Amasra maden faciasında birinci derece sorumlu olarak görülen tutuklu sanıkların Zonguldak'ta görevlendirildiği ortaya çıktı. Dönemin müessese müdürü Cihat Özdemir ve işleme müdürü Selçuk Ekmekçi, 'olası kastla öldürme' suçundan toplam bin 80 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanıyor. Diğer 19 sanık ise 'bilinçli taksirle öldürme' suçunu işledikleri iddiasıyla 18 yıla kadar hapsi isteniyor. Mahkeme, tutuklu yedi sanığın tutukluluk halinin devamına ve davanın 16 Ekim 2023 tarihine ertelenmesine karar verdi.
25 Temmuz 2023

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Royal Halı ve Nakpilsa'yı toplam 1 milyar 800 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. İhaleye katılabilmek için 180 milyon lira teminat yatırılması ve 28 Kasım saat 16:00'ya kadar teklif verilmesi gerekiyor. İhale, 29 Kasım'da saat 11:00'de TMSF'nin Esentepe'deki binasında gerçekleştirilecek. Royal Halı'nın da bulunduğu Naksan Grubu şirketleri 2016 yılında FETÖ soruşturması kapsamında kayyıma devredilmişti.
20 Ekim 2023

Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç, nam-ı diğer Jahrein, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Jahrein, Temmuz 2023'te Kılıçdaroğlu tarafından kendisine yönelik 'leblebi kafalı' ve 'demans hastası' ifadeleri kullanıldığını iddia ederek 200 bin liralık tazminat davası açtığını duyurmuştu. Ancak sonuçlanan dava, Jahrein'in Kılıçdaroğlu'na tazminat ödemesi yönünde sonuçlandı.
27 Mart 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda İsrail ile Paraguay arasında oynanan futbol maçında, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto eden taraftarlar hakkında 'Yahudi karşıtı' oldukları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fransa Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi, ellerinde Filistin bayrakları taşıyan ve 'Soykırım Olimpiyatları' yazılı pankart açan taraftarlar hakkında şikayette bulundu. Paris savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattığını doğruladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e Rusya'ya uygulanan yaptırımların uygulanamayacağını belirtti.
29 Temmuz 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın konuşması sırasında bir Suriyeli'nin AFAD görevlisinin telefonunu çaldığını iddia etmişti. Ancak iddia edilen kişi Türk olduğunu ve gönüllü arama kurtarma ekibinde yer aldığını açıklamıştı. Bu gelişme üzerine genç, Özdağ hakkında dava açacağını belirtmiş ve Özdağ iddiasını geri çekmiş ancak özür dilememişti. Şanlıurfa başsavcılığı, bu olay üzerine Özdağ hakkında 'iftira' suçundan soruşturma başlatmıştır.
11 Şubat 2023

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Geçit Mahallesi'nde kimyasal madde için kullanılan yaklaşık 80 varil bulundu. Zabıta ekiplerinin ihbarı üzerine bölgeye AFAD KBRN ekibi sevk edildi ve yapılan incelemede varillerin kapaklarının açık olması nedeniyle etil kloroformat maddesinin etkisini kaybettiği belirlendi. Varilleri bıraktığı tespit edilen ve geri dönüşüm işi yaptığı öğrenilen E.Y'ye 90 bin lira ceza kesildi.
19 Eylül 2024

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, Fransa’da dört gün süren sorgulamanın ardından serbest bırakıldı. Durov, Le Bourget Havalimanı’nda özel jetinden inerken gözaltına alınmış ve 12 suç ihlalini içeren adli soruşturma kapsamında sorgulanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gözaltının siyasi bir karar olmadığını belirtti. Durov’un serbest bırakılması Rusya’da tepki çekti ve Kremlin, Durov’a gerekli tüm yardım ve desteği sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.
28 Ağustos 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 31 şirketin ve bu şirketlerin tüm mal varlığının kamulaştırılması talep edildi. İstanbul Anadolu başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, tüm şüpheliler için üç ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Soruşturmada, Polat çiftinin şirketleri arasında sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para transfer edildiği ve bu paranın gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı tespit edildi. 16 şüpheli tutuklanırken, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.
4 Temmuz 2024

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde sabah saatlerinde bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Yangında bazı evraklar zarar gördü. Ankara başsavcılığı yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi, evrak bölümünden ayrılan son kişilerin ifadesinin alınması gibi talimatlar verdi. AFAD, 6 Şubat'taki depremlere müdahale konusunda eleştirilmişti.
21 Mart 2023

Cezayirli boksör Imane Khelif, 2024 Paris Olimpiyatları sırasında kendisine siber zorbalık yapanlar arasında Elon Musk ve J.K. Rowling'in de bulunduğu kişilere dava açıyor. Khelif, cinsiyet belirleme testlerinde başarısız olduğu gerekçesiyle 2023'te Dünya Şampiyonası'ndan diskalifiye edilmişti, ancak Olimpiyat Komitesi tarafından yarışmasına izin verilmişti. Paris savcılığı, Khelif'in şikayeti üzerine siber zorbalık soruşturması başlattı. Ancak, Fransız ceza yasalarının yabancı uyruklulara karşı Fransa dışında işlenen eylemlere uygulanmadığı için Musk ve Rowling'in kovuşturulma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.
14 Ağustos 2024

Rekabet Kurulu, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ ile Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye toplamda 186 milyon lira para cezası verdi. Bu ceza, iki şirketin rakipleriyle iş gücü piyasasında birbirlerinin çalışanlarını işe almamaya yönelik centilmenlik anlaşmaları yaparak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle kesildi. Daha önce aynı soruşturma kapsamında GlaxoSmithKline ve Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'ye de para cezaları uygulanmıştı.
22 Ağustos 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart'ta gerçekleşen ve 143 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Rus Devlet Soruşturma Komitesi'ne bağlı müfettişler, saldırganların Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılı olduğuna dair kanıtlar bulduklarını açıkladı. Saldırganların Ukrayna'dan nakit ve kripto para aldıkları ve bir şüphelinin daha gözaltına alındığı belirtildi. ABD'nin saldırıdan önce Rusya'yı yazılı olarak uyarmış olduğu da iddialar arasında.
29 Mart 2024

Telegram kurucusu Pavel Durov, platformun hizmet şartlarını ihlal eden kullanıcıların IP adresi ve telefon numaralarını yasal talep gelmesi durumunda yetkililerle paylaşabileceklerini açıkladı. Bu değişiklik, yasa dışı ürünlerin satılması gibi kötüye kullanımları önlemek amacıyla yapıldı. Durov, Paris'te gözaltına alınmış ve 12 farklı suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. 5 milyon avro kefaletle serbest bırakılan Durov, bu sürecin şaşırtıcı olduğunu ve CEO'ların platformlarındaki suçlar nedeniyle suçlanmasının yanlış olduğunu belirtti.
24 Eylül 2024

2023 yılında, Türkiye'de bazı işletmelerin fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilmiş ve bu işletmelere toplamda 355 milyon 804 bin 957 lira tutarında idari para cezası uygulanmıştır. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, özellikle marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünleri, otomotiv sektörü, hazır beton ve çimento sektörleri ile ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar gibi alanlarda incelemeler yapmıştır. Ticaret Bakanlığı, piyasalarda fiyatlamaları bozan ve tüketicileri olumsuz etkileyen eylemlere karşı idari tedbirlerin uygulanmaya devam edeceğini belirtmiştir.
6 Mayıs 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin 'Sazan Sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak mağdurları kandırdıkları belirtildi. Candan kardeşlerin, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları iddia edildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek içinse sekiz yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
14 Mayıs 2024

Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat'ta 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında fahiş fiyat artışı yapan firmalara yönelik incelemeler yapmıştır. Isıtıcı, hazır gıda kolisi ve battaniye gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 353 firmaya toplamda 84 milyon 975 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
10 Şubat 2023

İstanbul Beşiktaş'ta şef Somer Sivrioğlu'nun devraldığı restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu bir eski diplomatın ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olması üzerine, Sivrioğlu ve altı kişi hakkında 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin duvarın bakım ve onarımını yapmadıkları, bu nedenle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verdikleri belirtildi. Savcılık, şüpheliler için iki yıl sekiz aydan 22 yıl altı aya kadar hapis cezası talep etti. İlk duruşmada mahkeme, sanıkların mahkemeye gelmesi için süre vererek duruşmayı erteledi.
9 Haziran 2023

Eski ABD başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, 2006'da ilişki yaşadığı öne sürülen Stormy Daniels isimli porno yıldızına 2016'daki başkanlık kampanyası sırasında 130 bin dolar tutarında 'sus payı' ödediği gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. Trump, Manhattan'daki Trump Tower'da gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin siyasi tarafgirlikle hareket ettiğini ve devletin faşist bir yapıya büründüğünü iddia etti. Trump'a verilecek cezanın belirleneceği duruşma 11 Temmuz 2024'te görülecek.
31 Mayıs 2024

Türkiye, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden yapılan petrol ithalatı sebebiyle Irak hükümetinin açtığı davada Uluslararası Tahkim Mahkemesi tarafından 1,4 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu karar sonucunda Türkiye, KBY'den petrol sevkiyatını durdurdu. Ayrıca, 2018'den itibaren devam eden dönem için açılmış başka bir dava daha bulunmakta ve Irak bu davada Türkiye'den toplam 30 milyar dolar talep etmekte. Türkiye'nin petrol ve petrolyum ürünleri ithalatının yüzde 27'si Irak'tan sağlanıyor.
28 Mart 2023

Erzincan Başsavcılığı, 13 Şubat'ta Erzincan İliç'te yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı maden faciasıyla ilgili olarak sekiz şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, olayda kusuru olduğu değerlendirilen Kanadalı firma yetkilisi de bulunuyor. Faciada toprak altında kalan dokuz işçiyi bulma çalışmaları devam ederken, Sivas Valiliği Erzincan'a gidişleri yasaklayarak protesto istemiyor.
15 Şubat 2024
İşaretlediklerim