Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) içinde yeni bir uygulama olan 'Onaylı Randevu' sistemi, 13 Mayıs'tan itibaren devreye giriyor. Bu sistem, hastaların randevularını bir gün öncesine kadar onaylamalarını veya iptal etmelerini gerektiriyor. Onaylanmayan veya iptal edilmeyen randevular otomatik olarak iptal edilecek ve boşalan zaman dilimleri diğer hastalar tarafından kullanılabilecek. Sistem, hastanelerin ve hekimlerin zamanını daha verimli kullanmalarını amaçlıyor ve 65 yaş üstü ile kanser hastaları bu uygulamadan muaf tutulacak.
10 Mayıs 2024

Kök hücre nakli gerektiren kan ve lenf bezi kanseri hastaları, melfalan ilacına bir yıldan uzun süredir ulaşamıyor. Sağlık Bakanlığı'nın konudan haberdar olmasına rağmen sorun çözülemedi. İlaç, Türk Eczacılar Birliği tarafından ücretli olarak tedarik edilebiliyordu, ancak Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat verdiği tek firma olan Soho İlaç, ihtiyaç duyulan miktarda ilacı ithal edemiyor. Bu durum, hastaların tedavi süreçlerinin aksamalarına ve bazı hastalıkların nüksetmesine yol açıyor. Her yıl en az 2 bin 500 hastanın ihtiyaç duyduğu ilaç, karaborsada 300 dolara satılıyor.
18 Nisan 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, iyileşmesi mümkün olmayan hastalıklara sahip yetişkinlerin son evrelerinde ötanazi talebinde bulunabilmelerine olanak tanıyacak bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Tasarının nisanda bakanlar kuruluna, mayısta ise parlamentoya sunulması planlanıyor. Macron, bu yasayı bireyin özerkliği ile ulusun dayanışmasını birleştiren bir kardeşlik yasası olarak tanımladı. Yasa, hastanın reşit olması ve Alzheimer gibi psikiyatrik bir hastalığa sahip olmaması gibi koşullar altında, en az iki hekim ve psikologlardan oluşan bir tıbbi ekibin değerlendirmesiyle uygulanacak.
11 Mart 2024
İşaretlediklerim