İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarının açıklanması sırasında yaşanan algı operasyonlarına işaret ederek, muhalefetin kazandığını belirtti. Sandıkların kapanmasının ardından, muhalefetin önde olduğu sandıklara AKP tarafından itiraz edildiği ve bu yüzden sonuçların sisteme girilemediği iddia edildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, henüz sayılmayan yaklaşık 10 milyon oy olduğunu söyledi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, seçim gecesi yaşanan algı çalışmalarına karşı olduklarını ve her oyun peşinde olacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

Yöneylem Araştırma'nın 27-30 Nisan tarihleri arasında 27 ilde gerçekleştirdiği ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranı düşerken, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın oy oranı arttı. Anket sonuçlarına göre, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oylarında büyük bir değişiklik olmadı ve seçimin ikinci tura kalacağı öngörülüyor. Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kılıçdaroğlu yüzde 48,6, Erdoğan yüzde 42,5, Oğan yüzde 5,2 ve İnce yüzde 3,7 oy alıyor.
4 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerde partisinin beklediği sonucu alamamasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. İnce, seçim sürecinde muhalefetin oylarını böldüğü eleştirilerine rağmen adaylığını sürdürmüş ve partisinin oyunun artacağını iddia etmişti. Ancak kesinleşmeyen sonuçlara göre partisi yüzde 0,92 oy alarak barajın altında kaldı. İnce, seçim sonrası sessizliğini Twitter üzerinden yaptığı ve umut vurgusu içeren bir açıklama ile bozdu.
15 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, oyunu Ankara'da kullandıktan sonra kendisiyle ilgili olarak yayılan haberlere ve görüntülere tepki gösterdi. İnce, bu haberlerin ve görüntülerin FETÖ tarafından ortaya çıkarıldığını ve bir porno sitesinden alınarak üzerine kendi kafasının montajlandığını iddia etti. İnce, bu iddiaları yayanlar ve eski arkadaşları dahil olmak üzere herkese dava açacağını belirtti. Daha önce İnce'yi hedef alan paylaşımların yapıldığı ve görüntülerin paylaşıldığı bir sosyal medya hesabı nedeniyle 13 kişi gözaltına alınmıştı.
14 Mayıs 2023

Sosyal medya araştırmacısı Dr. Tuğrul Elmas, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili görüntüler paylaşan ve AKP ile ilişkili olduğu iddia edilen Ali Yeşildağ adlı Twitter hesabının geçmişte de muhalif gazetecilere hakaret ve AKP'yi destekleyen paylaşımlar yaptığını ortaya çıkardı. Hesabın daha önce farklı isimler altında açıldığı ve Menzil cemaatinden Dr. Ali Edizer tarafından desteklendiği belirtildi. Bu bilgilerin ortaya çıkmasının ardından söz konusu Twitter hesabı silindi.
12 Mayıs 2023

Diken haber sitesi, Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı mitingde, 2018 yılında CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan ve şu anda Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'ye oy vermiş seçmenlere, onun hakkındaki mevcut düşüncelerini sordu. Mitingin yoğun katılımla gerçekleştiği belirtilirken, Muharrem İnce'nin şimdiki durumu ve eski destekçilerinin ona bakış açısı merak konusu oldu.
30 Nisan 2023

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce yaptığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağına dair açıklamasının ardından, Turan için cumhurbaşkanlığına adaylık imza kampanyası başlattı. Turan, söz konusu açıklamasının ironi amaçlı olduğunu belirtmişti. Kampanya, Turan'ın aday olabilmesi için gereken 100.000 imzayı toplamayı hedefliyor.
9 Mart 2023

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, AKP'li milletvekillerinin, yerel yöneticiler ve kanaat önderleri aracılığıyla, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verilmemesi yönünde baskı uyguladığını belirtti. Türk, Yeşil Sol Parti'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesiyle bölgede Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığını ve ikinci tur öncesinde bu baskının başladığını ifade etti. Ayrıca, demokratik bir seçim sürecinin sağlanması halinde Kılıçdaroğlu'nun kazanabileceğini ancak baskı ve hilelerin olduğu bir ortamda bunun mümkün olmadığını dile getirdi.
23 Mayıs 2023

Altılı masa krizinin ardından İYİ Parti'nin desteğinin kısmen geri kazanıldığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Parti yetkilileri, partiye karşı bir medya operasyonunun başlatıldığını iddia etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partiden ayrılmış ve tepkiler almıştı. Ancak sonrasında masaya geri dönerek partiye olan desteği toparlamaya çalıştı. Parti yetkilileri, AKP'den ve Memleket Partisi'nden seçmen çekmeyi hedeflediklerini ve bu stratejiyle seçim kazanmayı planladıklarını belirtti.
25 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'nin kendisine ittifak teklifi yapmadığını, yapılmış gibi gösterildiğini belirtti. İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile adayların kesinleşmesine 24 saat kala görüştüğünü, ancak ittifak önerisi almadığını ifade etti. CHP heyetinin son gün İnce'yle görüştüğü ve bir teklif sunduğu, ancak İnce'nin bunu reddettiği bilgisi Diken tarafından edinildi. İnce, kişisel çıkar peşinde olmadığını, memleket meselesine odaklandığını ve gerçek bir ittifak istenilseydi bunun adayların kesinleşmesinden çok önce yapılması gerektiğini vurguladı.
6 Nisan 2023

Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmit'te düzenlediği mitingde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu 'FETÖ'nün yeni ortağı' olarak tanımlayarak, muhalefetin ittifak stratejisini eleştirdi ve sadece kendisinin FETÖ'nün siyasi ayağına gidebileceğini iddia etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da geçmişte muhalefeti benzer suçlamalarla itham ettiğini belirtti.
2 Mayıs 2023

Komedyen Şahan Gökbakar, Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi Twitter üzerinden eleştirdi. İnce'nin adaylık süreci ve muhalefet oylarını böleceği iddiaları üzerine Gökbakar, İnce'yi eski partisinden yaralı olmakla ve intikam peşinde koşmakla suçladı. İnce ise seçimi ikinci tura bırakma amacını vurguladı ve Yüksek Seçim Kurulu'na adaylık için imza verdi.
22 Mart 2023

AKP'li Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, kendilerine yansıyan verilere göre hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde açık ara önde olduklarını öne sürdü. 2019 İstanbul seçimlerindeki ünlü sözüyle sosyal medyada alay konusu olan Yavuz, salı günü saat 15:00'e kadar seçimlerle ilgili itirazlarını yapmaya hazırlandıklarını belirtti.
14 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın sorusu üzerine, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Meclis'te grubu olmasa bile ülkeyi yönetebileceğini belirtti. İnce, toplumun önceliklerini yasalaştıracağını ve Meclis'in kendisine döneceğini ifade etti. Örnek olarak Yalova'nın eski belediye başkanı Yakup Koçal'ı gösterdi, Koçal da benzer bir durumda belediye meclisinde çoğunluğu olmadan yönetim yapmıştı.
12 Nisan 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter üzerinden 'tek parti faşizmi' konusunda tartıştı. Bekaroğlu, AKP ve MHP'nin otoriter yönetimine karşı çıkarken, bir önceki paylaşımında 'tek parti faşizmi' ifadesini kullanmış ve bu mesajını daha sonra silmişti. İnce, Bekaroğlu'nun bu ifadesini eleştirerek, CHP'nin geçmişine yönelik bu tür bir suçlamada bulunulmasını kabul etmediğini belirtti. Bekaroğlu ise İnce'yi algı operasyonları yapmakla suçladı.
29 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını riske attığı belirtiliyor. Yöneylem Araştırma koordinatörü Derya Kömürcü, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olduğunu ifade ediyor. Araştırmacı İbrahim Uslu ise Akşener'in daha önce masadan kalkmanın siyasi maliyetinin ağır olacağını söylediğini hatırlatıyor ve İYİ Parti'nin bu kararı bilerek aldığını belirtiyor. Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapması, siyasi bir suikast olarak değerlendiriliyor ve İYİ Parti'nin merkez parti olma iddiasından vazgeçtiği yorumları yapılıyor.
3 Mart 2023

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, bir YouTube programında kendisinin tanındıkça sevileceğini ve rakipleri hakkında eleştirilerde bulundu. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dinlendikçe daha çok nefret edileceğini, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dinlendikçe yorucu bulunacağını ve Muharrem İnce'nin ise dinlendikçe oy kaybedeceğini öne sürdü. Ayrıca, geçmişte Memleket Partisi, Zafer Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi'nin bir ittifak içinde olduğunu ancak İnce'nin WhatsApp mesajıyla ve Doğru Parti'nin ayrılmasıyla bu ittifakın dağıldığını belirtti. Oğan, ittifakın amacının kararsız seçmenleri ikna etmek ve HDP'yi kilit parti konumundan çıkarmak olduğunu ifade etti.
25 Nisan 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı için yeterli imza toplayamayarak aday olma hakkını kaybeden Ahmet Özal, Türkiye ittifakı adına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Türkiye ittifakı, Osmanlı Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Teknoloji Kalkınma Partisi gibi çeşitli partilerden oluşmakta ve 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ahmet Özal'ı aday olarak belirlemişti.
5 Nisan 2023

İYİ Parti'nin 81 il başkanı, 24 Haziran'da gerçekleşecek olan üçüncü olağan kongre öncesinde Genel Başkan Meral Akşener'e desteklerini açıkladı. Ankara İl Başkanı Faruk Köroğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı ortak açıklamada, il başkanları Akşener'in partiyi iktidara taşıyacağına ve ülkedeki kutuplaşmayı sonlandıracağına inançlarını ifade etti ve Akşener'i genel başkan adayı olarak önerdiklerini belirtti. Ayrıca kongrenin partilerine ve Türk milletine hayırlı olmasını dilediklerini söylediler.
19 Haziran 2023
İşaretlediklerim