Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle olan sponsorluk anlaşmalarını iptal etmek için hukuki girişimlere başladığını duyurdu. Dilan Polat, Fenerbahçe Kadın Voleybol takımının 'tayt arkası sponsoru', Engin Polat ise Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın 'forma sponsoru' idi. Polat çifti, son zamanlarda sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama ile vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
3 Kasım 2023

Yunanistan'ın son kralı 2'nci Konstantin, 82 yaşında Atina'daki bir hastanede vefat etti. 1964 yılında tahta çıkan ve Danimarka Prensesi Anne-Marie ile evlenen Konstantin, 1967'deki askeri darbe sonucu tahttan indirildi ve yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. Yunanistan'da 1973'te yapılan referandumla monarşi kaldırıldı ve Konstantin 'son Yunan kralı' unvanını aldı. Ayrıca 1960 Roma Olimpiyatları'nda yelken dalında altın madalya kazanmış ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde görev yapmıştır.
11 Ocak 2023

Dame Edna Everage karakteriyle tanınan Avustralyalı komedyen Barry Humphries, 89 yaşında hayatını kaybetti. Mart ayında geçirdiği kalça ameliyatının ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Humphries'in ölümü, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese tarafından da üzüntüyle karşılandı. Humphries, sahne ve ekran kariyeri boyunca birçok önemli yapımda yer aldı ve 'Kayıp Balık Nemo' gibi animasyon filmlerinde seslendirme yaptı. Dört kez evlenen ve dört çocuk babası olan sanatçı, geride eşi Lizzie Spender'ı bıraktı.
22 Nisan 2023

Konya'nın Çumra ilçesinde emekli imam Hüseyin Çoban ve eşi Mürüvvet Çoban, evlerinde tabancayla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine eve giden aile bireyleri, çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı ve durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çiftin tabancayla öldürüldüğünü belirledi. Savcının incelemesinin ardından çiftin cesetleri otopsi için hastane morguna kaldırılacağı açıklandı.
2 Haziran 2023

Ünlü Fransız ressam ve yazar Françoise Gilot, 101 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gilot, özellikle İspanyol ressam Pablo Picasso ile olan ilişkisi ve onu terk eden tek kadın olmasıyla biliniyordu. Kızı Aurelia Engel, annesinin kalp ve karaciğer rahatsızlıkları nedeniyle Manhattan'daki bir hastanede vefat ettiğini açıkladı. Fransa Kültür Bakanı, Gilot'un ölümünü sanat dünyası için büyük bir kayıp olarak nitelendirdi. Gilot, Picasso ile ilişkisinden sonra ABD'ye taşınmış ve akademik kariyerine devam etmişti.
8 Haziran 2023

OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, Titanik faciasında hayatını kaybeden Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük-büyük torunu olduğu ortaya çıktı. Isidor Straus, Macy's mağazasının sahibi olarak biliniyor ve eşi ile birlikte Titanik'te vefat etmişti. Çiftin, James Cameron'un Titanic filminden çıkarılan bir sahnede de yer aldığı bilgisi verildi. Wendy Rush, son iki yılda kocasının şirketiyle birlikte Titanik enkazını üç kez ziyaret etmiş.
22 Haziran 2023

İşadamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'ın Lipsi adasında zodyak botla seyir halindeyken kayalıklara çarptı. İlk müdahaleleri Leros adasında yapılan çift, daha sonra Türkiye'ye sevk edildi. İç kanama geçiren Ali Sabancı'nın dalağı alındı ve durumunun stabil olduğu belirtildi. Ancak daha sonra aort yırtılması nedeniyle ikinci bir ameliyat geçirdi ve aortuna çelik kafes stent takıldı.
25 Ağustos 2023

Hollywood yıldızı Brad Pitt, Los Angeles'taki malikanesini genişletirken, aralarında 90'lı yaşlarının başındaki bir adamın evinin de bulunduğu arsaları satın aldı. Pitt, adamın eşini kaybettikten sonra yıllarca milyon dolarlık malikanesinde kira ödemeden kalmasına izin verdi. Komşusu ve meslektaşı Cassandra Peterson, Pitt'in bu cömert davranışını ve kendisine karşı da her zaman nazik olduğunu People dergisine anlattı.
7 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada Cumhurbaşkanlığı müdahil oldu. Duruşma sırasında Cumhurbaşkanlığı avukatı Timuçin Üzel, davaya katılma talebinde bulundu ve Cumhurbaşkanlığı'nın 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından zarar gördüğünü belirtti. Mahkeme, Cumhurbaşkanlığı'nın 'anayasayı ihlal' suçundan zarar görme ihtimali bulunduğunu belirterek avukatın duruşmalara katılması talebini kabul etti. Bir sonraki duruşma 10 Ocak 2024'te yapılacak.
1 Kasım 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı öldürmek suçuyla yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in dosyası, avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay tarafından incelendi ve ceza onaylandı. Şeker, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmıştı.
18 Mayıs 2023

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, uzun süredir birlikte olduğu Andrea Giambruno'dan ayrıldığını duyurdu. Ayrılık kararı, Giambruno'nun kadın meslektaşlarına tacize varan yorumlarının bir TV programında yayınlanmasının ardından geldi. Meloni, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Giambruno'yla neredeyse 10 yıl süren ilişkisinin sona erdiğini belirtti ve birlikte geçirdikleri yıllar, yaşadıkları zorluklar ve kızları Ginevra için teşekkür etti.
20 Ekim 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki başkanlarından ve Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Orhan Erinç, 87 yaşında hayatını kaybetti. TGC tarafından yapılan açıklamada, Erinç'in gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet ettiği ve sevilen bir kişilik olduğu belirtildi. Erinç, TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda başkanlık görevlerinde bulunmuş, Cumhuriyet davasında yargılanmış ve hüküm giymiş, ancak Yargıtay kararı bozmuştu. Erinç'in cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.
23 Ocak 2023

Agos gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 16. yılında İstanbul Şişli'deki Sebat Apartmanı önünde anıldı. Anmada konuşan yönetmen ve senarist Emin Alper, 16 yıl boyunca adaletin sağlanmadığını ve karanlığın arttığını belirtti. Alper, Hrant Dink ve diğer mağdurların kanının birleşerek adalet arayışında bir yol bulacağını ifade etti ve Hrant'a verdikleri sözü hatırlatarak mücadeleye devam etme çağrısında bulundu.
19 Ocak 2023

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hollanda'daki düzenleyici gereklilikleri karşılayamadığı için bu ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Hollanda'da ikamet eden yeni kullanıcılar artık kabul edilmeyecek ve mevcut kullanıcılar sadece yatırımlarını çekebilecekler. Binance, Hollanda'da kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kayıt sürecindeydi ancak başarılı olamadı. Hollanda Merkez Bankası, 2022'de Binance'a kayıt olmadan işlem yapması nedeniyle 3.325 milyon avro ceza kesmişti.
17 Haziran 2023

Colorado'da cenaze levazımatçısı Megan Hess, 2010-2018 yılları arasında yüzlerce cesedi izinsiz parçalayıp sattığı için 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Annesi Shirly Koch da bu suçtan dolayı 15 yıl hapis cezası aldı. İkili, cenaze yakınlarından yakma işlemleri için para talep etmiş, bazı durumlarda ise uzuv bağışı karşılığında ücretsiz yapmayı önermişler. Bu olay, Reuters ajansının 2018'de yaptığı bir araştırma sonucu ortaya çıkmış ve FBI tarafından soruşturulmuştu.
4 Ocak 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüpheli, para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve ardından gelen para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. MASAK raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira aktarıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Polat çifti dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.
4 Kasım 2023

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 17 Haziran'da evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 83 yaşındaki ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina bulundu. Berzeg'in ailesi, İstanbul'dan gelerek köpeği teşhis etti. Köpeğin sağlıklı olduğu ve ailenin Gönen'e geldiği, jandarma ekiplerince aileyle görüşülerek durum değerlendirmesi yapılacağı belirtildi. Berzeg için daha önce AFAD koordinasyonunda arama çalışması başlatılmıştı ancak herhangi bir iz bulunamamıştı.
29 Ağustos 2023

Van'ın Çatak ilçesinde iki gün boyunca haber alınamayan Mazlum Tanış'ın (23) cesedi, arama çalışmaları sonucunda kayalıklar arasında bulundu. Otopsi sonucunda vücudunda saçma izlerine rastlanan gençle ilgili soruşturma kapsamında, oğluyla en son dağda görülen baba Zübeyit Tanış ifadeye çağrıldı. Sorgusunda oğlunu silahla vurduğunu itiraf eden baba, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Ocak 2023

Uzun süredir hastanede tedavi gören Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, 71 yaşında hayatını kaybetti. Ardıç, meslek hayatına 1970 yılında başlamış ve çeşitli gazete, dergi ve yayın kuruluşlarında görev almıştı. 2008 yılından bu yana Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmakta olan Ardıç, son altı aydır ciddi bir hastalıkla mücadele ediyordu.
27 Mayıs 2023
İşaretlediklerim