İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) daha önce Yapı&Yapı şirketine sattığı ve inşaat ruhsatı iptal edilen Etiler Polis Okulu arazisindeki inşaat faaliyetleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın verdiği izinle tekrar başladı. İBB'nin projeden çekilmesinin ardından, arazi üzerindeki inşaat çalışmaları durmuş, ancak geçen hafta yeniden hareketlilik gözlemlenmiş. İnşaat alanında ruhsat tabelası bulunmuyor ve daha önce Mimarlar Odası'nın ruhsatsız inşaatın durdurulması için yaptığı çağrılar sonuçsuz kalmıştı.
20 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da yıkılan binalar olduğunu ve İskenderun ile Antakya'daki devlet hastaneleri ile bir polisevinin yıkıldığını bildirdi. Vali, Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binaların bulunduğunu, havaalanı pistinde sıkıntılar yaşandığını ve çok sayıda yaralı ile hayatını kaybedenler olduğunu ifade etti. Jandarma bahçesine kurulan karargah üzerinden faaliyetlerin koordine edildiğini belirtti.
6 Şubat 2023

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak yerleşkesinde bulunan 'Geçici kız konukevi yurdu', deprem riski nedeniyle boşaltılıyor. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası riskli binaların boşaltılması sürecinde, İTÜ'deki öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu'na nakledilecekler. Öğrenciler, yurt binasının uzun süredir riskli olduğunu ve yeni bir test yapılmadığını belirterek duruma sitem ettiler. Ayrıca, nakledilecekleri yurdun hem okula uzak hem de çevresel güvenlik sorunları olduğunu ifade ettiler.
8 Mart 2023

Jeofizikçi Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, İstanbul'da deprem riski taşıyan zeminler hakkında uyarılarda bulundu. İstanbul'daki konutların yüzde 20'sinin dere yatakları üzerine inşa edildiği ve bu bölgelerin sıvılaşma riski taşıdığı belirtildi. Özellikle Haliç sahilleri, Kağıthane, Kasımpaşa, Beşiktaş, Göktürk, Vatan Caddesi gibi alanlar ile dolgu alanlarının riskli olduğu ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar düzenlemesi üzerinde çalıştığı bilgisi verildi.
27 Mart 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

Beyoğlu Belediyesi'nin hukuki süreç devam ederken yıkımına devam ettiği eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin bahçesinde kazı sırasında tarihi çini ve tuğlalar bulundu. Bulunan tarihi malzemeler, belediye ekipleri tarafından toprakla kapatıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yetimhanenin Tophane gençlerinin buluşma noktası olmasını istediğini belirtmiş, ancak hukuki sürecin tamamlanmasını beklemeden bahçedeki çalışmaların devam ettiği görüldü. Yetimhanenin 1868 yılında inşa edildiği ve İstanbul'un önemli yapılarının kartonpiyer kalıplarının da burada bulunduğu bilgisi verildi.
5 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy'de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan ihmaller ve koordinasyonsuzluk nedeniyle hükümete karşı tepkilerini dile getirmek isteyen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin toplandığı Khalkedon Meydanı'nda polis, uyarısız müdahalede bulundu. Birçok kişi gözaltına alındı ve polis gazetecilerin olay yerinden görüntü almasını engelledi. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
26 Şubat 2023

İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iki müfettiş gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son aylarda iktidar tarafından çeşitli suçlamalarla baskı altında olduğunu belirtiyor. İmamoğlu, daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. Ayrıca, İBB ekipleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası Hatay'da yardım çalışmalarına katılıyor.
8 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen işletmeleri yıkmak istedi. Ancak Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB ekiplerinin yıkım girişimine silahlı bir kişi müdahale etti ve bu kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili videoyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun Twitter üzerinden paylaştı.
19 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti binasına silahlı saldırı yapıldığını açıkladı. Saldırının sabah 05.00 sularında gerçekleştiği ve 6-7 el ateş edildiği belirtildi. Olay yerinde boş kovanlar bulunurken, binaya mermi isabet etmediği ilk belirlemelere göre anlaşıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
6 Nisan 2023

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre, İstanbul'da eylül ayında fiyatı en çok artan ürünler okul malzemeleri oldu. Bu gruptaki artış yüzde 98'lere kadar ulaştı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 166'sının perakende fiyatı arttı. Eylülde önceki aya göre 'Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamaları Grubu'nda yer alan defter yüzde 98,94 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.
2 Ekim 2023

İstanbul Sancaktepe'deki bir cemevi inşaatında üç çocuk boğuldu. İnşaatın temeli, İstanbul Valisi Davut Gül, AKP'li Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz tarafından atılmıştı. Çocukların babası, inşaat alanında herhangi bir önlem alınmadığını ve olayın ihmalden kaynaklandığını belirtti. İnşaat, İstanbul Valiliği ve Sancaktepe Belediyesi'ne ait.
4 Ekim 2023

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Birlik Sanayi Meslek Lisesi'nde bir edebiyat öğretmeni, sınıfta gürültü yaptığı iddiasıyla bir öğrenciyi kitapla dövdü. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından öğrencinin yakınları okula gelerek öğretmene saldırdı ve öğretmen hastaneye kaldırıldı. Büyükçekmece başsavcılığı, öğretmen hakkında soruşturma başlattı.
8 Kasım 2023

Hatay Valiliği, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için konteyner alanları oluşturulacağını duyurdu. Bu amaçla bazı taşınmazlara, bedelinin daha sonra ödenmek üzere, geçici olarak el konulduğu bildirildi. Karar ve el konulan parsel listesi Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yayımlandı.
24 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Salacak sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye ekiplerini gönderdi. Yıkım sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in de aralarında bulunduğu üç personel, mekan sahipleri tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaralanan Gülten hastaneye kaldırıldı ve İBB hukuki girişim başlattı. Yıkımın devamı için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
30 Mayıs 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da dönüşümü acil olan ve 'durduğu yerde çökebilir' denilen 318 bina olduğunu açıkladı. Kahramanmaraş'taki depremler sonrası İBB'ye binaların güvenliği konusunda binlerce başvuru yapıldı. İBB, hızlı tarama yöntemiyle binaların depreme karşı mukavemetini ölçüyor ve önlem geliştiriyor. Ancak mevzuat, 10 katın üstündeki binaların hızlı taramasını engelliyor ve bu binalar akredite edilmiş kuruluşlarca inceleniyor. Gökçe, riskli binalar için kira yardımının artırılması gerektiğini ve İBB'nin İstanbul'da 4 bin 500 lira kira yardımı yapmayı planladığını belirtti.
17 Şubat 2023
İşaretlediklerim