Tuzla Piyade Okulu'nda, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde bir teğmenin Atatürk'ün fotoğrafını yakasına takmaması üzerine çıkan kavga sonucu yedi personel hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı'nın onayı ile bu personeller 'Silahlı Kuvvetlerden Ayırma' kararı alınarak ihraç edildi. Bu karar, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde alındı.
9 Şubat 2024

Suudi yetkililer, İran devlet televizyonunun altı çalışanını sınırdışı etti. Dört gazeteci, Mescid-i Nebevi'de çekim yaparken gözaltına alındı ve sorgulandıktan sonra Medine'deki gözaltı merkezine götürüldü. İki gün sonra, iki İranlı muhabir daha gözaltına alındı ve tüm gazeteciler Suudi hükümetinin kararıyla sınırdışı edildi. İran Radyo ve Televizyon Kurumu Başkanı Peyman Cebelli, gazetecilerin gözaltına alınmasının ve sınırdışı edilmesinin nedenleri hakkında bilgi verilmediğini ve hukuki girişimlerin başlatılacağını belirtti.
29 Mayıs 2024

Erzincan Başsavcılığı, 13 Şubat'ta Erzincan İliç'te yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı maden faciasıyla ilgili olarak sekiz şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, olayda kusuru olduğu değerlendirilen Kanadalı firma yetkilisi de bulunuyor. Faciada toprak altında kalan dokuz işçiyi bulma çalışmaları devam ederken, Sivas Valiliği Erzincan'a gidişleri yasaklayarak protesto istemiyor.
15 Şubat 2024

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı taşıyan helikopter, olumsuz hava şartları nedeniyle Vanadzor kentine zorunlu iniş yaptı. Paşinyan, her şeyin yolunda olduğunu ve yolculuğuna kara yoluyla devam ettiğini belirtti. Başbakan, araçla Tashir'e doğru yola çıktı.
25 Mayıs 2024

Brezilya'da, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in talimatıyla, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun ekibine, 30 Ekim 2022'deki seçim sonuçlarını kabul etmeyerek Luiz Inacio Lula da Silva hükümetine darbe girişiminde bulunmak ve organize suç örgütü kurmak suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, eski bakanlar ve üst düzey askerler de dahil olmak üzere birkaç kişi gözaltına alındı. Bolsonaro'nun pasaportunu teslim etmesi istendi ve kendisi daha önce 8 Ocak'taki kongre baskınında kışkırtıcılık suçlamasını reddetmişti.
9 Şubat 2024

Haiti'de çetelerin şiddet eylemleri ve protestoların artması üzerine Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti. Guyana Devlet Başkanı ve CARICOM Dönem Başkanı Irfaan Ali, geçici bir başkanlık konseyi ve başbakanın atanması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı. Çete lideri 'Barbecue' lakaplı Jimmy Cherizier, Henry'nin istifa etmemesi durumunda ülkenin kaosa sürükleneceği tehdidinde bulunmuştu. Çetelerin saldırıları sonucu hapishanelerden kaçan binlerce mahkum ve şiddet olayları, Henry'nin istifasına yol açtı.
12 Mart 2024

Ermenistan ve Azerbaycan, Sovyetler Birliği'nin 1976 tarihli topoğrafik haritasına göre sınır hattını belirlemek için bir protokol imzaladı. Protokole göre, Ermenistan Azerbaycan'a dört köyü iade edecek ve sınır hattı yeniden çizilecek. İki ülkenin sınır belirleme komisyonları, Gazah ili yönündeki sınır hattını konuşmak için bir araya geldi ve jeodezik ölçümlere başladı. Bu gelişme, iki ülke arasında barışa yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
16 Mayıs 2024

Bolivya'da sol hükümetin yönettiği ülkede bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu bildirildi. Devlet Başkanı Luis Arce, bazı askeri birliklerin usulsüz şekilde harekete geçtiğini belirterek, ordudan demokrasiye saygı göstermesini istedi. Eski Devlet Başkanı Evo Morales, silahlı kuvvetlerin darbe yapmaya çalıştığını duyurarak, halkı demokrasiyi savunmak için ulusal seferberliğe çağırdı. Morales, 2019'da ABD destekli bir darbe sonrası ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştı.
26 Haziran 2024

Bolivya'da eski ordu komutanı Jose Zuniga'nın liderliğinde bir grup asker darbe girişiminde bulundu. Zuniga, 2025'te yapılacak devlet başkanlığı seçiminde Evo Morales'in adaylığına karşı çıkmıştı. Darbe girişimi sırasında askerler Plaza Murillo Meydanı'ndaki sivilleri tahliye etti ve hükümet sarayını ele geçirmeye çalıştı. Ancak, Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce'nin atadığı yeni ordu komutanı Sanchez'in emriyle askerler geri çekildi ve Zuniga gözaltına alındı.
27 Haziran 2024
İşaretlediklerim