İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt'ta Yaşar Kemal Meydanı'ndaki Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, vatandaşlara birlik ve beraberlik içinde hareket etme çağrısında bulundu. İmamoğlu, 'pireye kızıp yorganı yakmak' benzetmesiyle, ayrıştırıcı politikalara karşı uyarıda bulunarak, oyların ve güçlerin bölünmemesi gerektiğini vurguladı. 2019'dan bu yana değişmeyen bir muhalefetle karşı karşıya olduklarını belirterek, birlik, bütünlük ve akıllı hareket etmenin önemine dikkat çekti.
23 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesindeki yeniden yapılanma çalışmalarının hızlı ve plansız bir şekilde yapılmaması gerektiğini belirterek, geçmiş hataların tekrarlanmaması için dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremzedeler için konutların bir yıl içinde tamamlanacağı yönündeki açıklamalarına karşın, uzmanlar acele edilen inşaat çalışmalarının yeni felaketlere yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. İmamoğlu, afet bölgesindeki hafriyat dökümü ve yeni konut yapımının seçim yatırımına dönüşmemesi gerektiğini, yerel ekonominin desteklenmesi ve herkesin sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.
23 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro projelerinin imza engeline takılmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, Sefaköy-Küçükçekmece-Avcılar-Beylikdüzü-Büyükçekmece-TÜYAP metrosu için gerekli olan tek bir imzanın atılmamasının projeyi durdurduğunu belirtti. Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde bu durumu açıklamakta zorlandığını ifade eden İmamoğlu, bu engellemelerin İstanbul ve Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.
23 Ağustos 2024

Esfender Korkmaz, Türkiye'deki mülteci sorununun ve hukuki sorunların ekonomik istikrarı engellediğini belirtti. Toplumun büyük bir kısmı mültecilerin geri dönmesini ve yeni mülteci girişinin yasaklanmasını istiyor. Ayrıca, Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında düşük sıralamalarda yer aldığına dikkat çekildi. Korkmaz, demokratik ve hukuki altyapı düzeltilmeden yatırım ve güven ortamının sağlanamayacağını vurguladı.
26 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçimlerinin ardından üçüncü kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı, ancak doğrudan kendi adaylığını gündeme getirmedi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun değişim sözlerini hatırlatarak, değişime öncülük etmesini istedi ve aksi takdirde İstanbul'un kaybedilebileceği endişesini dile getirdi. İmamoğlu cephesi, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının seçim kaybının nedeni olduğunu ve yerel seçimlerde de hüsran yaşanabileceğini düşünüyor.
14 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kayyım atama politikasının demokrasiye olan inancı kırdığını vurguladı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediyeye kayyım olarak atadı. İmamoğlu, bu tür atamaların yerel demokrasiyi zedelediğini ve hukukun doğru uygulanması gerektiğini belirtti. Muhalefet partilerinden de karara tepkiler yükseldi.
3 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'terörist' ifadesine karşı çıkarak, hükümetin bilgi kirliliği yarattığını ve insanları etiketlemeye çalıştığını ifade etti. Seçimlerde herkesin sandığa gitmesini ve oylara sahip çıkılmasını istediğini belirten İmamoğlu, seçimlerin ikinci turunda herkesin sıfırdan başlayacağını ve artı bir oy alanın kazanacağını söyledi. Ayrıca, seçim gecesi anlık verileri paylaştıklarını ve milleti aldatmadıklarını vurguladı.
17 Mayıs 2023

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen miting sırasında taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, Erzurum'dan İstanbul'a döndüğünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çok sayıda yurttaş tarafından karşılandı. Havalimanı adeta bir miting alanına dönüştü ve farklı siyasi görüşlerden insanlar İmamoğlu'nu desteklemek için bir araya geldi.
7 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde ve bazı televizyon kanallarında gösterilen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticileriyle birlikteymiş gibi gösteren montaj videonun 'Bizans oyunlarına' benzediğini söyledi. Erdoğan, montajı 'kıvrak zekanın ürünü' olarak nitelendirirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, videonun gerçek olup olmadığının önemli olmadığını belirtti. İmamoğlu, devletin içini bozan yapıların milleti bölmeye çalıştığını ve bu tür iftira ve yalanların ülkeye zarar verdiğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adayını çıkarma kararına ilişkin düşüncelerini paylaştı. İmamoğlu, İYİ Parti'nin bu kararının müzakerenin kapanmadığı anlamına gelmediğini belirtti. Ayrıca, toplumsal ittifakın önemine vurgu yaptı ve muhalefet tabanının güçlü bir ittifak modeliyle sonuca ulaşabileceğini ifade etti. İmamoğlu, İstanbul'da CHP ve İYİ Parti ittifakıyla bir demokrasi mücadelesi verildiğini ve kazanıldığını hatırlattı.
14 Eylül 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Türkiye ziyareti üzerinden göndermede bulundu. İmamoğlu, Erdoğan'ın Sisi'ye 'kardeşim' demesini eleştirerek, kendisine de 'kardeşim' denilmesini beklediğini ifade etti. Ayrıca, Kara Harp Okulu mezuniyet töreniyle ilgili tartışmalara da değinen İmamoğlu, siyasetin kışladan uzak tutulması gerektiğini vurguladı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ortak bir değer olduğunu belirtti.
8 Eylül 2024

CHP içindeki tartışmalar ve kurultay süreci devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarının birinci önceliğinin hizmet olduğu yönündeki sözlerine, meselelerin sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını belirterek yanıt verdi. İmamoğlu, parti içi münazaraların ardından kamuoyuyla ne istediklerini paylaşacaklarını ifade etti ve değişimin geniş bir çerçeveye sahip olduğunu vurguladı.
13 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da gerçekleşen siyasi etkinliklerin ardından İstanbul'a dönerek İBB yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlar ele alındı. İmamoğlu, İstanbul'a yönelik hizmetlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.
15 Mayıs 2023

FOX TV'de 'Liderler FOX'ta' programına katılan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, seçimlerle ilgili stratejiler ve siyasi rakipler tarafından yapılan ithamlar hakkında konuştu. İmamoğlu, milli bayramların sıradanlaştırılmasından endişe ettiğini, ikinci tur seçimlerin daha kolay olacağını ve kendilerine yönelik iftira kampanyalarının oy oranlarını düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmeye çalışıldıklarını ve bu tür suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti. İmamoğlu, MHP seçmeninin iktidarın şımarıklığına izin vermeyeceğini de sözlerine ekledi.
19 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, kamu görevlisine hakaretten dolayı verilen hapis ve siyaset yasağı cezasının ardından, Türkiye'nin deneyimli siyasetçileri tarafından destek ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaretçiler arasında eski bakanlar, milletvekilleri ve parti liderleri yer aldı. İmamoğlu ziyareti, Türkiye'nin demokrasisine verilen bir destek olarak nitelendirdi. Katılımcı siyasetçiler, İmamoğlu'nun durumunu Türkiye'nin genel siyasi durumuyla ilişkilendirerek, mevcut iktidarın muhalefeti zayıflatma çabalarına karşı durmanın önemini vurguladılar.
16 Ocak 2023

AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun miting yapmayı planladığı alana belediye otobüsleri park etti. İmamoğlu, Twitter üzerinden bu duruma tepki göstererek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i eleştirdi ve Erzurumluları mitinge davet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yaşananları eleştirerek İmamoğlu'na destek verdi.
7 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin Paris'teki harcamalarını eleştirerek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını hatırlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Paris'te 'İstanbul Evi' açması ve bu evin kira bedeli üzerinden yapılan harcamalar tartışma konusu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, harcamaların sponsorlar tarafından karşılandığını belirtti. Erdoğan, muhalefeti Paris'teki harcamalar üzerinden hedef alarak, SGK borçlarını ödememekle suçladı.
10 Ağustos 2024
İşaretlediklerim