İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifak masasını terk etmişti. Ancak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde karar alınmasıyla yaşanan kriz çözüldü. CHP'li vekiller, bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'Bütün taşlar yerine oturacak' ifadesini sosyal medyada tekrar gündeme getirdi.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada masayı terk ettiğini duyurdu ve masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ifade etti. Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeye gönderdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Millet İttifakı'nın diğer üyeleriyle de telefonda görüşmeler gerçekleştirdi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya varamaması üzerine bir toplantı düzenledi. Akşener, İYİ Parti'nin zor bir tercihe zorlandığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Altılı masanın toplantısında Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olmasını önerdi, ancak bu öneri kabul görmedi. Akşener, bu durumu parti yetkilileriyle danışacağını söyledi ve toplantı sonrası İYİ Partililer 'Türkiye iyi olacak' ifadesiyle olumlu bir tavır sergiledi.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından AKP kulislerinde seçimlerin lehlerine döndüğü yönünde bir algının oluştuğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin ayrılmasına ilişkin yorum yaparak, kendi planlarının belli olduğunu ifade etti. Selvi, AKP kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek oy oranıyla seçileceği ve seçimin ilk turda sonuçlanacağı beklentisinin hakim olduğunu yazdı.
5 Mart 2023

Altılı masa krizinin ardından İYİ Parti'nin desteğinin kısmen geri kazanıldığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Parti yetkilileri, partiye karşı bir medya operasyonunun başlatıldığını iddia etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partiden ayrılmış ve tepkiler almıştı. Ancak sonrasında masaya geri dönerek partiye olan desteği toparlamaya çalıştı. Parti yetkilileri, AKP'den ve Memleket Partisi'nden seçmen çekmeyi hedeflediklerini ve bu stratejiyle seçim kazanmayı planladıklarını belirtti.
25 Nisan 2023

İYİ Parti heyeti, 'altılı masa' olarak bilinen muhalefet partileri liderlerine sürpriz ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerin amacı, 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' konusunda liderler arasında yaşanan farklı görüşler nedeniyle seçmenler arasında oluşan kafa karışıklığını gidermek ve bir formülasyon netleştirmekti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurmayları, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve CHP liderleriyle görüştü ve Demokrat Parti ile DEVA Partisi liderleriyle de görüşmeleri planlanıyor. İYİ Parti'nin bu girişimi, Ahmet Davutoğlu'nun 'Cumhurbaşkanının imza yetkisini altılı masa liderleriyle paylaşacağı' yönündeki açıklamasının yarattığı tartışmaların ardından geldi.
18 Ocak 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, 'son siyasi gelişmeler ışığında' partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ancak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşme sonrasında istifasını geri aldığını açıkladı. Bu gelişme, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan parti içi hareketliliğin bir parçası olarak görülüyor. Daha önce İYİ Parti GİK eski üyesi Bülent Gürsoy istifa etmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtmişti.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya gelişinde, Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri nedeniyle istifa eden ancak sonrasında göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda partinin onay vermeyeceğini ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği nedeniyle sokaktan itirazlar geldiğini belirtmişti. Akşener, toplantı sonrasında soruları yanıtsız bıraktı.
4 Mart 2023

İYİ Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması yaptı. Yoklamadan memnun olmayan aday adayları, genel merkeze şikayetlerini iletmek için yöneticilerle görüşmeye çalışıyor. Bazı aday adaylarının kısa süre kala partiye üye yaparak temayül yoklamasında öne geçtiği iddia ediliyor. İYİ Parti yetkilileri, 2 Mart'taki altılı masa krizinin ardından partiden kopan oyların büyük bölümünün Muharrem İnce ve Memleket Partisi'ne gittiğini düşünüyor ve bu oyların Meral Akşener sahaya çıktığında geri döneceğine inanıyor.
7 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yerel seçimler için iş birliği teklif ettiği, bu teklifin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda görüşüldüğü ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından reddedildiği açıklandı. İYİ Parti, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime katılma kararı aldı.
4 Aralık 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş danışmanı Turhan Çömez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne altılı masada ne de birebir toplantılarda İYİ Parti lideri Akşener'e bir niyet beyanında bulunmadığını belirtti. Çömez, Akşener'in aday belirleme sürecinde anket yapılmasını önerdiğini ve diğer genel başkanların bu fikre olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti. Akşener, altılı masadan çekilme kararını duyurdu ve bu kararın ardından siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıktı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi birlik mesajları yayınladı. Liderler, altılı masanın kararlarına sadık kalacaklarını ve süreci uzlaşı içinde sürdüreceklerini ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altılı masanın noter görevi yapmayacağını belirtti. Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda altılı masanın dağılacağı' yönündeki ifadelerini eleştirerek, İYİ Parti'ye yönelik baskı olduğunu ifade etti. Ayrıca, İYİ Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadeler nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini hatırlattı.
24 Şubat 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve HDP'nin desteğine itirazlarını açıkladı. Ağıralioğlu, HDP'nin içinde olduğu bir denklemin parçası olmayacaklarını ve HDP'yi muhatap almayacaklarını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin terörün gölgesinde siyaset yapmayacağını ve HDP'nin Türk demokrasisinin şantajcısına dönüştüğünü ifade etti. Geçmişte Meral Akşener'in toplantılara katılmayacağını söylemesine rağmen, İYİ Parti'nin sonradan masaya dönmesi ve Ağıralioğlu'nun bu tutumunun parti içinde tartışma yarattığı da belirtildi.
22 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023
İşaretlediklerim