Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

Trabzonspor'un olağan mali genel kurulu Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Denetleme kurulu üyesi İsmet Keskin, kulübün 31 Ekim 2023 tarihi itibarıyla net borcunun 4 milyar 45 milyon lira olduğunu açıkladı. Ayrıca, yönetim kurulu idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi.
3 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

İzmir'de oynanan Göztepe-Boluspor maçında taraftarlar 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından artan iktidara yönelik öfkenin bir yansıması olarak görülüyor. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları da benzer sloganlar kullanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer iktidar milletvekilleri, kulüpleri hedef gösterirken, bazı kulüpler ise stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak bu tür sloganları kınamıştı.
4 Mart 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş ve bu saldırı sonucunda tutuklanmıştı. Saldırı, Koca'nın sahaya girerek Meler'e yumruk atması ve ardından Meler'in yere düşmesiyle gerçekleşmiş, Koca'nın yanındakiler de Meler'e saldırmıştı. 12 Aralık'ta tutuklanan Koca, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
27 Aralık 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre takımı Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta maçın ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından bir karar çıkmadı. Toplantı, taraftarların yoğun protestolarının ardından kulüp binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından siyah-beyazlı yönetim herhangi bir açıklama yapmadan stadı terk etti. Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin önce teknik direktör Şenol Güneş'le bir süre özel görüşme yaptığı, Güneş'in stattan ayrılmasının ardından Çebi ve yönetim kurulu üyelerinin bir toplantı daha gerçekleştirdiği öğrenildi.
6 Ekim 2023

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kulüp başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırısına ilişkin olarak sadece 'üzgün olduğunu' ifade etti. Çaykur Rizespor ile oynanan maçın ardından gerçekleşen saldırı sonucunda hakem Meler yere düşmüş ve Koca'nın yanındakiler tarafından da saldırıya uğramıştı. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli Umut Nayir ise yaşananlardan dolayı utanç duyduğunu belirtti.
12 Aralık 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliğiyle düzenlenen bir yardım ve dayanışma kampanyasının açılışında, Spor Toto Süper Lig maçlarının önümüzdeki iki hafta boyunca şifresiz yayınlanacağını duyurdu. Bu karar, futbolun birleştirici gücünü vurgulamak amacıyla alındı. Ayrıca, son dönemde futbol müsabakalarında hükümete yönelik protestolar ve bu protestolara verilen tepkiler de gündemde yer almıştı.
1 Mart 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023

Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da içinde olduğu dört sanık, hakem Halil Umut Meler'e saldırdıkları gerekçesiyle yargılanacak. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara Batı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanıkların 'kamu görevlisine kasten yaralama', 'tehdit' ve 'sporda şiddetin önlenmesine dair kanuna aykırılık' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Faruk Koca'nın 13 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması öngörülüyor.
15 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk nedeni, Özbek ve Timur'un 12 Ocak'ta düzenledikleri basın toplantısında hakem Zorbay Küçük ve Fenerbahçe'ye yönelik eleştirileri. Özbek, hakem Zorbay Küçük'ün atamaları ve Fenerbahçe'nin maçlardaki puan ortalamaları üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. TFF Hukuk Müşavirliği, bu açıklamaları gerekçe göstererek Galatasaray yöneticilerini disipline sevk etti.
16 Ocak 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Trabzonspor ile Basel takımları karşılaştı. Maç sırasında, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) tarafından 'Enkaz var devlet yok, Tayyip Erdoğan istifa' yazılı bir pankart açıldı. Pankart, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iktidarın ihmallerine dikkat çekmek amacıyla açılmıştı ve kısa süre sonra kaldırıldı.
23 Şubat 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamayan kulübün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirerek istifaya çağırdı ve olağanüstü genel kurul talebinde bulundu. Yıldırım, Koç'un yönetim anlayışını eleştirerek, başarısızlıkları kabul etmeme ve hayali düşmanlar yaratma eğiliminde olmakla suçladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin mali destek konusunda kimseye muhtaç olmadığını ve başkanlığın zenginlikle alınmadığını vurguladı. Yıldırım, kulübün geleceği için genel kurul üyelerini mevcut yönetimin icraatlarını değerlendirmeye çağırdı.
16 Haziran 2023

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere biten maç sonrasında hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Faruk Koca, Ankara'nın Bala ilçesinde doğmuş, serbest ticaretle uğraşan ve lise mezunu bir isimdir. Ayrıca 22. ve 23. yasama dönemlerinde AKP'den Ankara milletvekili olarak seçilmiştir. 2021 yılında Ankaragücü Kulübü başkanlığına seçilmiştir.
11 Aralık 2023

Fenerbahçe, dün oynanan haftanın kapanış maçlarından sonra liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertli takım, Bitexen Antalyaspor'u 3-2 mağlup ederek puanını 12'ye yükseltti. Fenerbahçe'yi 10 puanla Galatasaray ve Çaykur Rizespor, 9 puanla Trabzonspor takip ediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray dört, Rizespor ve Trabzonspor ise beş maç oynadı.
19 Eylül 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14 ve 23'üncü haftalarında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Giresunspor, Kayserispor, Ankaragücü ve Konyaspor kulüplerini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Beşiktaş ve Galatasaray 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları', Giresunspor ve Konyaspor 'hakemlere toplu müdahale', Kayserispor 'hakemlere toplu müdahale' ve 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket', Trabzonspor ve Ankaragücü ise 'saha olayları' gerekçesiyle disipline gönderildi.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim