Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü yöneticilerinden kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik, Macaristan'da sahte Gürcistan pasaportuyla yakalandı. Sertçelik, daha önce gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılmış ve yurt dışına kaçmıştı. Ankara Emniyeti'ndeki bazı üst düzey görevliler, Sertçelik'in iddiaları üzerine açığa alınmış ve gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Sertçelik'in iadesi sürecinin başlatıldığını açıkladı.
30 Mayıs 2024

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, bir Atatürk heykeline balyozla zarar veren bir kişi, vatandaşların ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheli Y.U., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve savcılık sorgusunun sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ardından Akyazı Belediyesi, zarar gören heykelin çevresini güvenlik şeridi ile çevirerek tadilat çalışmalarına başladı.
29 Şubat 2024

Arnavutluk'ta yakalanan ve Thodex kripto para borsasının kapanması sonucu yatırımcıların mağdur olmasına neden olan Faruk Fatih Özer, Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Havalimanı'na getirilen Özer, emniyet ekipleri tarafından teslim alındı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özer'in işlemleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam etmektedir.
20 Nisan 2023

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada Ankara'da bir komiser daha gözaltına alındı. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Bakan Yerlikaya, emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını ve bir komiserin daha gözaltına alındığını duyurdu.
22 Mayıs 2024

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir kuyumcunun camını kırarak içeri giren ve 33 bilezik çalan hırsızlık şüphelisi tutuklandı. Güvenlik kameralarına zarar verilen olayda çalınan bileziklerin üç tanesi gerçek altın, geri kalanının ise imitasyon olduğu tespit edildi. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüpheliyi tespit etti ve gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
4 Nisan 2023

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur, Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Ancak Anadolu başsavcı vekilinin itirazı sonucu üst numaralı ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen itiraz üzerine Olur hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve tahliye olamadan yeniden tutuklandı. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
26 Ocak 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

Sinop'un Boyabat ilçesinde, kripto para yatırımı vaadiyle 16 kişiyi yaklaşık dört milyon lira dolandıran M.A. isimli şüpheli, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklanan zanlının, mağdurları kripto para alacaklarına inandırarak dolandırdığı belirlendi.
26 Nisan 2023

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024

Yunanistan'ın Türkiye sınırına yakın Meriç bölgesinde görev yapan beş sınır polisi, insan kaçakçılığı yapmakla suçlanarak gözaltına alındı. Polislerin, insan kaçakçılığı yapan bir şebekeyle bağlantılı oldukları iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polislerin telefon görüşmeleri Ekim 2022'den itibaren dinlenmeye alınmış. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Yunanistan Polis Teşkilatı'nın bir açıklama yapması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Avrupa Birliği ve Britanya'nın kara listesinde yer alan Rus oligark Roman Abramoviç'in, İstanbul Çengelköy'de Boğaz manzaralı bir villayı satın aldığı öne sürüldü. Bu villanın daha önce 'Adnan Hoca' olarak bilinen ve 891 yıl hapis cezasına çarptırılan suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın kiraladığı ve 190 milyon TL'ye satışa çıkarılan villa olduğu iddia ediliyor. Abramoviç'in daha önce de İstanbul'da gayrimenkul alımı için arayış içinde olduğu ve şehirde bir yalıyı kiraladığı biliniyor.
1 Mart 2023

Belçika'nın Anvers kentinde faaliyet gösteren ve 'Kara' ile 'Narkos' lakaplarıyla bilinen Fas kökenli uyuşturucu baronu Abdelilah El M., Türkiye'de kayak tatilinden dönerken seyahat belgesindeki eksiklik nedeniyle gözaltına alındı. Belçika makamları, Türkiye'den El M.'nin iadesini talep etti. Ancak Belçika medyası, geçmişteki Fehriye Erdal kararı nedeniyle Türkiye'nin iadeyi engelleyebileceğini öne sürdü. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, El M.'nin gözaltına alınmasını doğruladı ve şüphelinin İstanbul'daki bir geçici gözaltı merkezinde tutulduğunu ve iadesinin istendiğini belirtti.
18 Şubat 2023

İstanbul merkezli olarak 15 ilde düzenlenen egzotik hayvan kaçakçılığı operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. 17 Ocak ile 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ele geçirildi. Operasyon sonucunda 27 şüpheli serbest bırakılırken, dokuz şüpheli adliyeye sevk edildi.
2 Mayıs 2024

Sosyal medyada siyaset, sermaye ve mafya ilişkileri hakkında iddialar ortaya atan Muhammed Yakut için yakalama kararı çıkarıldıktan sonra, savcılığın talebi üzerine Adalet Bakanlığı kırmızı bülten çıkartılmasını onayladı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı tarafından kırmızı bülten çıkarılması kararlaştırıldı ve Interpol Genel Sekreterliği Avrupa ülkelerinin İnterpol birimleriyle iletişime geçti.
25 Mayıs 2023

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adana'da, Evrensel gazetesi muhabiri Volkan Pekal, şehir hastanesinde haber için görüntü alırken 'izin almamışsın' gerekçesiyle gözaltına alındı. Pekal'ın polis merkezine götürüleceği bilgisi paylaşıldı.
7 Şubat 2023

Ankara Valiliği, internet üzerinden satışa çıkarılan ve daha sonra IŞİD'li bir aileye verilen Ezidi kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu. Çocuğu kaçıran ve satışa çıkaran kişi ise tutuklandı. Bu durum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasındaki çocuğun IŞİD'li aileye teslim edildiğinin ortaya çıkması sonrasında yaşandı. Çocuk, 2021'de Ankara'da düzenlenen bir operasyonla kurtarılmıştı.
27 Ekim 2023
İşaretlediklerim