Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda düşük oy oranı alan Sinan Oğan'ı destekleyen Ata İttifakı'nın partilerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın resmen sona erdiğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nin oluşturduğu ittifak genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Öz, ittifakın seçimle başlayıp seçimle sona erdiğini ve ikinci turda devam etmeyeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kararını pazartesi günü açıklayacağı bildirildi.
21 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birlik mesajları yayınladı. Liderler, altılı masanın kararlarına sadık kalacaklarını ve süreci uzlaşı içinde sürdüreceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önerisi ve yaşanan kriz sonrasında, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterilecek. Altlı masa toplantısında bu karar beş saat süren bir toplantının ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu tarafından duyuruldu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bütün renklerini bir araya getirme ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda ittifak partileriyle mutabık kaldıklarını belirtti.
6 Mart 2023

Doğru Parti, Ümit Özdağ liderliğindeki Zafer Partisi'nin öncülük ettiği ata ittifakından ayrıldığını duyurdu. Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, üçüncü bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmanın cumhur ittifakına yarayacağını ve partiyi böleceğini belirterek, Sinan Oğan'ın son anda cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi üzerine ittifak görüşmelerinin sonlandığını ifade etti. Daha önce Muharrem İnce'nin Memleket Partisi de ata ittifakından ayrılmıştı. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi ile birlikte ata ittifakını oluşturmuş ve Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak duyurmuştu.
11 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş danışmanı Turhan Çömez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne altılı masada ne de birebir toplantılarda İYİ Parti lideri Akşener'e bir niyet beyanında bulunmadığını belirtti. Çömez, Akşener'in aday belirleme sürecinde anket yapılmasını önerdiğini ve diğer genel başkanların bu fikre olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti. Akşener, altılı masadan çekilme kararını duyurdu ve bu kararın ardından siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıktı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Zorlu, Kılıçdaroğlu'nun ülkenin tüm paydaşlarıyla görüşmesinde bir sorun olmadığını, ancak İYİ Parti olarak görüşmenin içeriğinin önemli olduğunu vurguladı. İYİ Parti'nin anayasanın ilk dört maddesi ve değerler sistemine bağlı olduğunu ve bu çerçevede ilerleyecek görüşmelerde bir sıkıntı olmayacağını ifade etti. Ayrıca, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın demokrasi gündeminde mutabık kalınırsa Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini söylediği ve HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'un Kılıçdaroğlu'nun bu hafta HDP'yi ziyaret edeceğini açıkladığı belirtildi.
14 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, daha önce partisinin kararına uyarak Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında bu kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu ile diğer partileri suçlamıştı. AKP'li eski bakan Faruk Çelik ise Ağıralioğlu'nun eleştirilerinin ardından 'icraat zamanı' ifadesini kullanarak Ağıralioğlu'na göndermede bulunmuştu.
28 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya gelişinde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri nedeniyle istifa eden ancak sonrasında göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda partinin onay vermeyeceğini ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği nedeniyle sokaktan itirazlar geldiğini belirtmişti. Akşener, toplantı sonrasında soruları yanıtsız bıraktı.
4 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, düşük anket sonuçları ve ikinci tura kalma ihtimalinin azalması üzerine cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini açıkladı. İnce'nin bu kararı sonrasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İnce'yi diyalog için 'sofra'ya davet etti. Akşener, İnce'nin kırgınlığını dile getirirken, seçim sonuçlarının seçmene bağlı olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun davetine olumlu baktığını ifade etti.
11 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını riske attığı belirtiliyor. Yöneylem Araştırma koordinatörü Derya Kömürcü, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olduğunu ifade ediyor. Araştırmacı İbrahim Uslu ise Akşener'in daha önce masadan kalkmanın siyasi maliyetinin ağır olacağını söylediğini hatırlatıyor ve İYİ Parti'nin bu kararı bilerek aldığını belirtiyor. Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapması, siyasi bir suikast olarak değerlendiriliyor ve İYİ Parti'nin merkez parti olma iddiasından vazgeçtiği yorumları yapılıyor.
3 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Millet İttifakı'nın toplantısında 'ortak cumhurbaşkanı adayında ortak bir anlayışa ulaşılması' konusu ele alındı. CHP'liler bu durumu Twitter üzerinden olumlu mesajlarla karşılarken, İYİ Partililerin tepkileri ve endişeleri de sosyal medyada kendini gösterdi. İYİ Parti'nin başından beri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına mesafeli durduğu bilinmekteydi. 6 Mart'ta yapılacak olan nihai açıklama öncesinde, diğer dört parti CHP liderinin adaylığına daha yakın bir duruş sergiliyor. İYİ Parti'den farklı sesler yükselirken, partinin Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın yaptığı ve daha sonra sildiği bir paylaşım dikkat çekti.
2 Mart 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ilk turda yüzde 5,17 oy almasının ardından ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Bu karar, ittifak ortakları Adalet Partisi ve Zafer Partisi tarafından eleştirildi. Adalet Partisi, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini duyurdu ve Zafer Partisi'nin de benzer bir açıklama yapması bekleniyor. Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Oğan'ın kararını yönetimde yer alma ihtimaline bağladığını ve bu durumun siyasi ahlaka uygun olmadığını ifade etti.
23 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa olarak bilinen muhalefet ittifakından ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine AKP'li vekiller, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlar yaparak, muhalefetin dağıldığını ve seçmenin kaosa oy vermeyeceğini belirttiler. AKP'li vekiller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden bu ittifaktan bir sonuç çıkmayacağını söylediğini hatırlatarak, kendi ittifaklarının güçlü olduğunu ve yollarına devam edeceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, muhalefet partilerinin liderleri Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Bu toplantı, Akşener'in ayrılmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı olarak kaydedildi.
4 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının muhalefetin oylarını böleceğini ve bu durumun Cumhur İttifakı'na yarayabileceğini ifade etti. Anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde gösterilirken, İnce'nin şansı düşük görünüyor. İnce, adaylık için gerekli 100 bin imzayı dördüncü günde toplayabildi ve adaylıktan çekilmeyeceğini vurguladı. Ayrıca Erbakan, cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ı övdü.
29 Mart 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında başka bir cumhurbaşkanı adayı önerisi olup olmadığını sordu. Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazı ve altılı masayı terk etmesinin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Akşener'in Kılıçdaroğlu'na anket yoluyla aday belirleme teklifini medyaya aktardı. İmamoğlu, Yavaş ve CHP'li sekiz büyükşehir belediye başkanı ise Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.
4 Mart 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bir YouTube programında kendisinin tanındıkça sevileceğini ve rakipleri hakkında eleştirilerde bulundu. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dinlendikçe daha çok nefret edileceğini, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlendikçe yorucu bulunacağını ve Muharrem İnce'nin ise dinlendikçe oy kaybedeceğini öne sürdü. Ayrıca, geçmişte Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin bir ittifak içinde olduğunu ancak İnce'nin WhatsApp mesajıyla ve Doğru Parti'nin ayrılmasıyla bu ittifakın dağıldığını belirtti. Oğan, ittifakın amacının kararsız seçmenleri ikna etmek ve HDP'yi kilit parti konumundan çıkarmak olduğunu ifade etti.
25 Nisan 2023
İşaretlediklerim