Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kendisine yöneltilen bir soruya, cumhurbaşkanlığı dahil herhangi bir pozisyona bir daha aday olmayacağını söyleyerek yanıt vermiş. Kılıçdaroğlu'nun bu kararını yerel seçimlere kadar genel başkanlık görevini sürdüreceği ve yerel seçimlerden sonra genel başkanlığı bırakacağı şeklinde açıklaması önerilmiş, ancak Kılıçdaroğlu net bir yanıt vermemiş. Altaylı, CHP'de yerel seçimlerden önce bir değişiklik olmayacağının kesin olduğunu belirtmiş.
8 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP tarafından bir kez daha aday olarak belirlendi. Haberin detaylarına ilişkin daha fazla bilgi verilmedi ve 'ayrıntılar gelecek' ifadesiyle duyuru yapıldı.
14 Aralık 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak açılışa katılmasını temenni ettiğini ifade etti. Bu açıklama üzerine salondaki CHP'li katılımcılar tarafından alkış alındı. Ayrıca, genel seçimlerin 14 Mayıs'ta olabileceği ve 'altılı masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunun siyasi gündemde tartışıldığı belirtildi.
22 Ocak 2023

Altılı masa olarak bilinen muhalefet partileri liderlerinin bir araya geldiği toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuken üçüncü defa aday olamayacağı belirtildi. Bu açıklamaya AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan yazılı bir açıklama ile tepki göstererek, Erdoğan'ın adaylığının önünde hukuki bir engel olmadığını ve seçmenin AKP'den aday beklediğini ifade etti. Turan, muhalefetin iddialarını 'bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktikleri' olarak nitelendirdi ve Yüksek Seçim Kurulu'nun bu konuyu tartışması gerektiğini belirtti.
27 Ocak 2023

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddiaları 'tevatürden ibaret' olarak nitelendirdi. T24 yazarı Murat Sabuncu'nun aktardığına göre, Bayraktar bir toplantıda gazeteci Özlem Gürses'in sorusu üzerine, cumhur ittifakının adayının uzun zamandır belli olduğunu ve kendisinin siyasete girmediğini belirtti. Ayrıca, MIT dergisinin Bayraktar TB2'yi 'çığır açan teknolojiler' arasında gösterdiği bilgisi de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

AKP'li eski milletvekili Metin Külünk, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu. Twitter üzerinden bir mesaj paylaşarak adaylığını ilan eden Külünk, İstanbul'un kötü yönetildiğini ve İstanbulluların aldatıldığını iddia etti. AKP'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru sürecinin son gününde bu açıklamayı yaptı.
22 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir büyükşehir belediye başkanı adayının Ümit Özlale olduğunu duyurdu. Daha önce 81 ilde aday çıkaracaklarını belirten Akşener, İzmir adayını erken açıkladı. Ayrıca Akşener, ittifak sisteminden vazgeçtiklerini ve 2028 seçimlerine de kendi başlarına gireceklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilen CHP'li belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir. Yavaş, bu konuyu genel başkanlarla konuşacaklarını belirtmiş, ayrıca belediye başkanlığı görevlerini sürdüreceklerini ve halkla olan iletişimlerini kesmeyeceklerini vurgulamıştır. Yavaş, iki görevin aynı anda yürütülebileceğini ve bu durumun hukuki olarak mümkün olduğunu savunmuştur.
18 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinin 'Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım' dediği iddiasını yalanladı. Millet ittifakında, altılı masada varılan mutabakata göre diğer beş liderin de milletvekili adayı olmayıp yeni hükümette cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alması beklenirken, Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu genel başkanların milletvekili olması gerektiğini düşünüyor. TV100 yazarı Erdoğan Aktaş'ın iddiasına göre Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep etmişti. Ancak Yavaş'ın ofisi bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.
20 Mart 2023

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının muhalefetin oylarını böleceğini ve bu durumun Cumhur İttifakı'na yarayabileceğini ifade etti. Anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde gösterilirken, İnce'nin şansı düşük görünüyor. İnce, adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplayabildi ve adaylıktan çekilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca Erbakan, cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ı övdü.
29 Mart 2023

AKP, milletvekili adaylığı için boşalan İzmir, Karabük ve Karaman il başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirdi. İzmir il başkanlığına Muhammet Bilal Saygılı, Karabük il başkanlığına Ferhat Salt, Karaman il başkanlığına ise Murat Öztürk atandı. Parti, eski il başkanlarına hizmetleri için teşekkür ederken, yeni il başkanlarına başarılar diledi.
31 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlıklarına yeniden aday olması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu ve CHP'nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiklerini ifade etti. İmamoğlu ve Yavaş'ın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istediğini söyledi.
12 Ağustos 2023

Millet İttifakı'nda yaşanan kriz, CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterilmesiyle aşıldı. Ancak Yavaş ve İmamoğlu, altılı masadaki genel başkanların milletvekili olmaları gerektiğini savunuyor. Yavaş'ın bu fikri genel başkanlarla konuşacağını belirttiği ve seçim çalışmalarına katılmama tehdidinde bulunduğu iddiaları ofisi tarafından yalanlandı. Habertürk yazarı Kübra Par'a göre, Yavaş ekibi iki başkan yardımcısının seçimi kazanma formülü olarak gördüğünü ifade ediyor.
21 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda resmi olmayan sonuçlara göre Tayyip Erdoğan'ın önde bitirdiği seçimlerle ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Yavaş, milletin tercihine saygı duyduklarını belirtti ve Ankara halkı için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca seçim sürecinde görev alan herkese ve kendilerini yalnız bırakmayan Ankaralılara teşekkürlerini sundu.
28 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçilmesi durumunda İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini kabul etmeleri halinde belediye başkanlıklarından ayrılacaklarını belirtti. Kuşoğlu, bu atamaların Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yapılacağını ve Mart 2024'teki yerel seçimlere kadar belediye başkanlıklarının devam edebileceğini ifade etti. Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamıştı.
12 Mart 2023

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Cumhurbaşkanı danışmanı Mehmet Uçum'un İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesine yönelik anayasal itirazlarına karşılık, anayasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını belirtti. Uçum, bu durumun anayasaya aykırı olduğunu savunurken, Kadıgil anayasanın cumhurbaşkanlığına ilişkin bazı koşulları hatırlattı. Hukukçuların çoğunluğu Erdoğan'ın anayasaya göre üçüncü dönem adaylığının mümkün olmadığını belirtiyor, ancak Erdoğan yeni sistemle adaylıkta bir engel olmadığını ifade etmişti.
6 Mart 2023

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce yaptığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağına dair açıklamasının ardından, Turan için cumhurbaşkanlığına adaylık imza kampanyası başlattı. Turan, söz konusu açıklamasının ironi amaçlı olduğunu belirtmişti. Kampanya, Turan'ın aday olabilmesi için gereken 100.000 imzayı toplamayı hedefliyor.
9 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ve İstanbul dahil prensipte uzlaşılmayan her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun daha önce yaptığı 'Kendi adaylarımızı seçimlere dahil edeceğiz' açıklamasının ardından Akşener, ortak adaylara kapalı olmadıklarını, ancak her durumda destekleyecekleri anlamına gelmediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Toplantıda, her iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Gazeteci İsmail Küçükkaya, İYİ Parti'ye yakın bir kaynaktan 'Anlaşıyoruz' mesajı aldığını bildirdi.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim