Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Bursa, Yalova, Denizli ve Uşak çevrelerini kapsayan 10 il için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın güney yönlerden hafif, bazen orta kuvvette ve belirli bölgelerde kısa süreliğine kuvvetli esmesi öngörülüyor.
26 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde cuma saat 18.00'den cumartesi saat 18.00'e kadar kuvvetli yağış ve lodos fırtınası beklendiğini duyurdu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden 50-70 km/saat hızında, yer yer fırtına şeklinde 70-90 km/saat hızında esmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgede mevsim normallerinin üzerinde beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla birlikte düşerek mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.
10 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ'ın bazı bölgelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, belirtilen bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
15 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'deki yüksek sıcaklıkların pazartesiden itibaren düşmeye başlayacağını belirtti. Şen, salı günü İstanbul'da önemli bir sıcaklık düşüşü beklediğini ve çarşamba günü yağmur olacağını söyledi. Türkiye'de birçok kentte sıcaklık, normallerin üstünde 40 dereceyi aşmış durumda.
6 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova'nın batısında yarın sabah saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Rüzgarın hızının 60-80 kilometre/saat, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda ise 80-100 kilometre/saat olması öngörülüyor. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.
4 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının bu hafta boyunca mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı. Özellikle denize kıyısı olan illerde yüksek nemle hissedilen sıcaklıkların daha fazla olacağı tahmin ediliyor. Kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
21 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Burdur ve Isparta için 'turuncu kod', Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat için 'sarı kod' uyarısı vererek kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Kastamonu'nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor. İç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
5 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına, Türkiye'nin doğu bölgelerinde ise toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Sabah saatlerinde Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenirken, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı etkili olacak. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
9 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme olabileceği konusunda uyarıda bulunuldu ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
5 Mayıs 2023

Türkiye'nin birçok kentinde sıcaklık 40 dereceyi aşmış durumda ve daha sıcak günlerin geleceği uyarısı yapılıyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü Türkiye'nin en sıcak gününün yaşanacağını ve sıcaklıkların 40 dereceyi geçebileceğini belirtti. Ayrıca, İstanbul'da bugün sağanak yağış beklendiğini ifade etti. Şen, aşırı sıcaklıkların iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin birçok şehrinde yüksek sıcaklık beklenmesi nedeniyle vatandaşları uyardı. MGM, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11-16 arasında tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Konya, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Amasya, Malatya, Elâzığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Kilis'te sıcaklık değerlerinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.
12 Ağustos 2023

Sıcaklıkların artması ve mevsimlerin gerektiği gibi yaşanmaması, tarımdan canlı varlıkların hayatına, susuzluktan turizm faaliyetlerinin aksamasına kadar geniş bir etki yaratıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 2024 Şubat ayı meteorolojik kuraklık durumu haritası, Türkiye'deki kuraklık boyutunun endişe verici olduğunu gösteriyor. Haritaya göre, izlemeye başlanması gereken hafif kurak alanlar en düşük seviyede kalırken, şiddetli kurak alanların boyutu artmış durumda.
5 Haziran 2024

Türkiye'de yapılacak olan seçimler için takvim Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular 19 Mart'ta, siyasi partilerin milletvekili aday listeleri ise 9 Nisan'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulacak. Cumhurbaşkanı ve milletvekili kesin aday listeleri sırasıyla 31 Mart ve 19 Nisan'da ilan edilecek. Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 27 Nisan'da başlayacak.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023
İşaretlediklerim