Çorum'un Alaca ilçesinde, Alaca Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Zeki Aksakal ve Nuri Yalçınkaya aynı gün hayatını kaybetti. Morgdaki işlemler sırasında Nuri Yalçınkaya'nın cenazesi yanlışlıkla Zeki Aksakal'ın ailesine teslim edildi ve defnedildi. Yalçınkaya'nın ailesi, cenazeyi teslim almak için hastaneye gittiklerinde karışıklığı fark etti. Başlatılan soruşturma sonucunda cenazelerin karıştığı belirlendi ve savcılık izniyle Yalçınkaya'nın cenazesi mezardan çıkarıldı.
22 Mayıs 2024

Niğde'nin Selçuk Mahallesi'nde bulunan bir inşaatın asansör boşluğunda Cafer Erden (52) isimli bir erkeğin cesedi bulundu. Cesedi görenler durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, Erden'in hayatını kaybettiğini tespit etti. Ceset, yapılan incelemenin ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
14 Kasım 2023

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, kasten öldürme şüphesiyle tutuklu olan amca Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, davadan çekildiğini duyurdu. Narin Güran’ın cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alınmış ve Nevzat B., Narin’in amcası tarafından tehdit edilerek cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Avukat Seda Toğrul, dosyada gelinen aşamada sanık beyanları ve yeni deliller nedeniyle savunmaya devam edemeyeceğini belirtti.
11 Eylül 2024

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulundu. Berzeg, evinden köpeği ile sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda kemiklerine ulaşılan Berzeg'in ölüm nedeni henüz kesinleşmemiş olup, bölgede sık görülen sırtlanların saldırısına uğramış olabileceği üzerinde duruluyor. Adli tıp raporu ölüm nedenini netleştirecek.
1 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'dan alınan örneklerin Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nca inceleneceğini duyurdu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak 24 kişi gözaltına alındı ve amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklandı. Otopsi işlemleri tamamlanmış olup, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılacak.
9 Eylül 2024

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in 'istek parça' tartışması sonucu öldürülmesine ilişkin yargılanan beş sanığın duruşması gerçekleşti. Sanıklar, olay günü yaşananları anlatarak Şener'in psikolojisinin bozuk olduğunu iddia etti. Tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 8 Mart'a ertelendi. Maktulün yakınları ve tanıkların ifadeleri alındı, sanıkların cinayetle ilgileri olmadığını savunmalarına rağmen, maktulün ailesi sanıkları suçladı.
25 Ocak 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası Gaziantep'te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' ve 'imar kanununa muhalefet' suçlarından dolayı İstanbul'da gözaltına alındı. Gaziantep Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Akay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ataşehir'de yakalandı ve Gaziantep'e gönderilecek. Benzer bir durum Hatay'da yaşanan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi için de yaşanmıştı.
11 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay milletvekili seçilen ancak tutukluluğu devam eden Can Atalay'ın tahliyesini istedi. Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan ve milletvekili mazbatasını alan Atalay için Yargıtay'a başvuruldu, ancak hala cezaevinde. Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Atalay'ın durumunun Hatay halkının iradesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini ve sürecin siyasi olduğunu belirtti. Ayrıca, Atalay'ın madenci ve Gezi olaylarının mağdurlarının avukatı olduğunu vurguladı.
2 Haziran 2023

Mezopotamya Ajansı editörü Abdurrahman Gök'ün ikinci duruşmasında tahliye kararı verildi. Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'şafak operasyonu'nda gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Gök, 14 Eylül'deki ilk duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Gök, 2017'de Diyarbakır'da yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un öldürülme anını fotoğrafladığı için 'kasten öldürmek' suçlamasıyla yargılanan polis hakkında dava açılmasına rağmen kendisi hakkında da dava açılmıştı.
5 Aralık 2023

Eskişehir'de yaşlı bakım teknikeri 25 yaşındaki Tuğçe Can, işe gitmek üzere evden çıktığı sırada apartman içerisinde bıçaklı saldırıya uğradı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırının şüphelisi ve Can'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Onur K., polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Onur K.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor ve Tuğçe Can'ın cesedi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
12 Ocak 2023

Tolga Şardan'ın yazısında, MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği FETÖ'nün mahrem imamı Garson kod adlı kişiden elde edilen verilerin bazı üst düzey polis müdürlerini rahatsız ettiği iddia ediliyor. Bu rahatsızlık nedeniyle, MİT'e dolaylı bir operasyon yapılmasının planlandığı öne sürülüyor. Ayrıca, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in oğlu için koruma kararı aldırdığı ve bu kararı almak için tehdit altında olduğuna dair özel ifade aldırdığı iddia ediliyor. Bu gelişmelerin Emniyet'te yeni bir tasfiye hareketine yol açabileceği belirtiliyor.
17 Mayıs 2024

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki bir yaşlı bakım evinden ayrılan ve haber alınamayan Mehmet Taşkın ve Osman Nalbant isimli iki kişi, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu. Osman Nalbant sağ olarak bulunurken, Mehmet Taşkın ise ölü olarak bulundu. Arama çalışmalarına polis, jandarma, AFAD, AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri katıldı. Taşkın'ın cesedi, incelemenin ardından hastane morguna gönderildi.
15 Temmuz 2023

Mehmet Altan, Türkiye'nin uyuşturucu ve cinayet sarmalına nasıl zincirlendiğini ve bu zincirleri kırıp kıramayacağını sorguluyor. Gökçer Tahincioğlu'nun Abdi İpekçi cinayeti üzerine hazırladığı dosyada, MİT'in Almanya'da sorguladığı ve tutanakların imha edildiği, Belçika'da tutuklanan bir kişinin Türkiye'ye iade edilmediği gibi detaylar yer alıyor. Altan, devletin gölgesi olmadan ayakta duramayanların kahraman ilan edilmesini ve cezasızlık kültürünü eleştiriyor. Türkiye'nin bu yoldan sapıp sapmayacağı veya uçuruma düşüp düşmeyeceği konusunda endişelerini dile getiriyor.
4 Temmuz 2024

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, evinden polis zoruyla alınarak ifadeye götürüldükten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polisler tarafından sabah saatlerinde evinden alınan Karabay'ın adliyeye götürüldüğü ve hakkında altı dosya olduğu belirtildi. Karabay, ifade işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'nde serbest bırakıldı.
7 Aralık 2023

Örgüt üyeliği ve örgüt propagandası yapmak iddialarından yargılanan gazeteci Abdurrahman Gök'ün tutukluluğuna devam kararı verildi. Gök, Diyarbakır'da 25 Nisan'daki 'şafak operasyonu'nda gözaltına alınmıştı. Gök, duruşmada yaptığı savunmada, davanın asıl motivasyonunun, 2017'de çektiği ve üzeri çıplak olan Kemal Kurkut'un polis tarafından vurulma anını gösteren fotoğraflar olduğunu iddia etti. Mahkeme, Gök'ün tutukluluğunun devamına karar verdi ve duruşmayı 5 Aralık tarihine erteledi.
14 Eylül 2023

Antalya'nın Sarısı mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi, 12 Nisan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazanın ardından soruşturma başlatılması üzerine girişlere kapatıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'nin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Bölgeye sivil vatandaşların girişi yasaklanırken, tesis polis tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.
15 Nisan 2024

Uşak'ta, 18 Ocak'ta bir tarla kenarında sırt çantası içinde bulunan bebek cesedi ile ilgili soruşturma sonucunda, bebeğin anne ve babası olduğu belirlenen iki şüpheli tutuklandı. Bebeğin annesi K.G. ve babası olduğu değerlendirilen S.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlikçe tutuklama kararı verildi. K.G.'nin ifadesinde, bebeği bakamayacaklarını düşündükleri için ölüme terk ettiklerini belirttiği öğrenildi.
23 Ocak 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, Cumali Meşe adlı bir kişi, çantasını motosiklete savurarak iki kişinin yaralanmasına neden oldu. Olay sonrası Meşe hakkında dokuz yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe'nin çantasını 'silah' olarak değerlendirdi ve 'silahla kasten yaralama' suçunu işlediği belirtildi.
24 Ekim 2023
İşaretlediklerim