Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçında Fenerbahçe, 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 galip geldi. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle birlikte Galatasaray yöneticileri ve saha görevlileri ile Fenerbahçeliler arasında arbede yaşandı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç'u ve yanındakileri stadyumda çalışanları darp etmekle suçladı ve Koç'a meydan okudu.
20 Mayıs 2024

Faruk Bildirici, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahürata katılmasını ve futbol medyasının bu tür tezahüratları görmezden gelmesini eleştirdi. Bildirici, küfürlü tezahüratların taraftarları birbirine düşman ettiğini ve medyanın bu tür davranışları eleştirmesi gerektiğini vurguladı. Okan Buruk, eleştirilerden ders çıkararak özür diledi. Bildirici ayrıca futbol medyasının eleştirel yaklaşım sergileyememesini ve gazetecilerin basın toplantılarında soru sormak yerine söylev çekmelerini de eleştirdi.
10 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve sırasında Amedsporlu futbolcular ve teknik ekibe yönelik ırkçı provokasyonlar ve saldırılar gerçekleşti. Sahaya kurşun, bıçak ve patlayıcı madde atılması gibi olaylar yaşandı. TFF, bu olaylara değinmeden yaptığı açıklamada futbol maçlarındaki 'siyasi söylem ve provokatif eylemleri' kınadı ve ilgili kurulların gerekli cezai işlemi uygulayacağını belirtti. Açıklamada, stadyumlarda siyasi söylemlerin yeri olmadığı ve sporcu sağlığına kasteden hareketlere müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.
6 Mart 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından, bordo-mavili taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete saldırması, futbolda şiddet olaylarının yeni bir örneği oldu. Bu sezon yaşanan diğer şiddet olaylarıyla birlikte, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve geleceği sorgulanmaya başlandı. Hilmi Türkay, yaşanan bu olayları futbolda bir kara leke olarak nitelendirerek, sporda artan şiddetin zirve noktasına ulaştığını belirtti.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim