Cumhurbaşkanı Erdoğan'a su uzatılan ve bu sırada Erdoğan'ın suyu almaktan çekindiği bir video dolaşıma girdi. Videoda, oğlu Bilal Erdoğan'ın suyu uzatmasıyla Erdoğan'ın suyu aldığı ve içtiği görülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir televizyon programında bu video hakkında yorum yaparak, Erdoğan'ın durumuna üzüldüğünü ve 'arkasında gülenler'e dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın yakınlarının onun bu haline güldüğünü belirtti.
23 Mayıs 2023

Türk Tabipler Birliği (TTB) heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek, iktidarın seçilmişlere yönelik baskı politikaları ve TTB'ye açılan davalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İmamoğlu, 11 Ocak'ta Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandığı dava için davet edildi.
5 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yol haritasını ve CHP'ye yönelik görüşlerini açıkladı. İmamoğlu, CHP'nin yerel seçimleri kazanmasının zorunlu olduğunu, partinin değişim ve dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin korunması gerektiğini ve İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelinmesi gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, CHP'nin tarihi bilen, geçmişi tertemiz evlatları olduğunu ve bunların göreve hazır olduğunu söyledi.
15 Ağustos 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı hapis cezasına rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin İmamoğlu'nun cezasının onandığına dair iddiası yalanlanmıştı. İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, karşılaştıkları engel ve davaların kendilerini yıldıramayacağını ve halkın çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini vurguladı.
4 Haziran 2023

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin otel ve yemek masraflarını kendilerinin ödediğini belirtti. Hakan, bu gezilerde sadece uçak seyahatinin ücretsiz olduğunu ve gazetecilere ayrılan koltukların ekonomi sınıfıyla eşdeğer olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun yurtdışı gezilerine katılan gazetecilerin de benzer masrafları kendilerinin ödeyip ödemediğini merak ettiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2024

Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve çok sayıda kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonrası İmamoğlu'nu 'provokatör' ilan etti ve Erzurum'daki olayları 'milliyetçi hassasiyet' olarak nitelendirdi. Soylu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun Van'da yaptığı zafer işaretini saldırının bir gerekçesi olarak gösterdi ve Erzurum'da yeterli güvenlik önlemlerinin alındığını savundu. Erzurum Valisi Okay Memiş ise olayları küçümseyerek sadece su şişelerinin atıldığını ve gerekirse gözaltı yapılacağını belirtti.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otoriterleşme, tehlikeli kamplaşma, ekonomik sorunlar ve eğitim sisteminin yetersizliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. İmamoğlu, seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu ve toplumun değişim arzusunun sandıklara tam olarak yansımadığını ifade etti. Ayrıca, demokratik mücadeleye devam edeceklerini ve değişim iradesini yeniden inşa etmek zorunda olduklarını vurguladı.
29 Mayıs 2023

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik destek açıklamasını AKP'li Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Usta alkışladı. Akşener, Usta'ya 'Sen alkışlamasaydın' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İBB tarafından hizmete açılan 'İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılış töreninde gerçekleşti. Daha önce benzer bir durumda, İBB Başkanı İmamoğlu'na teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de AKP içinde tepkiyle karşılaşmıştı.
31 Mart 2023

Melih Altınok, İstanbul'un taksi sorununu ele alarak Ekrem İmamoğlu'na bu sorunu ne zaman çözeceğini sordu. Altınok, İmamoğlu'nun daha önce AK Parti'nin çoğunlukta olduğu İBB Meclisi'ni bahane ettiğini, ancak şimdi CHP'nin çoğunlukta olduğunu belirtti. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın benzer bir sorunu nasıl çözdüğüne dikkat çekerek İmamoğlu'nun bu konuda ne yapacağını sorguladı.
9 Haziran 2024

CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, parti yönetiminde değişiklikler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide daha geniş kapsamlı bir değişim talep ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun İmamoğlu ve Özgür Özel'i uyardığı ve İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını söylediği açıklamaları tartışma yarattı. Bu tartışmaların ortasında, Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Deniz Demir, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u, Kuşoğlu'nu eleştiren tweet'leri beğenmesi sebebiyle eleştirdi ve siyasete girmesi gerektiğini ifade etti.
17 Haziran 2023

CHP'de kurultay sürecinin başlaması ve muhalefetin seçim yenilgisi sonrası tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi tutumu merak konusu oldu. İmamoğlu, kendisine yöneltilen CHP genel başkanlığına adaylık sorusuna, İstanbul'daki gibi ülkede de büyük bir değişim adayı olduğunu ifade ederek yanıt verdi. Ayrıca, İstanbul'daki değişimin olumlu sonuçlar verdiğini ve siyasetteki değişimin, özellikle muhalefette ve kendi partisinden başlayarak Türkiye'ye iyi geleceğini belirtti.
11 Haziran 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a yoğun göç veren illeri ve kardeş belediyeleri ziyaret etmek üzere Anadolu turuna çıkıyor. İlk durağı Kastamonu olan İmamoğlu, burada şehir turu yapacak ve çeşitli açılış törenlerine katılacak. Gelecek haftalarda Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat gibi İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ve Karabük, Artvin, Giresun, Hakkari gibi kardeş belediye olan ilçelere de ziyaretler planlanıyor. İBB'nin bu illerde altyapı yatırımları yapması ve çiftçilerden ürün alarak kalkınmaya destek vermesi de turun bir parçası.
20 Ocak 2023

CHP'ye mensup 10 büyükşehir belediye başkanı, parti genel merkezinde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasını açıklaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapmasının ardından gerçekleşti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş ile ayrıca özel bir görüşme yaptığı belirtildi.
4 Mart 2023

Gazeteci Ayşenur Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini belirtti. Kendisini İmamoğlu destekçisi olarak tanımlamasa da, mevcut siyasi durumda Erdoğan iktidarının sona erdirilmesinin önemine vurgu yaptı. Arslan, İstanbul'un yeniden Erdoğan'ın kontrolüne geçmesinin, şeriatçı odaklara finansal kaynak sağlanması anlamına geleceğini ifade ederek, bu nedenle İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.
16 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sandıkların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'da olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti ve sayım işleminin görevliler ve vatandaşlar tarafından titizlikle takip edilmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, tüm vatandaşları süreci dikkatle takip etmeye davet etti ve rehavete kapılmadan tüm oylara sahip çıkacaklarını ifade etti. Ayrıca, oyunu kullanırken yaptığı açıklamada, beş yıllık emeğin helalleşme anı olarak nitelendirdiği bu günün, vatandaşların oyuyla en güzel yorumlanabileceğini söyledi.
31 Mart 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, polisin olaya müdahale etmediğini ve bunun bir talimat sonucu olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erzurum Valisi ve diğer yetkilileri görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Erzurum'a yakışmayan bir yönetim olduğunu belirtti ve yaralılarla ilgili bilgi almadan şehri terk etmeyeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin siyasetinin artık bir ittifak siyaseti olduğunu belirtti. İmamoğlu, ittifakların seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebileceğini, bazen ittifakların etkili olacağını, bazen ittifakları bozmak veya ittifaklara yanlış yaptırmanın etkili olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söylemesi üzerine, Akşener'le yüz yüze konuşmak istediğini belirtti.
11 Eylül 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Konya'daki mitingi öncesinde, AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı, miting alanlarının kullanımına ilişkin uyarılarda bulundu. İmamoğlu'nun koruma ekibi ve kurmayları, mitingin yapılacağı yer ve güvenlik önlemleri konusunda emniyet ve valilikle görüşmeler yaptı. Polis, son anda miting alanını bariyerlerle çevirerek trafiği kesti. İmamoğlu'nun halk buluşması için gelen vatandaşlar, 'bomba araması var' gerekçesiyle içeri alınmadı ve bu duruma tepki gösterildi.
8 Mayıs 2023
İşaretlediklerim