ABD'nin Los Angeles şehrinde, Ay Yeni Yılı kutlamaları sırasında Monterey Park'taki bir iş yerinde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda dokuz kişi yaşamını yitirdi. Saldırganın erkek olduğu ve tüfek taşıdığı belirtildi. Polis, saldırının detaylarına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.
22 Ocak 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 67 yaşındaki bir saldırgan, iki ayrı yerde toplam yedi kişiyi öldürdü. İlk saldırı Half Moon Bay kentinde bir çiftlikte gerçekleşti ve dört kişi öldü, beş kişi yaralandı. Saldırgan daha sonra çiftliğin yakınında üç kişiyi daha öldürdü. Saldırgan Zhao Chunli, polis tarafından bir otoparkta aracın içinde yakalandı ve saldırıda kullanılan silah araçta bulundu. Polis, saldırganın çiftlik çalışanı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve sorgusunun ardından daha fazla bilgi verilecek.
24 Ocak 2023

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin setinde ateşlediği silahtan çıkan kurşunla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmakla suçlanıyor. Daha önce düşürülen suçlamalar, silahın adli incelemesi sonrasında yeniden gündeme geldi. Yeni delillerin jüriye sunulmasıyla Baldwin, 18 aya kadar hapis cezası alabilir. Baldwin, silahın yanlışlıkla ateş aldığını ve tetiği çekmediğini iddia etmişti.
20 Ocak 2024

Brezilya'nın güneyindeki Blumenau kentinde Cantinho Bom Pastor isimli bir kreşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda dört çocuk hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere üç çocuk yaralandı. Saldırgan, olayın ardından silahıyla birlikte polise teslim oldu. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, saldırıyı Twitter üzerinden 'canavarlık' ve 'kabul edilemez bir nefret' olarak nitelendirdi.
5 Nisan 2023

Bir adam, Britanya'nın Lincolnshire kentindeki bir kafede yerde yoga yapanları öldü sanarak polise toplu katliam ihbarında bulundu. Kafenin yöneticileri ve yoga dersi öğrencileri, beklenmedik polis baskınıyla şaşkınlığa uğradı. Lincolnshire polisi, herkesin güvende ve iyi durumda olduğunu teyit etti ve ihbarın iyi niyetle yapıldığını belirtti.
8 Eylül 2023

Filipinler'de radyo programcısı ve gazeteci Juan Jumalon, canlı yayın sırasında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Saldırganın, Jumalon'un evine 'dinleyici' olarak girdiği ve iki el ateş ettikten sonra altın kolyesini alarak kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeni bilinmiyor ve saldırganların kimliklerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.
5 Kasım 2023

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in Los Angeles'ta bulunan evine kar maskeli silahlı hırsızlar girdi. 2014 yılında da hırsızların hedefi olan Reeves, bu olaydan önce evine izinsiz giren bir kişiye karşı yasaklama emri çıkartmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen hırsızlıkta, polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ancak hırsızları bulamadı. Hırsızlar, Reeves'in evinden bir silah çalarak kaçtı ve olay sırasında Reeves evde bulunmuyordu.
11 Aralık 2023

Geçen yıl ABD'de bıçaklı saldırıya uğrayarak bir gözünü kaybeden Britanyalı yazar Salman Rüşdi, dokuz ay sonra ilk kez halka açık bir etkinlikte göründü. New York'taki Amerikan Ulusal Tarih Müzesi'nde düzenlenen 2023 PEN Amerika Edebiyat Galası'nda PEN Yüzüncü Yıl Cesaret Ödülü'nü aldı. Rüşdi, galada yaptığı konuşmada kendini harika hissettiğini ve PEN Amerika ile olan uzun ilişkisini, kitap yasakları ve sansüre karşı mücadeledeki önemini vurguladı.
19 Mayıs 2023

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde 67 yaşındaki Manjunath Olekar, yılbaşı partisi sırasında yanlışlıkla 34 yaşındaki Vinay U'yu silahla vurdu. Vinay U hastaneye kaldırıldı fakat bir gün sonra öldü. Vinay U'nun ölüm haberini alan Olekar, şoka girerek yere yığıldı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Hindistan'da kutlama günlerinde havaya ateş etme alışkanlığı Türkiye'deki gibi yaygın.
2 Ocak 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Lyon Garı'nda bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda üç kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, yaralılardan birinin durumu ağır. 32 yaşındaki saldırgan polis tarafından gözaltına alındı, ancak saldırının nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024

Kore pop grubu Astro'nun üyesi 25 yaşındaki Moonbin'in Seul'deki dairesinde menajeri tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Polis, olayın intihar olduğunu düşünüyor ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağını açıkladı. Moonbin, Astro grubuna katılmadan önce oyunculuk ve modellik yapmış ve son zamanlarda Sanha ile birlikte sahne almıştı. Güney Kore'de gençler arasında intihar oranının yüksek olduğu ve genel intihar oranının düşmesine rağmen genç intiharlarının artmaya devam ettiği belirtiliyor.
20 Nisan 2023

Bolivya'da 1967 yılında ünlü devrimci Ernesto Che Guevera'yı yakalayan ve Bolivya Kongresi tarafından kahraman ilan edilen General Gary Prado Salmon, 84 yaşında Santa Cruz de la Sierra'daki bir hastanede hayatını kaybetti. 1981 yılında geçirdiği bir kaza sonucu felç olan ve 1988'de emekliye ayrılan Salmon'un ölümü, Che Guevera'nın öldürülmesinde yer alan asker Mario Teran Salazar'ın 2022'de ölümünün ardından gerçekleşti.
8 Mayıs 2023

Yüksek binalara tırmanmasıyla tanınan 30 yaşındaki Fransız fenomen Remi Lucidi, Hong Kong'daki Tregunter Tower kompleksinin 68. katından düşerek öldü. Lucidi, binaya yerel saatle 18:00 sularında geldi ve güvenlik görevlisine 40. kattaki bir arkadaşını ziyaret edeceğini söyledi. Ancak, güvenlik görevlisi Lucidi'nin söz konusu kişiyle tanışmadığını öğrendi ve onu tutuklamaya çalıştı. Lucidi, güvenlik görevlisinden kaçarak binanın tepesine çıktı ve daha sonra düştü.
31 Temmuz 2023

Amerikalı heavy metal grubu Metallica, altı yıl sonra piyasaya süreceği yeni albümü '72 Seasons'ın ikinci teklisi 'Screaming Suicide'ı dijital müzik platformlarında yayımladı. Şarkının video klibi de YouTube üzerinden izleyicilere sunuldu ve klip Tim Saccenti tarafından yönetildi. Grup, daha önce albümden 'Lux Æterna' isimli bir başka şarkıyı da tekli olarak piyasaya sürmüştü. Yeni albüm, 12 parçadan oluşacak ve 77 dakika sürecek.
20 Ocak 2023

Rocky film serisinde Apollo Creed karakteriyle tanınan Amerikalı oyuncu Carl Weathers, 76 yaşında hayatını kaybetti. Weathers'in ölüm haberi ailesi tarafından duyuruldu. Açıklamada, Weathers'ın 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde vefat ettiği belirtildi ve onun film, televizyon, sanat ve spor alanlarına yaptığı katkılarla unutulmaz bir iz bıraktığı ifade edildi.
3 Şubat 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a Pennsylvania'daki bir mitingde suikast girişiminde bulunuldu. Trump kulağından vurulurken, arkasındaki izleyicilerden biri öldü ve ikisi ağır yaralandı. Saldırgan Mathew Thomas Crooks olay yerinde öldürüldü. FBI, Crooks'un cep telefonu, bilgisayarı, evi ve arabasını inceledi ancak saldırının nedenini ve planını hala çözemedi.
17 Temmuz 2024

Eski ABD başkanı Donald Trump’a suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks’un, Trump sahneye çıkmadan birkaç saat önce miting alanı üzerinde insansız hava aracı (İHA) uçurduğu tespit edildi. Trump, Pennsylvania eyaletindeki mitingde kulağından vurulmuş ve arkasındaki izleyicilerden biri ölmüş, ikisi ağır yaralanmıştı. Crooks’un arabasında bir İHA ve bu hava aracına ait ekipmanlar ele geçirildi. Crooks’un, kameralı İHA sayesinde miting üzerinden kuş bakışı görüntü elde ederek güvenlik açıklarını tespit edebildiği düşünülüyor.
20 Temmuz 2024

Dünyaca ünlü yazar Salman Rüşdi, 12 Ağustos'ta New York'ta bir konuşma yaparken bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir gözünü kaybettiğini ve saldırı anında öleceğini düşündüğünü belirtti. Rüşdi, saldırıyı detaylandırarak, saldırganın 27 saniye içinde kendisine 12 bıçak darbesi indirdiğini ve sonrasında yerde kanlar içinde kaldığını anlattı. Ayrıca, saldırı anında kişisel eşyalarını düşünmenin aptalca olduğunu ancak bu düşüncelerin hayatta kalma içgüdüsüyle bağlantılı olduğunu ifade etti.
15 Nisan 2024

ABD'nin New Jersey eyaletinden California'ya giden bir yolcu uçağı, tuvaletinde bulunan bir tehdit notu sebebiyle Chicago'ya acil iniş gerçekleştirdi. United Airline şirketine ait uçakta bulunan notta uçağın patlayacağı yönünde bir uyarı yer alıyordu. 202 yolcuyu taşıyan uçak, güvenlik güçleri tarafından saatlerce arandı ancak herhangi bir tehdit unsuru bulunamadı. FBI tarafından yapılan açıklamada, kamu güvenliğine yönelik bir tehdit olmadığı belirtildi ve uçak Los Angeles'a doğru yoluna devam etti.
22 Şubat 2024

ABD'nin Kansas City şehrinde, Amerikan futbolu şampiyonluk kutlaması olan Super Bowl sırasında silah sesleri duyuldu. Olay, kutlamaya katılan binlerce kişinin panikle dağılmasına neden oldu. Polis, olayla ilgili olduğu düşünülen iki kişiyi gözaltına alarak soruşturma başlattı. Kutlamaya katılan bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim