Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın kuvvetli ve tam fırtına beklendiğini açıkladı. İstanbullulara gönderilen SMS ile vatandaşlar olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Tam fırtına, denizcilikte rüzgarın şiddetinin 12 Beaufort ölçeğinde 12'ye ulaştığı, saatte 117-137 kilometre hızla esen bir fırtına türüdür ve bu durumda deniz kabartısı çok yükselirken hava da kararsız olur.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıklar 2-4 derece artacak ve yurt genelinde mevsim normallerinin 4-10 derece üzerinde seyredecek. Bazı şehirlerde sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, artan sıcaklıklar nedeniyle yaşlı ve kronik hastalığı bulunan vatandaşları uyardı ve halkı orman yangınları konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
16 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların 2-4 derece artacağını duyurdu. Özellikle batı bölgelerinde sıcaklık artışları gözlemlenirken, doğu bölgelerinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar nedeniyle sel ve dolu riski bulunmakta ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Yağış beklenen iller arasında Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman, Siirt ve Diyarbakır bulunuyor.
7 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağını açıkladı. Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de hafif toz taşınımı beklenirken, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar görülecek. Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bu bölgelerde hava kalitesinde azalma ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor.
20 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle cumartesi günü öğleden sonra ve pazar günü erken saatlerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların 8-10 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarınki 40 seferini iptal ettiğini açıkladı.
17 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Meteoroloji'nin pazartesi günü Batı Karadeniz'de fırtınanın etkili olacağına dair duyurusunun ardından vatandaşları uyardı. Yarın sabah saatlerinde fırtınanın etkili olacağı belirtildi. Fırtınanın, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
15 Ekim 2023

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul'da Ramazan Bayramı tatili süresince hava durumunun genellikle parçalı bulutlu olacağını, pazar günü ise çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini bildirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, hafta boyunca en düşük ve en yüksek sıcaklıkların 9 ila 24 derece arasında değişeceği öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nin hafta başından itibaren serin ve yağışlı havanın etkisinden çıkarak parçalı ve az bulutlu bir havaya kavuşacağı belirtildi.
6 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor ancak Salı gününden itibaren artış gösterecek. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Öte yandan, doğu illerinde sağanak yağışlar görülecek ve yüksek kesimlerde don olayı yaşanabilir. Hafta sonuna doğru batı bölgeleri yeniden yağışlı havanın etkisine girecek.
6 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının çarşambaya kadar kademeli olarak azalacağını, ancak çarşamba gününden itibaren yeniden artacağını duyurdu. Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, sıcaklıkların özellikle kuzey ve iç bölgelerde bir miktar artış göstereceğini, ancak geçtiğimiz haftalardaki gibi ekstrem değerlere ulaşmayacağını belirtti. Ayrıca, yağışların pazar günü Ege ve Akdeniz'in iç ve doğu kesimlerinde görüleceğini, pazartesi ve salı günleri ise diğer bölgelere yayılacağını aktardı.
26 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Batı Karadeniz'de rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğini belirtti. Fırtınanın, Salı günü sabah ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Valilik, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
18 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim