Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yap-İşlet-Devret kapsamında özel şirketlerin işlettiği otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine zam yapıldı. Yeni fiyatlar 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 00.00’dan itibaren geçerli olacak. 15 Temmuz Boğaziçi ve FSM köprüleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi önemli geçiş noktalarında fiyatlar önemli ölçüde arttı. İstanbul-Ankara arasındaki Anadolu Otoyolu ücreti de otomobiller için 134 liradan 187 liraya yükseldi.
15 Ağustos 2024

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında kredi ya da banka kartıyla alınan bilet fiyatları yüzde 33,33 oranında indirildi. Yeni tarife, 1 Kasım 2023'ten itibaren geçerli olacak. İstanbulkart'ı bulunmayanların kullandığı kredi ya da banka kartıyla ödemelerde fiyat farkı alınması eleştirilmişti. Bu değişiklikle birlikte tek geçişlik bilet ücreti 30 liradan 20 liraya, iki geçişlik ücret 50 liradan 38 liraya, üç geçişlik bilet 80 liradan 60 liraya düşürüldü. Marmaray'da da tek geçişlik ücret 80 liradan 60 liraya çekildi.
26 Ekim 2023

Ankara'da, akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından toplu ulaşım ücretlerine zam geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı kararla tam bilet fiyatı 9,5 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti ise 4,75 TL'den 7,5 TL'ye yükseltildi. Zamlı tarifeler 24 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. ABB, yaptığı açıklamada toplu ulaşım hizmetlerindeki aylık 300 milyon liralık zararın diğer bütçe kalemlerinden karşılandığını belirtti.
18 Temmuz 2023

İstanbul'da taksi ücretlerine zam yapıldı ve indi-bindi ücreti 100 lira, taksimetre açılış ücreti ise 30 lira oldu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bu zammı kabul edilemez bulduğunu ve kontak kapatma tehdidinde bulundu. Ancak, bu tür tehditlerin daha önce de yapıldığı ve uygulanmadığı belirtiliyor. Yazar, insanların zaten zor geçindiğini ve taksi konforlarının ellerinden alınmaması gerektiğini vurguluyor.
27 Temmuz 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine, İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplu ulaşım ücretlerine yüzde 48 oranında zam yapılmasını kabul etti. Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle alınan bu kararla, 8,78 lira olan ilk biniş ücreti 13 liraya yükseldi. Ayrıca, aktarma ve öğrenci bileti ücretlerinde de artışlar yaşandı.
31 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıt ürünlerine ÖTV zammı yapıldı ve bu zam İstanbul'da benzin ve motorin fiyatlarını önemli ölçüde artırdı. AKP Merkez Karar Yönetim Kurumu üyesi Metin Külünk, zammı 'kirli bir operasyon' olarak tanımlayarak, zammın ilan edilme zamanlamasını ve enflasyon üzerindeki etkilerini eleştirdi. Külünk, zammın 15 Temmuz gecesi ve Sala okunmasının ardından ilan edilmesine sebebiyet verenlerin görevden alınmasını talep etti.
16 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

İstanbul'da İstanbulkart kullanımında öğrencilere uygulanan indirimde yaş sınırı getirildi. Yeni düzenlemeye göre, 30 yaşından büyük öğrenciler için indirim hakkı yüzde 10'a düşürüldü. Karar, oy çokluğuyla kabul edilirken, AKP'li üyeler karara eşitlik ilkesine ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıktı. CHP'li üyeler ise bu düzenlemenin İBB'nin mali yükünü hafifletmek amacıyla yapıldığını belirtti.
11 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde mutfakta kullanılan doğalgazın bir yıl, konutlarda kullanılan doğalgazın ise bir ay boyunca ücretsiz olacağını vaat etti. Ayrıca, elektrik faturalarındaki indirimlerin bu ayki faturalara yansıtılacağı belirtildi. Resmi bir açıklama olmamakla birlikte, düzenlemenin cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılacağı ve Hazine'nin bu sübvansiyon için kaynak ayıracağı ifade edildi. Doğalgaz dağıtım şirketlerinin yükü Hazine tarafından karşılanacak.
27 Nisan 2023

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, hükümetin sıfır otomobiller için yaptığı matrah düzenlemesinin etkisinin sona erdiğini ve otomobil fiyatlarında artış beklediğini ifade etti. Kasım ayında getirilen düzenleme, satılan araçların yaklaşık yüzde 30'unu etkileyerek ÖTV dilimlerini değiştirmiş ve fiyatları düşürmüştü. Ancak Şahin, bu önlemlerin etkisinin kısa sürdüğünü ve fiyatların daha da artacağını, çip krizinin de 2023'te devam edeceğini belirtti.
12 Ocak 2023

Merkez Bankası'nın döviz kurlarını belirli bir seviyede tutmak için rezervlerini kullanması sonucu piyasada çift kur durumu oluştu. Bankalar arası döviz alım satım makas farkı 2 TL'yi aştı. Petrol Ofisi'nin, Merkez Bankası'nın belirlediği kur üzerine 1,5 lira ekleyerek ödeme ve satış işlemleri yapacağı iddia edildi. Ancak şirket, bu iddiaları sosyal medya ve resmi açıklamalarla yalanladı ve tüketiciye yansıyan fiyatlarında Merkez Bankası'nın referans kurunun geçerli olduğunu belirtti.
19 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin toplantısında, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 50 ila 67 arasında zam yapılmasına karar verildi. Araç çekme ücreti 400 liradan 630 liraya, özel taşıma ücreti 400 liradan 630 liraya, ilave kilometre ücreti ise 15 liradan 25 liraya yükseltildi. Yediemin otopark günlük ücret tarifesi de motosikletler, otomobiller, kamyonetler, arazi taşıtları, minibüsler, kamyonlar, otobüsler ve iş makineleri için farklı oranlarda artırıldı.
27 Temmuz 2023

Petrol Ofisi Grubu, BP'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonları olan BP Petrolleri AŞ ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini satın almak üzere bir hisse alım sözleşmesi imzaladığını açıkladı. Satış işleminin bedeli açıklanmazken, işlemin kapanışının düzenleyici kurumun onayına bağlı olduğu ve Rekabet Kurumu'nun onayının ardından 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.
16 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, nisan ayında elektrikte tüm abone grupları için yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgaz için ise yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu. Ayrıca, 9 Nisan'da seçim aday listelerini teslim edeceklerini ve üç dönem kuralı nedeniyle bazı yeni isimlerin listelerde yer alacağını belirtti. Erdoğan, seçimlerden sonra kabinede değişiklikler olacağını ve yeni isimlere görev verileceğini ifade etti.
29 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 13 zam yapıldı. Araç çekme ücreti 708 liradan 800 liraya, 5 kilometreye kadar taşıma ücreti 708 liradan 800 liraya, ilave kilometre ücreti ise 23,6 liradan 26,66 liraya yükseltildi. Güncel yediemin otopark günlük ücret tarifesi motosikletler için 40 lira, otomobiller için 80 lira, kamyonet, arazi taşıtı ve minibüsler için 100 lira, kamyon ve otobüsler için 253,5 lira, iş makineleri için ise 200 lira olarak belirlendi.
25 Temmuz 2024

İYİ Parti, akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) artırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştay'a dava açtı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla benzin ve motorine litre başına yaklaşık 6 lira zam yapılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararın anayasaya aykırı olduğunu ve telafisi imkansız zararlara yol açabileceğini belirterek iptalini talep etti. DEVA Partisi de benzer bir dava açmıştı.
18 Temmuz 2023

Türkiye, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (KBY) petrol satın alması nedeniyle 1,4 milyar dolar tazminata mahkum edilmişti. Ancak, Türkiye'nin Kuzey Irak'tan petrol ithalatını yeniden başlatması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, boru hattının faaliyete geçmesiyle küresel petrol piyasalarına 500 bin varil petrol tedarik edilebileceğini belirtti. Ayrıca, Irak'ın Türkiye'den toplamda 30 milyar dolar tazminat talep ettiği bir dava daha bulunuyor.
2 Ekim 2023

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre otomobiller 112 lira, minibüsler 168 lira ve motosikletler 43,7 lira ödeyecek. Bu zam, 14 Mayıs'ta otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 60'lık zammın ardından geldi.
16 Mayıs 2024

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayında İstanbul'daki perakende fiyatların bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 82,14 arttığını açıkladı. Ücretliler Geçinme Endeksi haziranda aylık yüzde 3,42 artarken, bu oran mayısta yüzde 3,59'du. Perakende fiyatlar konutta yüzde 8,01, ulaştırma ve haberleşmede yüzde 4,06, gıdada ise yüzde 2,66 arttı. Toptan Eşya Fiyatları Endeksi ise aylık yüzde 3,85, yıllık olarak yüzde 60,49 arttı.
1 Temmuz 2024

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre, otomobiller için gündüz geçiş ücreti 156 lira, minibüsler için 234 lira ve motosikletler için 60,8 lira olarak belirlendi. Bu zam, köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan zamların ardından geldi. 15 Ağustos'ta köprü ve otoyollara da zam yapılmıştı.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim