CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman Kahta ziyareti sırasında konvoydaki araçlara saldırı düzenlenmiş ve Kılıçdaroğlu ziyareti iptal ederek Ankara'ya dönmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin AKP Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Bektaş'ın oğlu Kadir Bektaş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, ANKA muhabirinin telefonunu almaya çalışan kişinin TÜGVA Kahta temsilcisi Emre Karakuş olduğu ortaya çıkmıştır.
22 Nisan 2023

BBC Türkçe'nin haberine göre, AKP genel merkezinde bomba araması gerçekleştirildi ve bu süreçte bina boşaltıldı. Güvenlik yetkilileri, aramanın tamamlanmasının ardından binaya girişlere izin verileceğini belirtti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaşananların rutin bir güvenlik tedbiri olduğunu ve bomba ihbarı olmadığını Twitter üzerinden duyurdu.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Ahmet Zeki Üçok, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kızının, gerekli şartları sağlamamasına rağmen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yatay geçiş yaptığını öne sürdü. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Üçok'un iddialarını köşesine taşıdı. İddialara göre, Akar'ın kızı biyoloji bilimleri okurken tıp fakültesine kabul edildi ve daha sonra uzman doktor oldu. Şikayet üzerine yapılan incelemede, yatay geçişin mevzuata aykırı olduğu kabul edilmiş ancak zaman aşımı gerekçesiyle bir işlem yapılmamış.
8 Mayıs 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı. Bu karar, depremzede öğrenciler, akademisyenler ve veliler tarafından eleştiriliyor. Diken'e konuşan bir depremzede öğrenci, Gaziantep'te yaşadığı zorlukları ve uzaktan eğitim kararının psikolojik etkilerini anlatarak, yüz yüze eğitimin psikolojik destek sağlayacağını ve uzaktan eğitim altyapısına sahip olmadığını belirtti. Eğitim-Sen'in bu karara dava açtığı da haberde yer alıyor.
15 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim sonuçlarını değerlendirerek gençlerden gelen mesajı aldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, değişim isteyenlerin artık ülkede daha fazla olduğunu ve iktidardan kurtulmak için daha fazla mücadele gerektiğini vurguladı. Gençlere yönelik eleştirilerini dile getirirken, 12 gün içinde 'karanlık tünelden' çıkılması gerektiğini ifade etti. YSK Başkanı Ahmet Yener'in seçimin ikinci tura kaldığını açıkladığı belirtildi.
16 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir açılış programında yaptığı konuşmada, PKK liderlerinin altılı masanın işini zora sokacak açıklamalar yaptığını ve bunun amacının altılı masayı kirletmek olduğunu ifade etti. Yavaş, muhalefeti bölücülükle suçlayanlara, AKP listelerinden seçime girecek HÜDA-PAR'ın seçim vaadlerine bakmalarını önerdi. Ayrıca, devletin milli güvenlik politikalarını sürdüreceklerini ve Türkiye'nin menfaatlerini koruyacaklarını vurguladı.
12 Nisan 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağı belirtildi. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler karara karşı çıkarken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK henüz karardan geri adım atmadı. İBB Başkanı İmamoğlu, milyonlarca üniversiteli öğrencinin mağdur olduğunu belirterek karardan acilen dönülmesi çağrısında bulundu.
19 Şubat 2023

Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan ile AKP adayı Abdullah Arvas arasındaki belediye başkanlığı seçiminde, Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla Zeydan'ın mazbatası ikinci sıradaki Arvas'a verilmişti. Bu karar büyük tepki çekti ve sokakları hareketlendirdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mazbatanın Zeydan'a iade edilmesine karar verdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, YSK'nın bu kararını kutlayan bir mesaj yayınladı ancak daha sonra bu mesajını sildi.
3 Nisan 2024

Gençlik ve Spor Bakanı ve AKP İzmir 1. bölge birinci sıra adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen bir spor şöleninde konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda 'Bu ülkenin evlatlarına her türlü imkanı sağlamaktan asla çekinmeyeceğiz' ifadesini kullandıktan sonra yurttaşlar tarafından yuhalandı. Olay, BirGün Gazetesi tarafından aktarıldı ve sosyal medyada paylaşıldı.
9 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli bir kişi, kız kardeşinin sınıfta kalmasını okul idaresiyle konuşmak için gittiği sırada öğretmenler odasında tartışma çıkardı. Tartışma sırasında öğretmenlerden birine yumruk atan Durmaz, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu olayın ardından gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
12 Haziran 2024

Saadet Partisi tarafından TBMM Genel Kurulu'na sunulan ve kamudaki personel istihdamında mülakatın kaldırılmasını öneren teklif, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. AKP, daha önce kamuda mülakatın kaldırılmasını seçim vaadi olarak sunmuştu ancak bu vaat hayata geçirilmedi. Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, önerinin gerekçesini adaletsiz ve kayırmacı bir düzenin gençlerin ülkelerine gönül koymasına neden olduğunu belirterek açıkladı.
3 Ekim 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), bir YouTube kanalında ortaya atılan, bazı VAR hakemlerinin bir kulüp tarafından ambargolu olduğuna dair iddiaları yalanladı. Gazeteci Şansal Büyüka'nın, MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'ya dayandırdığı iddialar üzerine MHK, bu tür ifadelerin gerçekle ilgisi olmadığını ve disiplin sevklerinin talimatlara aykırı durumlar için yapıldığını belirtti. Ayrıca, MHK, kamuoyunu yanıltıcı dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini ve iftira içeren söylemlere karşı hukuki haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
5 Mart 2024

CHP Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü Türk Silahlı Kuvvetleri'nden zırhlı araçların hazır bulundurulmasını talep ettiğini öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bakanlığın Yüksek Seçim Kurulu'ndan bağımsız olarak seçim sonuçlarını toplayıp işleyecek bir sistem kurduğunu iddia etmişti. YSK, İçişleri Bakanlığı'nın veri toplama ve işleme talebini reddetti. Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında beş ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül'ü AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atadı. Bu atama, yargının siyasallaşması ve tarafsızlığının zedelenmesi endişelerini artırdı. Eski İstanbul Barosu başkanı Turgut Kazan ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, atamaya tepki göstererek, bu durumun kamu vicdanını yaralayacağını ve yargının bağımsızlığını tehlikeye atacağını belirtti.
26 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen 'Geleceği Kur' adlı gençlik festivalinde konuşma yaparken 'Aday olma' diye bağıran lise öğrencisi Ömer Faruk Berber ile görüştü. Sosyal medyada paylaşılan protesto görüntüleri tepki çekti. Gazeteci Özlem Gürses'in bildirdiğine göre, Berber, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde fikrini tekrar dile getirdi ve Kılıçdaroğlu herkesin düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini ve protestonun engellenmesini desteklemediğini ifade etti. CHP fotoğraf servisi bu görüşmeye dair fotoğrafları paylaştı.
5 Şubat 2023

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü Meclis toplantısında AKP'lilerin saldırısı sonucu Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verildi. Ahmet Şık, konuşmasında AKP sıralarına yönelik sert ifadeler kullanınca, başta Alpay Özalan olmak üzere AKP'liler tarafından saldırıya uğradı. Yaşanan arbede sonucu TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması önergesini ele almak üzere yeniden toplandı.
16 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da üç üst düzey emniyet yetkilisinin görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan sürecin yankıları sürerken, bürokratik vesayete izin vermeyeceklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu olayın bir komplo olduğunu ve hedefin Cumhur İttifakı ile Türkiye olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle iş birliği yapanların oyunlarını bozacaklarını ifade etti. Görevden uzaklaştırılan emniyet yetkilileri hakkında çeşitli suçlamalarla soruşturma başlatıldı.
15 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın forsunun değiştirildiğini duyurdu. Yeni tasarım, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü ve kara kuvvetlerinin savaşçı kimliğini vurgulayan unsurlar içeriyor. Forsa eklenen görseller arasında ay-yıldız, çapraz kılıçlar, dörtnala ilerleyen mızraklı süvari ve dört adet yıldız bulunuyor. Bu değişiklik, bazı çevrelerce Türkiye'nin yakın dönemde savaşa hazırlık olarak yorumlanıyor.
22 Şubat 2024
İşaretlediklerim