Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, bazı mezunlar ve emekli akademisyenlerin üniversiteye girişini engellemek için kart iptalleri yapmış ve mahkeme kararlarına rağmen bu uygulamayı sürdürmüştür. Öğretim görevlisi Can Candan'ın üniversiteye girişi, eşi refakatinde olmasına rağmen engellenmiş ve bu durum mahkeme tarafından hukuksuz bulunarak iptal edilmiştir. Ancak yönetim, mahkeme kararını uygulamak yerine mevzuatı değiştirerek giriş yasaklarını sürdürmüştür. Yönetim ayrıca, öğretim görevlilerinin işine son vererek ve öğretim üyelerine soruşturma açarak onları okuldan uzaklaştırmaktadır.
21 Kasım 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) lisansüstü eğitim enstitüsüne ait E-LEE bilgi yönetim sistemi, dört aydır erişilemez durumda ve hacklendiği öne sürülüyor. Sistemdeki teknik aksaklık nedeniyle öğrenci ve akademisyenler işlemlerini el yordamıyla sürdürmek zorunda kalmış, kayıtlı verilerin silindiği ve bilgilerin yeniden toparlanmaya çalışıldığı belirtiliyor. İTÜ kaynakları, sistemin virüs bulaşması veya hacklenme ihtimali üzerinde dururken, lisansüstü eğitim enstitüsü ve bilgi işlem daire başkanlığı arasında koordinasyon eksikliği olduğu ifade ediliyor. Özel bir şirketin sistemi güncellemeye çalıştığı ve güvenlik açıklarını kapattığı aktarılıyor.
27 Nisan 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı. Bu karar, depremzede öğrenciler, akademisyenler ve veliler tarafından eleştiriliyor. Diken'e konuşan bir depremzede öğrenci, Gaziantep'te yaşadığı zorlukları ve uzaktan eğitim kararının psikolojik etkilerini anlatarak, yüz yüze eğitimin psikolojik destek sağlayacağını ve uzaktan eğitim altyapısına sahip olmadığını belirtti. Eğitim-Sen'in bu karara dava açtığı da haberde yer alıyor.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK'ün üniversiteleri ertelemesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzaktan eğitime geçilmesi kararı sonucu, özel yurtlarda kalan öğrenciler yurtta kalmadıkları günler için de ücret ödemeye devam etti. Öğrenciler, üniversitelerin açılma ihtimaline karşı yurt ücretlerini ödemeye devam ederken, sözleşmelerini feshetmek isteyenler cayma bedeli ödemek zorunda kaldı. Bazı yurtlar öğrencilerin kalmasına izin verirken, bazıları izin vermedi. Öğrenciler ve aileler, bu durumdan maddi olarak mağdur olduklarını ve çözüm bulunmasını talep ediyor.
31 Mart 2023

İstanbul'da, bazı haberlere erişim engeli getirmek için sahte mahkeme kararları satan bir şebeke ortaya çıkarıldı. İstanbul başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, optik cihazlarla hazırlanan sahte belgelerin satıldığı ve 27 şüphelinin tespit edildiği belirlendi. Şebeke lideri Uğur Yılmaz tutuklanırken, İlknur Özkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin sahte kararları ünlüler de dahil olmak üzere 12 kişiye sattığı ve bu sabah yapılan operasyonla yedi kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.
31 Mayıs 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. KYK yurtlarının depremzedeler için kullanılacağı belirtildi. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler karara karşı çıkarken, Eğitim-Sen dava açtı. YÖK henüz karardan geri adım atmadı. İBB Başkanı İmamoğlu, milyonlarca üniversiteli öğrencinin mağdur olduğunu belirterek karardan acilen dönülmesi çağrısında bulundu.
19 Şubat 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Konuşmasında, hava savunma sistemi üretme hedeflerinden, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın testlerini tamamlama ve ordu envanterine katma isteklerine, sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlama ve sınır hattındaki illerin güvenliğini sağlama çalışmalarından bahsetti. Ayrıca, suç örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını ve vatandaşların huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyacak hiçbir durumun olmayacağını belirtti.
30 Ağustos 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nde, kayyım rektörler Naci İnci ve Melih Bulu tarafından atanan kişilerin kadrolaşmaya devam ettiği belirtiliyor. AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın, üniversite genel sekreteri Hasan Fehmi Topal'a kendi kadrolarını işe alması yönünde baskı yaptığı iddia ediliyor. İşe alınanlar arasında İBB döneminde İSKİ'de çalışan iki personel ve Önder İmam Hatipliler Derneği'nden Murat İnkaya bulunuyor. İşe alımların sözlü sınavlarla yapıldığı ve bazı pozisyonlara deneyimsiz kişilerin getirildiği ifade ediliyor.
12 Ocak 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerde bahar döneminin ertelendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini açıklamasının ardından, YÖK Başkanı Erol Özvar, uzaktan eğitim kararının nisan başında tekrar değerlendirileceğini bildirdi. Uygulamalı programlar yüz yüze eğitime devam edecek. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler ise bu kararın yeni mağduriyetler yaratacağını belirtti ve karşı çıktı. Özvar, ayrıca depremden etkilenen öğrencilere yönelik bazı kolaylıkların getirildiğini ve destek sağlanacağını ifade etti.
17 Şubat 2023

Kayseri'de, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SİHA üretimini durduracağını iddia eden sahte broşürler paylaşıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından paylaşılan görüntülerde, araçlara bırakılan bu broşürlerin provokatif içerik taşıdığı görülüyor. Daha önce İstanbul'da da CHP logosuyla benzer sahte broşürler hazırlanmış ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu broşürleri hazırlayanların AKP il ve ilçe örgütlerinde görevli iki yönetici olduğunu duyurmuştu.
10 Mayıs 2023

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Savunma Üniversitesi sınavına Türkiye vatandaşı olmayanların da alınabileceğine dair yanlışlıkla bir mesaj gönderdiğini duyurdu. Mesajda, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen 'insani' veya 'uzun dönem' ikamet izni belgesine sahip adayların sınava girebileceği belirtilmişti. Ancak ÖSYM, bu mesajın yanlışlıkla gönderildiğini ve Milli Savunma Üniversitesi sınavına sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru hakkı olduğunu açıkladı.
3 Mart 2024

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki bir okul müdürü, gurbetçilerin okula bağışladığı bilgisayarları sattığı iddiasıyla soruşturma altında. Güveçci Ortaokulu'na 19 dizüstü bilgisayar bağışlayan gurbetçiler, okul müdürü M.A'nın bu bilgisayarlardan dokuzunu satarak sanal bahis oynadığını öne sürdü. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.
31 Ekim 2023

Boğaziçi Üniversitesi Yayım İşleri Şube Müdürlüğü yöneticisi Osman Baran Kaplan'ın, personel hakkında kişisel bilgiler içeren bir fişleme dosyası hazırlayıp bunu e-posta ile yaydığı ortaya çıktı. Kaplan'ın Ocak 2023'te üniversitede sözleşmeli büro personeli olarak işe başladığı ve kısa süre sonra müdürlük pozisyonuna getirildiği, ancak bu atamanın mevzuata aykırı olduğu belirtildi. Üniversite yönetimi Kaplan'ın 'hiyerarşik amir' olarak değil, 'üste karşı birim sorumlusu' olarak atandığını savunsa da, YÖK mevzuatında böyle bir pozisyonun olmadığı ve Kaplan'ın çalışanlara emir verdiği, mobbing uyguladığı iddia ediliyor.
14 Kasım 2023

Babala TV'de Kemal Kılıçdaroğlu'na tesettürlü olduğu için iş bulamadığını anlatan bir katılımcının turist rehberi olduğu iddiası, Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) tarafından yalanlandı. TUREB, bu kişinin birliğe kayıtlı olmadığını ve eğer rehberlik yaptığını iddia ediyorsa, 6326 sayılı meslek kanununa göre kaçak rehberlik yaptığını belirtti.
26 Mayıs 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde doçentlik kadrosuna atanmak isteyen Çiçek Akçıl Harmankaya'nın, gerekli puanı alamadığı halde komisyondaki iki üyenin değiştirilmesiyle olumlu rapor alarak atandığını iddia etti. Dekan Prof. Dr. Kutgün Eyüpgiller, adayın A grubu için gerekli 200 puan yerine 149 puan aldığını ve olumsuz rapor veren jüri üyelerinin raporlarının ortadan kaldırıldığını belirtti. Eyüpgiller, bu durumu üniversite rektörlüğüne bildirdiğini ve kabul edilemez bulduğunu ifade etti.
5 Mayıs 2023

Türkiye'de bazı hastaneler, klinikler ve ortak sağlık güvenlik birimleri (OSGB), faaliyetlerini sürdürebilmek adına hekim diplomalarını kiralıyor. Emekli veya aktif çalışan hekimlerin diplomaları aylık 3-10 bin lira arasında kiralanıyor. Bu durum, mevzuata aykırı olmasına rağmen, maliyetleri düşürmek ve yasal zorunlulukları kağıt üzerinde yerine getirmek için yapılıyor. İstanbul Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu'ndan Dr. Hasan Oğan, bu durumun yasa dışı olduğunu ve Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda göz yumduğunu ifade ediyor. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer ise, diploma kiralamalarının hekim emeğini ucuzlattığını ve iş güvenliği hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü belirtiyor.
11 Nisan 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini ve daha sonra uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. KYK yurtları depremzedeler için açılacakken, akademisyenler ve öğrenciler bu durumun yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini, hibrit eğitimin nisanda değerlendirileceğini açıkladı. Üniversiteler farklı başlangıç tarihleri ve eğitim yöntemleri belirlerken, öğrenciler hangi derslerin yüz yüze hangilerinin uzaktan olacağını anlamaya çalışıyor. Uzaktan eğitime karşı çıkan öğrencilerin gözaltına alınması ve sosyal medyada saldırıya uğraması endişeleri artırıyor.
18 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK'ün aldığı uzaktan eğitim kararı nedeniyle öğrenciler, teknik sorunlar ve internet problemleri yaşadıklarını, derslerden verim alamadıklarını ve psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini belirtiyor. Özellikle deprem bölgesindeki öğrenciler, yeterli ekipman ve internet altyapısına sahip olmadıklarından daha fazla mağdur olduklarını ifade ediyor. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler, uzaktan eğitimin sorunları çözmeyeceğini ve yeni mağduriyetlere yol açacağını savunuyor. Öğrenciler, belirsizliklerin giderilmesini ve yetkililerin net bir yol haritası sunmasını talep ediyor.
25 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından YÖK'ün üniversitelerin bahar dönemini ertelediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçileceğini duyurmasına rağmen, üniversitenin ders kayıt sistemini 14 Şubat'ta açma kararına tepki gösterdi. Öğrenciler, deprem bölgesindeki ve depremden etkilenen arkadaşlarının internet ve bilgisayar erişimi olmadığını, bu nedenle kayıt sürecinin ertelenmesi gerektiğini belirtiyor. Daha önce, deprem nedeniyle ders seçim süreci bir hafta ertelenmiş ve YÖK'ün 'üniversiteler ikinci bir duyuruya kadar kapalı' açıklaması yapılmıştı.
13 Şubat 2023
İşaretlediklerim