Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Beylerbeyi rakı grubunun ürünlerine yüzde 15 oranında zam yapıldığını duyurdu. Zam sonrası, Göbek serisi 70 cl ürün 995 lira, Teragold serisi 70 cl ürün ise 895 lira fiyat etiketine sahip oldu. Bu zam, rakı tüketici kitlesini doğrudan etkileyerek, alkol piyasasındaki fiyat dinamiklerini değiştirebilir.
2 Mayıs 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre otomobiller 112 lira, minibüsler 168 lira ve motosikletler 43,7 lira ödeyecek. Bu zam, 14 Mayıs'ta otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 60'lık zammın ardından geldi.
16 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Efes Pilsen bira grubuna dört ila dokuz lira arasında zam yapılacağını açıkladı. Yeni fiyatlar 13 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Zamla birlikte, Efes 30 cl biranın fiyatı 50 lira, Miller 50 cl 75 lira, Efes glutensiz 50 cl 80 lira olacak. Dündar, 15 ile 20 lira arasında zam yapılacağı yönündeki iddiaların manipülatif olduğunu ve sektöre zarar verdiğini belirtti.
12 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Burgaz rakı ve votka likör grubuna zam yapıldığını duyurdu. Yeni fiyat listesine göre markanın 70’lik göbek rakısı 975 lira oldu. Bu zam, alkollü içecek tüketicilerini ve tekel bayilerini doğrudan etkiliyor.
3 Haziran 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et fiyatlarına yüzde 20-25 oranında zam yaptığını duyurdu. Bu zamma göre, kıymanın kilogram fiyatı 229 TL'den 279 TL'ye, kuşbaşının kilogram fiyatı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamlarının ESK'nin internet sitesinde yer almadığı ancak mağazalarda yeni fiyatlarla satışa sunulduğu belirtildi.
18 Nisan 2024

Çin'den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek vergi temmuz ayında yürürlüğe girecek. Bu vergi, içten yanmalı motorlar dahil tüm yakıt türlerini kapsayacak şekilde genişletildi. Ticaret Bakanlığı, bu adımı uluslararası anlaşmalar, tüketici güvenliği, kamu sağlığının korunması, yurt içine yatırımların özendirilmesi ve cari açığın düşürülmesi gibi nedenlerle attığını belirtti. Uzmanlar, Çinli otomotiv yatırımcılarının bu vergi sonrası ya pazardan çekileceğini ya da vergilerin bir kısmını karşılayacağını öngörüyor.
10 Haziran 2024

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulamasını kaldıran bir kararı Resmi Gazete'de yayımladı. Bu kararla, akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlar arasında fiyat farkı uygulanmayacak. Kararın yürürlüğe giriş tarihi 15 Mayıs olarak belirlendi. Ayrıca, ilgili bilgi formları ve metinlerdeki fiyat farkıyla ilgili ibareler de yürürlükten kaldırıldı.
4 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris markasına ait sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamlar 4 Mayıs tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı. Yayımlanan yeni fiyat listesine göre, grubun en pahalı sigarası 70 TL, en ucuz sigarası ise 63 TL oldu.
4 Mayıs 2024

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın benzin ihracatına yönelik olası bir yasağın planlanandan önce iptal edilebileceğini belirtti. Novak, Rusya'daki petrol ürünü piyasasının istikrarlı olduğunu ve şu an için bir arz açığı olmadığını ifade etti. Olası yasağın, yalnızca benzin ihracatını kapsayacağını ve 1 Mart'tan itibaren altı ay süreyle uygulanacağını, ancak piyasa koşullarına göre bu süre içinde yasağın kaldırılabileceğini açıkladı. Daha önce Rusya'da benzin ve motorin fiyatlarının artması nedeniyle benzin ihracatı yasaklanmış, ancak yaklaşık iki ay sonra yasak kaldırılmıştı.
29 Şubat 2024
İşaretlediklerim