Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ı Türk futbolu için bir 'beka sorunu' olarak nitelendirerek, hakemler ve kurullar üzerinde baskı kurma, haksız yere avantaj sağlama gibi suçlamalarda bulundu. Galatasaray ise bu suçlamalara 'psikolojide yansıtma' teorisiyle yanıt vererek, Fenerbahçe'nin benzer suçlamalarla kendilerini hedef aldığını ve aslında bu suçlamaların Fenerbahçe'nin kendi davranışlarını yansıttığını iddia etti. Galatasaray, Fenerbahçe'nin haksız hakem kararlarından faydalandığını ve mağdur edebiyatı yaparak gerçek suçluların dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını belirtti.
13 Mart 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası verdi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar nedeniyle 200 bin lira para cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ise sportmenliğe aykırı hareketler ve açıklamalar nedeniyle bir maç men ve toplamda 130 bin lira para cezası aldı.
24 Mart 2023

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un kendisinin yanaklarını okşamasını 'gayriihtiyari bir hareket' olarak değerlendirdi. Özbek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kulübü ziyaret etmesi sırasında, bir gazetecinin Murat Kurum'un ziyareti ve siyasi rengini belli edip etmediğiyle ilgili sorusunu eleştirdi ve geçiştirdi. Özbek, daha önce Kurum'un İstanbul için bir şans olduğunu belirtmişti. İmamoğlu'nun ziyareti ve Özbek'in Kurum ile olan fotoğrafı, siyasi ve spor camiasında tartışmalara neden oldu.
4 Mart 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Kurum'u desteklemişken, yeniden seçilen Başkan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Özbek, İmamoğlu'na Galatasaray'ın simgelerinin yer aldığı hediyeler takdim etti. İmamoğlu, ziyaret için teşekkürlerini sosyal medya üzerinden dile getirerek işbirliğine devam edeceklerini belirtti. Özbek'in daha önce Kurum ile olan samimi ilişkisi ve İmamoğlu'na olan ziyareti, siyasi ve spor dünyasında dikkat çekici bir gelişme olarak görülmekte.
7 Mayıs 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı’yı 'FETÖ' ve Adnan Oktar ile ilişkilendirdi. Yıldırım, Ilıcalı'nın Dominik'te 'FETÖ'cülere pasaport verdiğini ve Adnan Oktar ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Acun Ilıcalı ise bu suçlamaları 'çirkin ve art niyetli' olarak nitelendirerek, Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığı için kendisini karalamaya çalıştığını belirtti. Ayrıca, Yıldırım ve Ilıcalı arasında Jose Mourinho ile ilgili anlaşma tartışması da yaşandı.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istememekle suçladı. Koç, kulübün finansal durumunu iyileştirdiklerini ve geçmişteki hatalardan ders aldıklarını belirtti. Ayrıca, Aziz Yıldırım'ın özgüveninin yüksek olduğunu ve Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacak güçlerin kim olduğunu merak ediyorsa aynaya bakması gerektiğini söyledi. Koç, Fenerbahçe'nin bu sezon rekor puanla ligi tamamlayabileceğini ve gelecek sezon için iddialı bir takım kuracaklarını ifade etti.
23 Mayıs 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan'ın tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturmasında, banka eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak hakkında 'tefecilik' suçlaması yaptı. Şikayetçilerin ifadeleri ve bankanın savunması arasında çelişkiler bulunuyor. Avukat Rezan Epözdemir, Denizbank Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısını da suç duyurusunda bulunarak 'nitelikli bankacılık zimmeti', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarının işlendiğini iddia etti. Banka yöneticileri ise şikayetçilerin iftira attığını ve tefecilik yaptığını savunarak soruşturma açılmasını talep etti.
12 Mayıs 2023

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonlu siyasetçilerin 'şike' ve 'kupa' vurgusu yaparak Fenerbahçe'yi hedef almasına yanıt verdi. Yıldırım, siyasetçilerin söylemlerini yalan ve ahlaksızlık olarak nitelendirerek, 2010-2011 şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'de kalacağını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin UEFA ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından alınan kararlarla ilgili yaptığı hukuki başvuruların reddedildiğini ve FETÖ kumpası iddialarına değinerek, Fenerbahçe'nin bu süreçte maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekti.
21 Mart 2024

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Fırat Develioğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta ve yakın çevresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Develioğlu'nun avukatı Eser Çömlekçioğlu, Galatasaray ve Türk futbolunun menfaatlerini koruma amacıyla bu adımın atıldığını belirtti. Suç duyurusu, Lale Orta'nın beIN Sports'a baskı yaparak yorumcuları tehdit ettiği ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğu iddiaları üzerine yapıldı. Orta ise iddiaları yalanlamıştı.
8 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamayan kulübün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirerek istifaya çağırdı ve olağanüstü genel kurul talebinde bulundu. Yıldırım, Koç'un yönetim anlayışını eleştirerek, başarısızlıkları kabul etmeme ve hayali düşmanlar yaratma eğiliminde olmakla suçladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin mali destek konusunda kimseye muhtaç olmadığını ve başkanlığın zenginlikle alınmadığını vurguladı. Yıldırım, kulübün geleceği için genel kurul üyelerini mevcut yönetimin icraatlarını değerlendirmeye çağırdı.
16 Haziran 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray’ın Konyaspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesaplarından Fenerbahçeli taraftarlara küfreden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğunu belirtti. Soruşturma, sosyal medyada çok kez paylaşılan bu sözler üzerine re’sen başlatıldı.
27 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Aynı gerekçeyle Beşiktaş Kulübü asbaşkanları Emre Kocadağ ve Serhan Çetinsaya da kurula sevk edildi. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas, kırmızı kart görmeleri nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. Bitexen Giresunspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
3 Mayıs 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023
İşaretlediklerim