6 Şubat 2023'te meydana gelen deprem sonrası Hatay'da bir grup aile hekimi, yıkılan aile hekimliği merkezlerine rağmen hizmet vermeye devam etti. Çadırlar ve konteynerlerde hasta bakarak, tedavi ve gerekirse sevk işlemlerini sürdürdüler. Sağlık Bakanlığı veya diğer ilgililer tarafından daha iyi koşullar sağlanmadı. Şubat ayında, yeterince hasta bakmadıkları ve performans kriterlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle maaşları yarı yarıya eksik ödendi.
22 Mart 2024

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, deprem riski yüksek bir bölgeye inşa edildiği için eleştirilmişti. Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, hastanenin yeri için ciddi endişelerini dile getirmiş, ancak hastane yine de sulak zemin üzerine ve bir fay hattı üzerinde inşa edilmiştir. 2019'da yaşanan depremde hastanenin altyapı sorunları nedeniyle duvarlar çatlamış, tavan çökmüş ve elektrik kesintileri yaşanmıştır. Bu durum, yoğun bakımda tedavi gören 80 hastanın ölümüne yol açmıştır.
29 Nisan 2024

Hatay'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Antakya ve Defne ilçelerinde sele neden oldu. Birçok cadde ve sokak ulaşıma kapanırken, Antakya-Samandağ karayolunda araçlar suya gömüldü. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor. İki ilçede eğitime ara verildi.
26 Mayıs 2024

Hatay İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın, ameliyatların malzeme eksikliği nedeniyle ertelendiği iddialarının ardından istifa etti. Barçın, istifası sırasında eldiven eksikliği iddialarını reddederek, Hatay'da sağlık hizmetlerinde herhangi bir sorun olmadığını belirtti. 6 Şubat 2023'teki yıkıcı depremin ardından Hatay'da sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanmış ve bu durum milletvekilleri, tabip odası, sağlık meslek örgütleri ve yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
8 Ağustos 2024

Honduras, Sara Tropik Fırtınası'nın neden olduğu şiddetli yağışlar nedeniyle ulusal acil durum ilan etti. Fırtına, ülkenin kuzey, batı ve doğusundaki beş eyalette etkili oldu ve 32 binden fazla kişiyi etkiledi. 578 kişi tahliye edilirken, 86 ev ve bazı otoyollar zarar gördü. Arama kurtarma çalışmalarına sivil savunma ekipleri ve silahlı kuvvetler katılıyor.
17 Kasım 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulan ve 13 Mayıs'ta yürürlüğe giren onaylı randevu sistemi, MHRS'de şikayetlerin yüzde 165 artmasına neden oldu. Yeni düzenlemeye göre hastaların randevularını bir önceki gün akşam 8'e kadar onaylaması gerekiyor, aksi takdirde randevuları iptal ediliyor. Ancak, bu düzenleme sonrası hastalar randevu alırken daha fazla sorun yaşadıklarını belirtiyor. Şikayetvar platformuna göre, Sağlık Bakanlığı'na yönelik şikayetler de bir önceki haftaya göre yüzde 39 arttı.
28 Mayıs 2024

Melih Altınok, Suudi Arabistan'da hac sırasında yaşanan ölümlerin artışını ele alıyor. 2022-23 sezonunda yaklaşık 200 kişi hacda hayatını kaybederken, bu yıl ölü sayısının artmasında kavurucu sıcakların ve kaçak hacıların etkili olduğu belirtiliyor. Altınok, Suudi Arabistan'ın sağlık hizmetleri ve acil müdahale ekiplerinin yetersizliğini vurguluyor ve hacı gönderen ülkelerin Suudi Arabistan'ı bu konuda daha fazla sorumluluk almaya zorlaması gerektiğini savunuyor.
23 Haziran 2024

Esenboğa Havalimanı'nda görev yapan personel, Anadolu Jet'in yerine kurulan AJet'ten memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, AJet'in yaşadığı sorunları inceleyerek bir rapor hazırladı ve Bakan Abdulkadir Uraloğlu'na sundu. Raporda, uçuşlardaki olumsuzlukların Avrupa hava sahasındaki gelişmelere bağlandığı belirtildi. Sorunları çözmek için yedek uçak sayısının artırılması, ekiplerin yoğunluğa göre düzenlenmesi ve teknik kontrollerin hızlandırılması gibi çeşitli önlemler alındı.
19 Temmuz 2024

İstanbul Tabip Odası (İTO), bir eğitim ve araştırma hastanesinde 10 dakika içinde dört hastaya randevu verildiğini açıkladı. Bu durum, her hastaya ortalama 2,5 dakika düşmesine neden oluyor. İTO, bu tür uygulamaların sağlıkta şiddet ve malpraktis davalarını artırabileceği konusunda uyarıda bulundu. Sağlık Bakanlığı ise MHRS randevularına kota getirilmediğini belirtti.
7 Mayıs 2024

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te artan polis şiddeti ve tehditler nedeniyle faaliyetlerini durdurdu. MSF, güvenlik güçlerinin araçlarını sürekli durdurup personelini tehdit ettiğini belirtti. Haiti'de şiddet olayları artarken, ülke siyasi ve ekonomik krizlerle boğuşuyor. BM verilerine göre, yılbaşından bu yana 3 bin 900 kişi silahlı çetelerin saldırıları sonucunda hayatını kaybetti.
20 Kasım 2024
İşaretlediklerim