Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Uyarı yapılan iller arasında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır bulunuyor. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
12 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sekiz ilde yerel ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller Çanakkale, Afyonkarahisar, Konya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Edirne ve Tekirdağ olarak sıralandı. İç kesimlerde sıcaklıkların 3-5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Ayrıca İstanbul için de sağanak yağış uyarısı yapıldı.
23 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve Ankara dahil 26 ilde yağış bekleniyor. Ayrıca, Marmara bölgesinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı belirtildi.
3 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Çanakkale, Bilecik, Bolu, Ordu, Edirne, Kırklareli, Karaman, Hatay ve Van bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Niğde, Kayseri, Ardahan, Artvin ve Rize illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği belirtildi. MGM, Sinop için 'sarı' kodlu uyarı yaparak, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul çevrelerinde saat 09:00'a kadar yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
5 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Yalova, Bursa ve Bilecik için sarı kod, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ege'nin güneyi ve Karadeniz'in orta kesimleri için de şiddetli rüzgar beklentisi olduğu ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıya göre, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
9 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
3 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 18 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarı verdi. Uyarıya göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
6 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarılan bölgeler arasında Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri yer alıyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca, sıcaklıkların güneydoğuda mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
30 Mayıs 2023
İşaretlediklerim