Yalova’nın Altınova ilçesinde, Hersek Plajı’nda ailesiyle birlikte denize giren bir çocuk, şişme yüzme simidiyle akıntıya kapılarak açık denize sürüklendi. İhbar üzerine Altınova Belediyesi’ne bağlı cankurtaranlar olay yerine sevk edildi. Yaklaşık 700 metre sürüklenen çocuk, cankurtaranlar tarafından tekneye alınarak kurtarıldı.
23 Ağustos 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerleri yakıldı. Olaylar sonucunda polis ve itfaiye erleri yaralandı, şüpheli tutuklandı ve 67 kişi gözaltına alındı. Bu olaylar, Suriye'nin Türkiye denetimindeki bölgelerinde karşı saldırılara yol açtı; Afrin, El Bab ve Azez gibi yerlerde Türkiye plakalı araçlara saldırılar düzenlendi ve Türk bayrakları yakıldı. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, sınır geçiş noktalarının kapatıldığı ve devriye uçuşlarının başladığı iddia ediliyor.
1 Temmuz 2024

Kayseri'nin Develi ilçesinde yedi yaşındaki bir çocuk, kaçak sünnet operasyonu sonrası kangren oldu. Olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabini kapatıldı ve sünneti gerçekleştiren H.Ç. açığa alındı. Çocuğun tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor.
13 Ağustos 2024

Hikaye ve şiir paylaşım platformu Wattpad, Ankara 10’uncu Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla erişime kapatıldı. Bilişim hukukçusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Wattpad'in erişime engellenen ilk ülke olarak Türkiye'yi işaret etti. Engellemenin gerekçesi olarak 'çocukları zararlı içeriklerden korumak' veya 'kamu düzenini korumak' gibi nedenler öne sürülse de, kesin bir açıklama yapılmadı.
16 Temmuz 2024

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde üç kişinin öldüğü ve sekiz kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Saldırganın kayıplara karıştığı olayda, 15 yaşındaki bir çocuk saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. IŞİD, saldırının Filistin'deki ve diğer yerlerdeki Müslümanların intikamını almak için yapıldığını belirtti. Ancak, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğine dair resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.
24 Ağustos 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olmasının ardından oğluyla birlikte Mısır'a kaçtı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' korumak istediğini ve kaza anında bir ölüm olduğunu bilmediğini belirtti. Ayrıca, oğlunun güvende olmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını istediğini ifade ederek, ülkenin kendilerine karşı 'kana kan' bir tutum sergilemeyeceğini garanti etmesi halinde dönebileceklerini söyledi.
7 Mart 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Diyanet Başkanı Ali Erbaş, Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Çukurambar Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışlarında yaptığı konuşmada, çocuklara milletine ve devletine hainlik yapanlara karşı kin ve nefret beslemeleri gerektiğini söyledi. Erbaş, kötülüğe karşı mücadelenin önemini vurgulayarak, bu mücadelenin eller, diller ve kalplerle yapılması gerektiğini belirtti. Akif Beki ise yazısında, Diyanet'in bu tür mesajlarla çocuklara nefret tohumları ektiğini ve toplumda zaten var olan kin ve düşmanlık duygularını daha da körüklediğini eleştirdi.
24 Şubat 2024

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bir Kuran kursunda çocuğu dövdüğü görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gözaltına alınan imam, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İmama yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla imza atma zorunluluğu getirildi. Olay, sosyal medyada geniş çapta tepki topladı.
19 Nisan 2024

Apple, hikaye ve şiir paylaşım platformu Wattpad’in Türkiye’den indirilmesini engelledi. Bu karar, Ankara 10’uncu Sulh Ceza Hakimliği’nin Wattpad’e erişimi kapatma kararına dayanıyor. Bilişim hukukçusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Türkiye'nin Wattpad'i erişime engelleyen ilk ülke olduğunu belirtti ve bu engelin gerekçesinin 'çocukları zararlı içeriklerden korumak' mı yoksa 'kamu düzenini korumak' mı olduğunun belirsiz olduğunu ifade etti.
24 Temmuz 2024

İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen bir trafik kazasında Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki Cihantimur ve annesi Eylem Tok, olay yerinden kaçıp önce Mısır’a, ardından ABD’ye gitmişlerdi. Türkiye'nin iade talebi üzerine ABD'de yakalanan Eylem Tok’un Boston’daki ikinci duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iadesini uygun buldu.
1 Temmuz 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, üçü çocuk 16 düzensiz göçmen can salında kurtarıldı. Aynı bölgede, İtalya rotası üzerinde durdurulan yelkenli bir teknede 32’si çocuk 113 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. İnsan kaçakçısı olduklarından şüphelenilen iki kişi gözaltına alındı.
24 Eylül 2024

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Taylor Swift konserine saldırı planlayan iki IŞİD mensubu, Avusturya polisi tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri 19 yaşında ve Avusturya vatandaşı olup, temmuz ayında İslami terör örgütüne bağlılık yemini etmiş. Polis, şüphelilerin evlerinde çeşitli kimyasal maddeler buldu ve el koydu. Konserlerde güvenlik önlemleri artırıldı ve diğer suç ortakları için soruşturma devam ediyor.
7 Ağustos 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümü olarak 1921'de milli bayram ilan edildi ve 1927'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Bu bayram, 1979'dan itibaren uluslararası boyuta taşındı ve dünya genelinden çocuklar Türkiye'ye davet edilmeye başlandı. TBMM arşivinde, bu bayramın ilk kutlamalarına ait fotoğraflar ve gazete kupürleri özenle saklanmaktadır.
23 Nisan 2024

Türkiye Satranç Federasyonu, 16 yaşındaki Ediz Gürel'in Türkiye'nin en genç büyük ustası (GM) olduğunu duyurdu. Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'nde gösterdiği üstün performans ile son GM normunu tamamlayarak bu unvanı kazandı. Bu başarıyla birlikte, Gürel aynı zamanda Türkiye'nin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu.
7 Mart 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları sırasında Eyfel Kulesi'ne tırmanmaya çalışan 33 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı polis tarafından gözaltına alındı. Olay sırasında Eyfel Kulesi kısa süreliğine tahliye edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kişinin kuleye tırmanırken üstsüz olduğu ve olimpiyat halkalarının üstünde yer aldığı görüldü. Fransa, 100 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı olimpiyat oyunlarını bugün sonlandırıyor.
11 Ağustos 2024

Moda ikonu Paris Hilton, 16 yaşındayken kaldığı yatılı tedavi merkezinde zorla ilaç verildiğini ve personel tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. Hilton, Temsilciler Meclisi'nde düzenlenen 'Çocuk Refahının Güçlendirilmesi ve Amerika'nın Çocuklarının Korunması' konulu oturumda yaşadıklarını anlattı. Hilton, çocukların güvenli aile merkezlerinde büyümeyi hak ettiğini belirterek, şu anda sesi olmayan çocukların sesi olmak için mücadele ettiğini söyledi.
27 Haziran 2024

İtalya'nın antik Pompeii kentinde bir İngiliz turist, bir evin duvarına kızlarının isimlerinin baş harflerini kazıdığı için 60 bin avro para cezasına çarptırıldı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan antik kentteki güvenlik personeli tarafından suçüstü yakalanan turist, tarihi eserlere zarar verdiği için pişman olduğunu belirtti. Pompeii, Vezüv Yanardağı'nın patlaması sonucu küller altında kalan ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer olarak biliniyor.
12 Ağustos 2024
İşaretlediklerim