Ankara Tabip Odası, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığında yapılan seçimlerde yeni yönetimini belirledi. Çağdaş Hekimler Grubu, Beyaz Önlük Dayanışması ile yarıştı ve 249 oy farkla seçimi kazandı. Seçim sürecinde baskı iddiaları gündeme geldi. Çağdaş Hekimler Grubu, demokratik ve katılımcı bir yönetim vaadiyle seçimleri kazandığını duyurdu.
5 Mayıs 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanarak yeni dönem için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. MYK, siyasi ve idari işler olmak üzere iki bölümden oluşuyor ve toplam 24 üyeden meydana geliyor. 18 üye 'gölge kabine' olarak adlandırılan siyasi işler bölümünde görev alacak. Selin Sayek Böke Genel Sekreter olarak atandı ve diğer üyeler de çeşitli bakanlıklardan sorumlu genel başkan yardımcıları olarak görevlendirildi.
11 Kasım 2023

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçiminin üçüncü turunda 321 oy alarak meclisin 30'uncu başkanı oldu. Seçimde toplam 584 milletvekili oy kullandı. Diğer adaylar arasında CHP'den Tekin Bingöl 160 oy, Yeşil Sol Parti'den Tülay Hatimoğulları Oruç 51 oy, İYİ Parti'den Cihan Paçacı 43 oy ve TİP'ten Şerafettin Can Atalay 4 oy aldı. Numan Kurtulmuş daha önce akademik kariyer yapmış, çeşitli hükümet pozisyonlarında bulunmuş ve AKP Genel Başkanvekilliği görevini yürütmekteydi.
7 Haziran 2023

AKP Teşkilat Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Antalya İl Başkanlığı'na Ali Çetin, Aydın İl Başkanlığı'na Gökhan Ökten, Burdur İl Başkanlığı'na Mustafa Özboyacı ve Düzce İl Başkanlığı'na Hasan Şengüloğlu'nun atandığını duyurdu. Bu atamalar, söz konusu illerdeki eski il başkanlarının milletvekili adayı olabilmek için istifa etmelerinin ardından gerçekleşti. Parti, eski il başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, yeni atanan başkanlara başarılar diledi.
25 Ocak 2023

Türk Tabipler Birliği (TTB) heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret ederek, iktidarın seçilmişlere yönelik baskı politikaları ve TTB'ye açılan davalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İmamoğlu, 11 Ocak'ta Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandığı dava için davet edildi.
5 Ocak 2023

Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) başkanlığına atandı. Yerine Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası başkanı olarak atandı. Kavcıoğlu'nun başkanlık döneminde dolar/TL kuru ve enflasyon oranlarında rekor seviyelere ulaşıldı.
9 Haziran 2023

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), yönetiminde şu anda sadece AK Parti ve MHP'li belediye başkanlarının bulunduğu bir yapıya sahipken, Mayıs ayında yapılacak seçimlerde CHP, AK Parti, DEM Parti, YRP, MHP ve İYİ Parti'li belediye başkanları arasında rekabet yaşanacak. TBB, belediyelerin ulusal ve uluslararası kredi kuruluşları ile fonlardan yararlanmalarına destek olmak gibi görevlere sahip. Yeni yönetim, büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları ve büyükşehir ilçe belediye başkanları tarafından seçilecek. Seçimler, CHP'nin 35 il belediyesi ve AK Parti'nin 24 il belediyesinde önde tamamlamasıyla daha da çekişmeli bir hale gelecek.
18 Nisan 2024

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan adaylığı konusunda ortak bir aday üzerinde anlaşmaya vardı. İki parti tarafından yapılan istişareler sonucunda, Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı ÖZBUDUN ortak aday olarak belirlendi. Saadet Partisi bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Haziran 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile TBMM'deki makamlarında bir araya gelecek. Görüşme bugün saat 12:00'de gerçekleşecek ve sonrasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti, HDP'nin başka programları nedeniyle geçen hafta ertelenmişti.
20 Mart 2023

Resmi olmayan sonuçlara göre, Büyük Birlik Partisi (BBP), Memleket Partisi (MP) ve Zafer Partisi (ZP) yeni dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil edilmeyecek. BBP cumhur ittifakı, MP bağımsız ve ZP ata ittifakı çatısı altında seçimlere katıldı. Üç parti de yeterli oy oranına ulaşamadı ve milletvekili çıkaramadı. Bu durum, partilerin genel başkanları Ümit Özdağ (ZP) ve Mustafa Destici'yi (BBP) de Meclis dışında bıraktı.
15 Mayıs 2023

İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) son seçimlerinde, 34 yıldır odayı yöneten Demokratik Katılım Grubu bir kez daha kazandı. Grup, aldığı oyların yüzde 55'ini elde ederek zaferini ilan etti. Bu grup, özellikle iktidarın sağlık politikalarına karşı duruşuyla tanınıyor.
6 Mayıs 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

TBMM başkanlık seçimi için Cumhur İttifakı ortak aday olarak Numan Kurtulmuş'u gösterirken, Millet İttifakı ve diğer partiler kendi adaylarını belirledi. Gizli oylama ile yapılacak seçimde ilk iki turda 400, üçüncü turda ise 301 oy gerekiyor. Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday arasında dördüncü tur yapılacak. Seçilen Meclis başkanının ardından bir hafta sonra TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek.
7 Haziran 2023

AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AKP ve MHP'nin ortak kararıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkan adayı olarak belirlendi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Kurtulmuş'un adaylığını resmi olarak duyurdu ve TBMM başkanlığı için başvuruların salı günü saat 24.00'e kadar devam edeceğini ifade etti. Adaylık, AKP ve MHP grup başkan vekilleri tarafından ortaklaşa önerildi.
5 Haziran 2023

Türk Tabipleri Birliği (TTB), iki genç doktorun yaşamlarına son verdiğini duyurdu. TTB, intihar açıklamasında ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı ve sağlıkta şiddet gibi nedenlere dikkat çekti. Kaybedilen doktorlar Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara idi.
27 Eylül 2023

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılandığı davada iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi. Tahliye sonrası İstanbul Tabip Odası'nda meslektaşlarıyla buluşan Fincancı, dayanışmanın önemini vurgulayarak sağlıkta dönüşüm politikalarına karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca Türkiye'nin, Türk Tabipleri Birliği gibi bir meslek örgütüne sahip olmasının bir şans olduğunu ifade etti.
11 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlığına seçildi. Ankara'da düzenlenen seçimlerde İmamoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarıştı ve 765 delegenin oy kullandığı seçimlerde 515 oy alarak başkan oldu. İmamoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda kayyım meselesinin milletin zihninden uzaklaşması gerektiğini vurguladı.
5 Haziran 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi'ne yeni üyeler olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve YÖK Başkanı Erol Özvar atandı. Ayrıca Dr. Yener Mehmet Sonuşen ve Prof. Dr. İsmail Demir yeniden konsey üyeliğine atandılar. Naci İnci, geçen sene de TÜBİTAK yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı.
15 Mart 2023
İşaretlediklerim