İYİ Parti, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için kamuoyu anketleri düzenlenmesini talep ediyor. Parti, kazanma ihtimali yüksek bir adayın seçilmesini önemsiyor ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda, diğer adaylarla arasındaki oy farkının az olması durumunda desteklenebileceğini belirtiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da İYİ Parti'nin değerlendirdiği adaylar arasında yer alıyor.
17 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşe yazısında paylaştı. Altaylı'ya göre İmamoğlu, CHP'deki değişim sürecini aceleci olmadan ve kimseyi incitmeden yönetmek istiyor. İmamoğlu'nun parti içinde herkesle istişarelerde bulunduğunu ve CHP'yi güçlendirmek için arayış içinde olduklarını belirtti. Ayrıca İmamoğlu'nun, genel başkan olamayacağını anlaması durumunda yeni bir parti kurma gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade etti.
12 Haziran 2023

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan parti içi 'değişim' tartışmaları kapsamında üçüncü kez görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve Ankara'daki Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmeye Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak her iki tarafın da görüşmelerin doğal olduğunu ve devam edebileceğini vurguladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında partideki değişim taleplerine olumlu yaklaşacağını ifade etmişti.
14 Haziran 2023

İktidara yakın medya kuruluşlarında görev yapmış Şebnem Bursalı ve CHP'den istifa edip AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir 1'inci bölgeden AKP adına milletvekili seçildiler. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre, AKP bu bölgeden yüzde 25,49 oy alarak Meclis'e dört milletvekili göndermeye hak kazandı. Seçilen diğer AKP milletvekilleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da bulunuyor.
15 Mayıs 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269, milletvekili seçimlerinde ise 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit edildiğini belirtti. Bu uyuşmazlıkların tüm adaylar lehine olabileceğini, ancak özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca belirlediklerini ifade etti. İtiraz süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların takip edildiğini söyledi. Ayrıca, genel sonuçları değiştirmeyecek olsa da her oyun takip edildiğini ve maddi hataların düzeltildiğini aktardı. Erkek, seçmenlere yeni seçim turu için sandığa gitme çağrısında bulundu.
17 Mayıs 2023

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüksek anket puanına rağmen 31 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmemesi konusunda kırgınlık yaşadığını belirtti. Parti içinde kendisini istemeyenler olduğunu ve bu durumun kendisini üzmediğini ancak kırdığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketlerin Büyükerşen için değil, genel bir değerlendirme amacıyla yapıldığını ve Büyükerşen'in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
12 Ocak 2024

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisini kırsal kesimden yeterince oy alamamalarına bağlamasını eleştirdi. Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kırsal kesimden oy alan birinin bu şekilde konuşmasının siyasi tükenmişliğin göstergesi olduğunu ve artık kimsenin milleti aşağılayamayacağını belirtti. Ayrıca, 28 Mayıs'ta CHP'nin ideolojisinin sandığa gömüldüğünü ve bir daha iktidara gelemeyeceğini iddia etti.
11 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Olağan Kongresi, Ankara Ulus'taki Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Prof. Dr. Ümit Erkol ve Sercan Çığgın İl Başkanlığı için yarıştı. Blok liste ile yapılan seçimlerde Erkol, 340 oy alarak İl Başkanı seçildi. Rakibi Çığgın ise 241 oy aldı. Erkol, kongrede yaptığı konuşmada partideki yenilikçilik tartışmalarına değindi.
24 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti. Gazeteci Barış Pehlivan, İmamoğlu'nun yarın da CHP Genel Merkezi'nde olacağını ve yapıcı bir tutum sergilemesinin beklendiğini ifade etti. Bu ziyaret, altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa karşı çıkarak altılı masadan ayrılmasının ardından gerçekleşiyor.
3 Mart 2023

Ankara'da gerçekleştirilen seçimlerde, Anadolu Ajansı verilerine göre tüm sandıklar sayıldı ve sonuçlar açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu en çok desteklenen aday olmasına rağmen, AKP Ankara'da en fazla milletvekili çıkaran parti oldu. Ankara'nın üç bölgesinde yapılan seçimlerde AKP toplamda 15, CHP ise 13 milletvekili çıkardı. Emek ve Özgürlük İttifakı ise Ankara'da herhangi bir milletvekili çıkaramadı.
15 Mayıs 2023

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Twitter üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını talep eden bir kullanıcıya tehditkar bir yanıt verdi. Ergin, aynı zamanda eski LDP Genel Başkanı Cem Toker'i de sert bir dille eleştirdi. Bu olaylar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından CHP içindeki 'değişim' taleplerinin arttığı bir dönemde yaşandı. CHP'de kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı ve Kılıçdaroğlu, istifa eden MYK üyelerinin yerine yeni isimleri belirledi.
6 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerindeki sonuçları ve kurultay takvimini ele almak üzere bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, PM üyelerinin her seçim sonrası olduğu gibi istifa dilekçelerini sunduklarını açıkladı. Bu toplantıdan iki gün önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri de istifa etmişti. Kılıçdaroğlu, parti içinde devam etme yönünde mesajlar vermişti.
3 Haziran 2023

Medya organları, CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmeye gittiklerini bildirdi. Ancak CHP yetkilileri, böyle bir ziyaretin planlanmadığını açıkladı. Bu iddia, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrıldığını açıklaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrı yapmasının ardından ortaya çıktı. CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı ise parti genel merkezine geldi.
4 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza toplamaktadır. Ancak, eski CHP milletvekilleri, Türkiye'nin önceliğinin Erdoğan yönetiminden kurtulmak olduğunu belirterek İnce'ye, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundular. İnce'nin adaylık için gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadığı belirtiliyor. Eski milletvekilleri, İnce'nin cumhuriyet ve laiklik değerlerine olan bağlılığını vurgulayarak, ondan büyük dayanışmanın bir parçası olmasını ve özveride bulunmasını istiyor.
24 Mart 2023

CHP, kaçak eğitim merkezlerinin toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılması için grup önerisi sundu. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, kaçak kurslar ve vakıf yurtlarından gelen acı haberlere dikkat çekti ve Şanlıurfa'daki bir kaçak Kur'an kursunda yaşanan çocuk ölümünü örnek gösterdi. CHP'nin önerisi, İYİ Parti ve HDP'nin desteğine rağmen AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
21 Haziran 2023

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendirdi. Kurtulmuş, saldırının AK Parti'ye zarar verdiğini belirtti ve olayın İstanbul'daki büyük mitingi gölgede bıraktığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise saldırıyı İmamoğlu'nun provokasyonu olarak nitelendirmiş ve 'Dadaşlarla kimse baş edemez' diyerek olayı farklı bir açıdan ele almıştı.
9 Mayıs 2023
İşaretlediklerim