İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığına dair gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleri konusunda uyarıda bulundu. BOTAŞ, bu tür sahte içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu ve şirketin yüzde yüz kamu sermayeli olduğunu, herhangi bir hisse satışı veya vatandaşların katılabileceği bir yatırım planının olmadığını belirtti. Ayrıca, bu sahte hesap ve sitelere karşı yasal işlemlerin başlatıldığını ve vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemesi gerektiğini duyurdu.
17 Kasım 2023

Denizbank Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, 'skandal dolandırıcılık' soruşturmasında tutuklandı. Erzan, savcılık ifadesinde, tanıdığı kişilere yüksek getiri vaadiyle para topladığını, ancak bu paraları önceki zararlarını kapatmak ve diğer borçlulara ödemek için kullandığını itiraf etti. Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi kandırdığını, bankayla alakasız sahte belgeler hazırlayarak insanları inandırdığını belirtti. Erzan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve avukatı aracılığıyla serbest bırakılma talebinde bulundu.
28 Nisan 2023

Denizbank'ın bir şube müdürünün tutuklanmasıyla ilgili skandal dolandırıcılık soruşturmasına adı karıştı. Avukat Rezan Epözdemir, bankanın açıklamasını hukuki açıdan dayanaksız ve mesnetsiz bulduğunu belirtti. İddialara göre, şube müdürü Seçil Erzan, müşterilerini 'özel bir fon' vaadiyle kandırarak on milyonlarca dolar dolandırmıştı. Aralarında ünlü sporcuların da bulunduğu mağdurlar, Erzan ve Denizbank'ın iki üst düzey yöneticisinden şikayetçi oldular. Denizbank, işlemlerin kayıt dışı yapıldığını ve bankanın sisteminde iz bulunmadığını açıkladı. Epözdemir, bu açıklamanın gerçeklerle örtüşmediğini ve bankanın sorumluluktan kaçmaya çalıştığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Deniz Zeyrek, ülkeye gelen 100 bin doların 'yalancı sermaye' olduğunu ve bu durumun Türkiye'ye zarar verdiğini savunuyor. Özellikle Mehmet Şimşek'in bu parayı yabancı sermaye olarak övmesine rağmen, gerçekte bu paranın ülkeye bir fayda sağlamadığını belirtiyor. Zeyrek, bu paranın bankalar üzerinden milli serveti tükettiğini ve vergi verenlerin cebinden çıktığını ifade ediyor.
22 Haziran 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, hisse senedi yatırımcılarına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirmeleri takip ettiklerini ve yatırım tavsiyesi veren veya eğitim adı altında hisse öneren hesaplara tedbir uygulanacağını belirtti. Gönül, bu tür hesapların son aşamada kapatılabileceğini vurguladı. Ayrıca, 2023 yılında piyasa bozucu eylemlere yönelik incelemeler sonucunda 66 gerçek ve 10 tüzel kişiye toplamda 171 milyon lira idari para cezası verildiğini ve 9 gerçek kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.
5 Ekim 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında Fatih Terim, Emre Belözoğlu ve Arda Turan mağdur sıfatıyla ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını beyan etti. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesi tarafından yürütülüyor ve dolandırılan toplam paranın 80 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Denizbank, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaları reddetti ve sürecin yargı kararı doğrultusunda ilerleyeceğini belirtti.
27 Nisan 2023

34 ilde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen 181 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların çeşitli suçlar kapsamında yürütüldüğünü ve yaklaşık 65 milyon lira değerindeki malvarlığına el konulduğunu belirtti. Şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle mağdurları dolandırarak 17 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve kripto varlık cüzdanına da el konuldu.
22 Mayıs 2024

Eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Denizbank İstanbul Levent Büyükdere Şubesi eski müdürü Seçil Erzan'ın yürüttüğü dolandırıcılık olayında 3-3,5 milyon dolar kaybetti. Erzan, yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdı ve şu anda altı işbirlikçisiyle birlikte tutuklu yargılanıyor. Terim'in avukatı Tufan Karatş, müvekkilinin Erzan'a fon adı altında para vermediğini, tüm yatırımların banka hesapları üzerinden yapıldığını ve hesapta olması gereken paranın kayıp olduğunu belirtti. Terim'in ismi ve ilişkileri, dolandırıcılık olayında ön plana çıkarılmış ve mağdurlara 'Fatih Terim fonu' adı altında pazarlanmış.
1 Aralık 2023

Engin ve Dilan Polat çiftinin komşularıyla yaşadıkları park yeri tartışması nedeniyle yargılandıkları davada savcı, Engin Polat için hapis cezası talep etti. Savcı, Dilan Polat'ın bazı suçlardan beraat etmesini, ancak Engin Polat'ın 'gece vakti birden fazla kişi ile konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
11 Eylül 2024

Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 50 ilde vergi kaçıranlara yönelik geniş çaplı bir inceleme başlattı. Mehmet Şimşek'in talimatıyla başlatılan bu süreçte, 230 vergi müfettişi sahte belge kullanarak vergi kaçıran 5 bin 100 mükellefi hedef alıyor. Toplamda 17 milyar liralık sahte faturanın incelendiği bu çalışmada, sahte belge kullanma incelemeleri yapılacak. Geçen yıl 47 milyar liralık vergi matrahının eksik beyan edildiği belirtiliyor.
15 Mayıs 2024

Beşiktaş kulübüne ait hisseler 29 Mart 2024'te ani bir artışla 51.5 liradan 89.3 liraya yükseldi, ardından hızla düşerek 28.14 liraya indi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Veysel Karadeniz, Nuri Budakoğlu, Adem Karataş, Muammer Geçgel, Engin Meral ve Neslihan Kaya'nın manipülasyon yaptığını belirleyerek bu kişilere altı ay geçici işlem yasağı uyguladı. Bu kişiler, borsada işlem görmeyen hisseleri Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurarak işlem görmesini sağladı ve manipülatif işlemlerle Beşiktaş kulübüne ve yatırımcılara büyük zarar verdiler. Beşiktaş kulübünün piyasa değeri bu işlemler nedeniyle yaklaşık 6 milyar lira düşerek 6.7 milyar liraya indi.
14 Mayıs 2024

Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandıktan sonra ikinci kez ifade verdi. Erzan, yüksek getirili bir fon üzerinden onlarca müşteriyi dolandırmakla suçlanıyor. İfadesinde, teknik direktör Fatih Terim'in adının geçtiği fona Terim'in herhangi bir dahlinin olmadığını belirtti. Fatih Terim ise ismi ve hesapları kullanılarak mağdur edildiğini savunarak hukuki işlemler için avukatlarına talimat verdi.
3 Mayıs 2023

Sosyal medyada lüks yaşamlarıyla tanınan ve kısa sürede zenginleşen Özlem ve Tayyar Öz çifti hakkında, Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından soruşturma başlatıldı. Gazeteci Murat Ağırel, çift hakkında başlatılan incelemenin soruşturmaya dönüştüğünü ve dosyaya erişim engeli getirildiğini duyurdu. Ağırel, kamuoyu tarafından tanınan diğer kişilere de soruşturma başlayacağını belirtti.
28 Kasım 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

İstanbul'da Denizbank'ın Levent Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından tutuklandı. Erzan, Florya şubesinde müdürken müşterilerine 'özel bir fon' teklif ederek güvenlerini kazanmış ve yüksek meblağlarda para toplamış. Aralarında Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Arda Turan gibi ünlü spor isimleri ve aile üyeleri de dahil olmak üzere birçok kişi dolandırılmış. Toplam dolandırılan miktarın 5 milyon doların çok üzerinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma devam ederken, Erzan'ın dijital ayak izleri silinmeye başlandı ve banka ile mağdurlar arasında bir 'sağırlar diyaloğu' yaşanıyor.
20 Nisan 2023

Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında, beş müştekinin şikayetleri temelinde iki yeni iddianame daha hazırlandı. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava dosyasıyla birleştirilen bu iddianamelerde, Erzan'ın müştekileri yüksek kar getireceği vaadiyle kendi yönettiği gizli fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Toplamda 2 milyon 250 bin lira ve 150 bin dolar alındığı, ancak sadece 1 milyon 550 bin liranın müştekilere geri ödendiği ifade ediliyor. Erzan'ın toplam hapis cezası talebi bu yeni iddianamelerle 275 yıla yükseldi.
3 Mayıs 2024

İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen 'Sibergöz-44' operasyonlarında 107 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar liralık para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlarda dört ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile birçok dijital materyale el konuldu. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden 'Forex Yatırım, Yüksek Kazanç' adıyla paylaşım yaparak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.
11 Haziran 2024
İşaretlediklerim