünüyor.
14 Haziran 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, önceki bakan Berat Albayrak ve ona yakın çevrelerle çekişme içindedir. Şimşek'in kabine toplantısında geçmiş dönem hatalarını vurgulaması ve zamları bu hatalara bağlaması, Albayrak ve ona yakın bürokratlar tarafından suçlayıcı bulunmuş ve medyada Şimşek'e yönelik eleştiriler artmıştır. Ayrıca, kamuda tasarruf genelgesi ve tanıtım giderlerinin kısılması, iktidara yakın medya gruplarında rahatsızlık yaratmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu durumu yakından izlediği ve yerel seçimler öncesinde kararlar alabileceği düşünülüyor.
18 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e müdahale etmediğini ifade etti. Mehmet Şimşek, Mayıs 2023 seçimlerinden sonra ekonomi politikalarında değişiklikler yapmış, faiz oranlarını artırmış ve döviz kuru üzerindeki kontrolleri gevşetmişti. Ayrıca yatırım bulmak için hem Körfez ülkelerini hem de Batı'yı ziyaret ediyor. Toplantıda narenciye sektörüne destek konusu gündeme geldiğinde Erdoğan, Şimşek'in bağımsız karar verdiğini söyleyerek konuyu ona bıraktı.
9 Kasım 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçim sonuçlarının ardından bir video mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye'nin normalleşmeye ve sorunlara çözüm bulmaya ihtiyacı olduğunu belirtti ve hayal kırıklığı yaşayanlara umutsuzluğa kapılmamaları çağrısında bulundu. İmamoğlu, değişim vurgusu yaparak, aynı yöntemlerle farklı sonuçlar beklenemeyeceğini ve gönülleri fethetmek için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbulluları 29 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda düzenlenecek olan 570'inci fetih etkinliklerine davet etti.
29 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yol haritasını ve CHP'ye yönelik görüşlerini açıkladı. İmamoğlu, CHP'nin yerel seçimleri kazanmasının zorunlu olduğunu, partinin değişim ve dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korunması gerektiğini ve İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları olduğunu ve bunların göreve hazır olduğunu söyledi.
15 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, seçimlerin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini ve devlette dirlik, millette birlik sağlanacağını belirtti. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte kullandığı 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' ifadesine atıfta bulunarak, 'Üsküdar da bizim at da bizim' dedi ve seçim zaferine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, 15 Mayıs'ta Türkiye için yeni ve aydınlık bir dönemin başlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otoriterleşme, tehlikeli kamplaşma, ekonomik sorunlar ve eğitim sisteminin yetersizliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. İmamoğlu, seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu ve toplumun değişim arzusunun sandıklara tam olarak yansımadığını ifade etti. Ayrıca, demokratik mücadeleye devam edeceklerini ve değişim iradesini yeniden inşa etmek zorunda olduklarını vurguladı.
29 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'ya yapacağı ziyaret sırasında, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. İmamoğlu ayrıca Gemlik Belediyesi Tarım Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirecek ve CHP'li Nilüfer ve Mudanya belediyelerini ziyaret edecek. Sinan Ateş cinayeti, muhalefet tarafından gündemde tutulurken, AKP ve MHP tarafından sessizlik sürdürülüyor.
26 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'daki mülteci nüfusunun artışına ve bunun siyasi sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, eğer denetlenmezse 2050 yılında İstanbul'un beşte birinin mültecilerin oylarıyla yönetilebileceğini belirtti. Ayrıca, seçim süreçlerinde yaşanan bazı sorunlara ve Sinan Oğan'ın seçim kararlarına değindi. Muharrem İnce'nin seçim matematiğindeki etkisine ve Kılıçdaroğlu için destek iddialarına da yorum yaptı.
22 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önümüzdeki yerel seçimlerde ittifakın kazandığı belediyeleri kaybetmeyi göze alarak 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesine yanıt verdi. İmamoğlu, Akşener'in kapıları kapattığı düşüncesine katılmadığını belirtti. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yola çıktığını ve bu yolculukta olduğunu ifade etti.
13 Eylül 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidar tarafından engellendiğini iddia ettiği projeleri 18 maddede açıkladı. İmamoğlu, kamu bankalarının kredi vermediğini, İncirli Sefaköy Beylikdüzü Metrosu gibi projelerin onaylanmadığını ve İstanbul'un çeşitli ulaşım ve altyapı projelerinin engellendiğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin restorasyon ve meydan düzenleme projelerinin geciktirildiğini, kamusal alanların işgalinin ve peşkeşin son bulacağını, şeffaf denetim ve adil yargı ile kamuda oluşan zararlara son vereceğini ifade etti.
1 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin siyasetinin artık bir ittifak siyaseti olduğunu belirtti. İmamoğlu, ittifakların seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebileceğini, bazen ittifakların etkili olacağını, bazen ittifakları bozmak veya ittifaklara yanlış yaptırmanın etkili olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesi üzerine, Akşener'le yüz yüze konuşmak istediğini belirtti.
11 Eylül 2023
İşaretlediklerim