Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da bir arkadaşıyla birlikteyken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimlere uzanan iddianame, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 22 sanık, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. Ayrıca, yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 kişi hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden devam edecek.
7 Mayıs 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı davada, HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e hapis cezaları verilmişti. Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkında tahliye ve beraat kararları çıkmıştı. Savcılık, bu tahliye ve beraat kararlarına itiraz ederek sanıkların yeniden tutuklanmasını talep etti. Bu gelişme, davanın hukuki sürecinde yeni bir aşamaya işaret ediyor.
17 Mayıs 2024

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili dosyada Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı şüpheli olarak kaydeden Ankara Başsavcı Vekili Durdu Özer, düz savcı olarak atandı. Bu görev değişikliği, soruşturmanın seyrini ve adaletin işleyişini etkileyebilir. Durdu Özer'in rütbesinin düşürülmesi, kamuoyunda çeşitli tepkilere yol açtı.
13 Haziran 2024

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ateş'in annesine adalet sözü vererek, cinayetin arkasındaki en üst düzey sorumluların da yargılanacağını belirtti ve dört ay sonra durumun gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, halktan Sinan Ateş ve ailesi için dua etmelerini istedi.
28 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında daha önce 15 kişi tutuklanmışken, dün sabah gözaltına alınan üç kişiden biri olan ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı olduğu belirtilen Emre Yüksel tutuklandı. MHP'li avukat Serdar Öktem de gözaltına alınanlar arasında.
26 Ocak 2023

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

Sinan Ateş cinayeti davası bugün başlıyor ve dört partinin genel başkanları ile MHP avukatları da davaya katılacak. Mehmet Altan, bu davanın herkesin gözü önünde işlenen siyasi bir cinayet olduğunu ve yargının hukuku boğmasından korkulduğunu belirtiyor. Altan, Susurluk skandalına atıfta bulunarak, bu davanın sonucunun Türkiye'nin ne kadar hukuk devleti olduğunu göstereceğini vurguluyor.
1 Temmuz 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Aralık ayında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu konu hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli tarafından terslenmiş ve itilerek uzaklaştırılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazeteciyi hedef alarak, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetlerinin ve millete olan düşmanlıklarının açık olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

Sinan Ateş cinayeti davasında kararın açıklanmasını bekleyen Ateş ailesine adliye bahçesinde bir kişi tarafından fiziksel saldırıda bulunuldu. Saldırgan gözaltına alındı ve olay sonrası Selma Ateş'in çevresine polis çemberi oluşturuldu. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülmüş ve davası Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmektedir. Bugünkü duruşmaya 16:30'a kadar ara verilmiş olup, aranın ardından kararın açıklanması bekleniyor.
2 Ekim 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi üzerine TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM'ye soru önergesi verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter üzerinden Şık'ı sert bir dille eleştirdi. Şık ise MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesine dikkat çekerek yanıt verdi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 10 kişi, aralarında MHP ile ilişkili isimler ve özel harekât polisleri de olmak üzere tutuklandı.
8 Ocak 2023

Sinan Ateş, öldürülmeden önce MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ulaşmaya çalışmış ve yardım istemiş, ancak Bahçeli'nin özel kalem müdürü tarafından geri çevrilmiş. Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetin eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından planlandığını iddia ediyor. Ayşe Ateş, cinayetin MHP ve Ülkü Ocakları mensupları tarafından gerçekleştirildiğini ve soruşturmanın bu yönde ilerlemesi gerektiğini belirtiyor. Elif Çakır, MHP lideri Bahçeli'nin cinayetin aydınlatılması için adım atması gerektiğini vurguluyor.
28 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, cinayet şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edildi. Kılavuz'un, cinayetten dört gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Gazeteci Alican Uludağ, Soylu'nun görevden alınması gerektiğini, çünkü cinayet soruşturmasını yürüten polisin Soylu'ya bağlı olduğunu ve bu durumun soruşturmanın bağımsızlığını etkileyebileceğini öne sürdü.
4 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklandı, ancak iddianamede azmettiricilerin cinayeti neden azmettirdiklerine dair gerekçeler ve önemli deliller göz ardı edildi. Ayrıca, iddianamede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı şüphelilerin beyanlarına dayanıyor ve azmettiriciler hakkında yeterli değerlendirme yapılmadığı eleştiriliyor. Sinan Ateş'in ailesi ve kamuoyu, iddianamedeki bu eksikliklere tepki gösteriyor.
4 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' ilan edilen organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayet emrini veren kişinin FETÖ'cü olduğunu öne sürdü. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Yılmaz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini ve hiçbir yetkiliyle görüşmeden bu iddiaları dile getirdiğini ifade etti.
6 Ocak 2023

Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Çankaya'da öldürülmesiyle ilgili davada karar açıklandı. 12'si tutuklu toplam 22 sanığın yargılandığı davada, Tolgahan Demirbaş, Doğukan Çep, Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tolgahan Demirbaş ayrıca cinayete azmettirme suçundan mahkum edildi. İddianamede, sanıkların cinayeti planlayarak işledikleri ve olay yerinden motosikletle kaçtıkları belirtildi.
2 Ekim 2024

AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, gazeteci Abdulkadir Selvi'nin Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularının tahliye edilebileceğini yazmasının ardından gelen tepkilere karşı çıktı. Türkeş, bu tepkilerin Osman Kavala'nın tahliye ihtimali ve Türkiye'nin uluslararası imajı ile ilgili olabileceğini öne sürdü. Ayrıca, Türkeş, konunun iç hukukla çözülmesinin bazı çevreleri rahatsız edip etmediğini sorguladı. Osman Kavala, AİHM'nin hak ihlali kararına rağmen 2 bin 376 gündür hapiste.
3 Mayıs 2024
İşaretlediklerim