Online yemek sipariş platformu Yemeksepeti'nin 2023 yılı istatistiklerine göre, tavuk döner bu yıl en çok sipariş edilen yemek oldu ve geçen yılın popüler seçimi lahmacun üçüncü sıraya geriledi. İkinci sırada burger, dördüncü sırada pizza ve beşinci sırada çiğ köfte yer aldı. Sağlıklı beslenenler arasında ise tavuklu salata popülerdi. Tatlı kategorisinde waffle, baklava ve sütlaç en çok tercih edilenler arasındaydı. Büyük siparişlerde ise 1024 kova tavuk ve 303 adet kaşarlı börek dikkat çekti.
29 Aralık 2023

Doğan Holding, gayrimenkul ve ikinci el satış faaliyetleri yürüten Milpa şirketindeki yüzde 82,29 oranındaki payını, portföy yönetim şirketi Re-Pie'ye ait bir yatırım fonuna 55 milyon dolara satışını duyurdu. Re-Pie, daha önce teknoloji ve inovasyon odaklı start-up'lara yatırım yaparak Getir gibi şirketlerden rekor kar elde etmişti. Satış bedelinin 7,5 milyon lirası peşin olarak ödendi.
17 Temmuz 2023

Bookinton Kitap Platformu, Türkiye'de okuma kültürünü ve alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçlayan bir girişim olarak Şubat 2022'de kuruldu ve birinci yılını doldurdu. Platform, kitap incelemeleri, sektör haberleri, araştırma dosyaları, anketler ve röportajlar sunarak yayıncılık sektörünün tüm paydaşlarına hizmet veriyor. Birinci yıl raporunda, editör sayısının 80 kişiye ulaştığı, 417 kitap incelemesi ve 17 özel röportaj yayımladığı, 50 yazar dosyası ve 38 kitap kulübü tanıtımı yaptığı belirtiliyor.
2 Şubat 2023

Çikolata üreticisi Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız, şirketin halka arzını yakında açıklayacaklarını belirtti. Halka arz için hazır olduklarını ve bunun yakın zamanda duyurulacağını ifade etti. Ancak halka arzın ne zaman duyurulacağına dair bir tarih paylaşılmadı.
9 Ekim 2023

Borsada işlem gören birçok şirket, elde ettikleri kârı hisse sahipleriyle paylaşma kararı aldı. Bu kapsamda, yılın geri kalanında en az 38 şirketin temettü dağıtacağı açıklandı. Bu şirketler arasında KTLEV, BRKVY, AKBNK, GARAN, TUPRS gibi önemli isimler yer alıyor. Temettü ödemesi, şirketlerin kârının bir kısmının hisse sahiplerine dağıtılması anlamına geliyor.
18 Mart 2024

İş Bankası, A, B, C grubu hisseleri için yatırımcılarına temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, 2023 yılı karından nakit kar payı dağıtımına 01 Nisan 2024 tarihinde başlanacağını belirtti. Yönetim kurulu kararıyla, kâr dağıtımının detayları ve prosedürlerin tamamlanması sonrası, temettü ödemesi genel kurulun onayına sunulacak. Ayrıca, kurucu intifa senetlerine dağıtılacak kâr payı, KAP sistemindeki teknik kısıtlar nedeniyle 'imtiyazlı pay sahiplerine dağıtılan kâr payı' olarak gösterilecek.
13 Mart 2024

Borsa İstanbul'da işlem gören Akbank ve Anadolu Efes, yatırımcılarına temettü olarak bilinen kar payı ödemesi yapacaklarını duyurdu. Akbank, 26 Mart'tan itibaren hisse başına net 1,72575 lira, Anadolu Efes ise 30 Mayıs'ta hisse başına 2,115 lira temettü ödeyecek. Bu ödemeler, şirketlerin elde ettiği karın hissedarlarla paylaşılması anlamına geliyor.
24 Mart 2024

Formet Metal ve Cam Sanayii AŞ, 23 Şubat 2024 tarihinde 200 bin adet hissesini geri aldı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre, bu işlemle birlikte şirketin sahip olduğu toplam hisse sayısı 585 bin 772 adete ulaştı. Geri alınan hisselerin şirket sermayesine oranı %0,10885 olarak belirlendi. Bu işlem, 25 Aralık 2023 tarihli yönetim kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında gerçekleştirildi.
25 Şubat 2024

2024 yılında İBB Meclis çoğunluğunun CHP'ye geçmesiyle birlikte, İBB Mali İşler Daire Başkanı İGDAŞ'ın satılacağını açıkladı. Ancak bu satışın yeterli olmadığı ve Hamidiye Su, Halk Ekmek, İSPARK gibi diğer İBB şirketlerinin de satışının gündemde olduğu belirtildi. Bu durum, yüksek kârlılık oranına sahip bu şirketlerin satılması halinde yüzlerce işçinin işten çıkarılacağı ve hizmetlere fahiş zamlar yapılacağı endişelerini beraberinde getirdi. AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, bu satışlarla ilgili soru önergesi vererek konunun peşini bırakmayacaklarını belirtti.
17 Mayıs 2024

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), iki kalkınma ve yatırım bankası ile bir dijital banka kuruluşuna izin verdi. Marin Yatırım Bankası AŞ ve Aytemiz Yatırım Bankası AŞ, 1,5 milyar TL sermaye ile kurulacak. Ayrıca, Adil Katılım Bankası AŞ adlı dijital katılım bankası, 3 milyar TL sermaye ile faaliyete geçecek. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
25 Mayıs 2024

Türkiye’nin dev süt markalarından biri olan Kay Süt iflas etti. Şirket mali darboğaza girerek konkordato talep etti. Alacaklı konumdaki Garanti Bankası, Kay Süt fabrikasının icradan satışını istedi. Balıkesir 4’üncü İcra Müdürlüğü, tesisin icradan satış ihalesinin 16 Temmuz günü yapılacağını duyurdu.
17 Haziran 2024

Merkez Bankası, 'Platform Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ' adlı şirkete elektronik para kuruluşu olarak faaliyet gösterme izni verdi. Bu karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Verilen izinle birlikte şirket, ödeme hizmetleri ve elektronik para ihracı hizmetleri sunma yetkisine sahip oldu.
13 Şubat 2024

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş.'ye 50 milyon dolar hibe verecek. Bu hibe, şirketin Balıkesir'deki polimetal madeninin kaynak ve enerji verimliliğini iyileştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, EBRD'nin desteğiyle şirket, madencilik sektöründe cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için de çalışacak. Eczacıbaşı Holding CEO'su Atalay Gümrah, bu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
24 Mayıs 2024

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin 2023 Faaliyet Raporuna göre, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamında verilen yolcu garantileri sağlanamadı ve sonuç olarak 2023 yılı sonunda işletmeci şirketlere toplamda 199,7 milyon avro ödeme yapıldı. Bu ödemeler, havacılık sektöründeki Kamu-Özel Sektör İşbirliği projeleri çerçevesinde gerçekleşti. Benzer ödeme durumları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın raporunda da Avrasya Tüneli için belirtilmiş olup, burada da yüksek miktarda ödeme yapıldığı görülmektedir.
10 Mayıs 2024

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da bulunduğu dokuz AVM için 28 milyar lira borç nedeniyle konkordato süreci başlatıldı. İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, bu AVM'lerin sahibi olan şirketlere bir yıl kesin süre verdi ve bu süre içinde alacaklıların icra takibi yapamayacağını belirtti. AVM'leri satın almak isteyen üç grup arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO'nun isimleri öne çıkıyor.
31 Mayıs 2024

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, İstanbul ve Ankara'daki mevcut mağazalarının ardından İzmir'de de bir mağaza açmayı hedefliyor. Nisan 2023'te Türkiye pazarına giriş yapan ve satışlara başlayan Tesla, İzmir için yeni iş pozisyonları açtı. Açılacak mağazanın tarihi henüz belirsizken, firma servis müdürü, otomotiv teknisyeni, mağaza müdürü ve satış danışmanı pozisyonları için iş ilanları yayınladı.
11 Mart 2024

Getir, Abu Dabi Devlet Yatırım Fonu Mubadala'dan yaklaşık 250 milyon dolar sermaye desteği alarak ikiye bölünecek. Şirketin Britanya pazarından çekilmesinin ardından, Türkiye'deki gıda ve market dağıtım operasyonlarından sorumlu olacak yeni bir şirket kurulacak ve bu şirketin çoğunluk hissesi Mubadala'ya ait olacak. Getir'in kurucusu Nazım Salur, yeni yapıda aktif rol almayacak ve diğer varlıkları yönetecek. Bu yeniden yapılandırma, Britanya ve Avrupa'daki tasfiyeyi kolaylaştırmayı ve Türkiye pazarındaki yatırım payını büyütmeyi hedefliyor.
24 Haziran 2024

Mey | Diageo'nun Genel Müdürü Levent Kömür, 31 Mart 2024 tarihinde görevinden ayrılacağını duyurdu. Kömür, şirkette 2012 yılından bu yana çeşitli pozisyonlarda görev yapmış ve 2017 yılında genel müdürlüğe atanmıştı. Görevi bırakma kararı sektörde ve şirket çevrelerinde şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı. Kömür'ün yerine şirketin mevcut pazarlama direktörü Bahar Uçanlar geçecek ve iki isim geçiş dönemi için yakın çalışacaklar.
2 Mart 2024

1999 yılında işsizlere gelir desteği sağlamak amacıyla kurulan İşsizlik Sigortası Fonu'nun, son yıllarda giderek daha fazla işverenlere destek olarak kullanıldığı belirlendi. Euronews'in İŞKUR verilerine dayandırdığı habere göre, 2023'te fon giderlerinin yüzde 67'si işverenlere, yüzde 18,5'i ise işsizlik ödeneği olarak işçilere aktarıldı. 2017'den itibaren işverenlere verilen teşviklerin miktarı işsizlik ödeneklerini geçmeye başladı ve 2022'de işverenlere aktarılan pay yüzde 69,7'ye ulaşarak rekor kırdı.
6 Mart 2024

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik, doğal gaz ve petrol piyasalarında faaliyet gösteren 18 şirkete lisans verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Elektrik piyasasında üç şirkete tedarik, üç şirkete üretim lisansı verilirken, üç şirketin üretim lisansı iptal edildi. Doğal gaz piyasasında üç şirkete gaz dağıtım lisansı verildi ve üç şirketin lisansı sonlandırıldı. Petrol piyasasında ise dört şirkete ihrakiye teslimi, bir şirkete depolama ve iki şirkete madeni yağ lisansı verildi.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim