Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada karar çıktı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel’e 20 yıl, Kadir İstekli’ye 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel’e ise 16 yıl sekiz ay hapis cezası verildi. H.K.G., 2012’de regl düzensizliği şikayetiyle doktora gitmiş, cinsel istismara uğramış olabileceğinden şüphelenildiği için soruşturma başlatılmıştı.
23 Ekim 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Yeşilyurt Mahallesi'nde 36 yaşındaki S.G. isimli kadın, akşam saatlerinde evine giderken M.K. tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan, kadını sırtından bıçakladıktan sonra kaçmaya çalıştı ancak polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı ve saldırganın zihinsel engelli olduğu iddia edildi.
26 Eylül 2024

Kilis'te 4 Nisan'da kaybolan Suriyeli dokuz yaşındaki Gina Mercimek, evinin bulunduğu sokaktaki bir evin su kuyusunda öldürülmüş halde bulundu. İtfaiye ekibinin kuyudaki suyu tahliye etmesiyle çocuğun cesedi ve boynuna bağlanmış bir briket ortaya çıktı. Olayla ilgili şüpheli H.B. ve bir kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam etmektedir.
6 Nisan 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şanlıurfa'daki bir tarikatta zikir sırasında vücutlarına şiş batırılan çocukların devlet korumasına alındığını duyurdu. Sosyal medyada yayılan görüntülerde çocukların vücutlarına şiş batırıldığı görülüyor. Bakanlık, olaya karışan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulundu ve çocukların koruma altına alındığını belirtti. Ayrıca, çocukların üstün yararı ilkesince görüntülerle ilgili erişim engelleme talebinde bulunuldu.
9 Ekim 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve cinsel istismara maruz kalmıştır. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 22 yıl altı aya kadar, Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istenmektedir. Davanın dördüncü duruşması ertelenmiş ve 17 Temmuz 2023 tarihine alınmıştır.
5 Haziran 2023

Şanlıurfa'da Menzil tarikatına ait Semerkand Vakfı'nın denetimindeki bir medresenin yanındaki ahırda 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak asılı halde ölü bulundu. Olayın intihar olduğu iddia edilirken, resmi bir soruşturma başlatıldı. Çocuğun babası Abdullah Dakak, acı içinde olduklarını ifade ederek, şikayetçi olmayacaklarını ve rahatsız edilmek istemediklerini belirtti.
17 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında bir çocuğun ölümüne neden olduktan sonra serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dosyada bir hata varsa itiraz yoluyla düzeltileceğini belirtti. Tunç, yargının vereceği kararla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.
13 Temmuz 2024

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç, eşi Benan Saraç tarafından şiddet gördüğünü iddia ederek uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Benan Saraç ise psikolojik şiddet iddiasında bulunmuştu. Bir kullanıcının, Saraç'ın oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğa ve anneye psikososyal destek sağlanması ve hukuki sürecin takip edildiğini açıkladı. Ayrıca, çocuğun olumsuz etkilenmemesi için yayın yasağı talep edildiği belirtildi.
8 Aralık 2023

İstanbul Beykoz'da, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık'ın kullandığı otomobil, 17 yaşındaki Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kamera görüntülerinde motosiklettekilerin kasksız olduğu görüldü. Fatma Zehra Kınık, kazanın ardından gözaltına alındı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
13 Temmuz 2024

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. İki yıllık şikayet sürecinin ardından dava açıldı ve tepkiler üzerine Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı. İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava başladı ve Gümüşel'in müritleri adliye önünde toplanarak 'hocalarının' tahliyesini talep etti.
30 Ocak 2023

Bursa'da, diş çekimi için genel anestezi uygulanan beş yaşındaki Deniz Sönmez, işlem sonrası fenalaşarak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun ateşi yükseldikten sonra evine gönderildiği ve durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Baba Aydın Sönmez, oğlunun kanaması olmasına rağmen taburcu edildiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
14 Kasım 2023

Muğla'da 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgül'e çarparak ölümüne neden olan sürücü T.Y, önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, sonra ceza 24 bin 300 lira para cezasına çevrildi. Ayrıca sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Akgül ailesinin avukatı Didem Alaca, karara itiraz edeceklerini belirtti ve verilen cezanın çok az olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Melek B., silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, annesini silahla vurduğu gerekçesiyle 16 yaşındaki oğlu S.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.
27 Temmuz 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018'de Avcılar'da gerçekleşen bir çocuğa cinsel istismar olayının faili olarak Müge Anlı'nın programına katılan Sinan Sardoğan'ı tespit etti. Sardoğan, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Sardoğan, aynı zamanda Tokat'ta kaybolan Arife Gökçe'nin aranmasıyla ilgili olarak da Müge Anlı'nın programına katılmıştı.
7 Ocak 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir'de gerçekleşen bıçaklı saldırıyı oyun bağımlılığına bağladı. 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla saldırarak ikisi ağır beş kişiyi yaraladı. Bakan Göktaş, olayın dijital ve oyun bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini gösterdiğini belirtti. Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, nöbetçi mahkeme yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024
İşaretlediklerim