'Barbie' filmi, ilk hafta sonunda 155 milyon dolarla yılın en iyi açılışına imza attı ve Türkiye'de 397 bin 247 seyirci tarafından izlendi. 'Oppenheimer' filmi ise 80,5 milyon dolarla Christopher Nolan'ın 'Batman' filmleri dışındaki en iyi açılış performansını gerçekleştirdi ve Türkiye'de 360 bin 41 seyirci tarafından izlendi. İki film, Türkiye'de hafta sonunda 800 bini aşkın izleyici tarafından sinemalarda izlendi ve yaz ayları hafta sonu rekorunu kırdı.
24 Temmuz 2023

Christopher Nolan imzalı bilim kurgu filmi 'Oppenheimer', Türkiye sinemalarında Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' filmi ile yarıştı ve ikinci hafta sonunda gişede lider oldu. Box Office Türkiye'nin verilerine göre, 'Oppenheimer' ikinci hafta sonunda 215 bin 850 seyirci tarafından izlenirken, 'Barbie' 155 bin 300 seyirci tarafından izlendi. İki film arasındaki bu rekabet, Twitter'da da gündeme geldi.
1 Ağustos 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Christopher Nolan'ın yönettiği ve Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan 'Oppenheimer' filmi, IMAX salonlarında yeniden vizyona girecek. Film, vizyona girdiği 21 Temmuz'dan itibaren dünya genelinde toplam 947 milyon dolar kazandı. Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve Matt Damon'ın başrollerinde olduğu film, IMAX formatında yeniden izleyiciyle buluşacak. Film, cuma gününden itibaren altı IMAX 70 mm salonları da dahil olmak üzere seçili ekranlarda yalnızca bir hafta gösterilecek.
1 Kasım 2023

Altın Küre Ödülleri'ni kazanan film ve dizilerin hangi platformlarda izlenebileceği bilgisi verilmiştir. Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filmi ve Greta Gerwig'in 'Barbie' filmi Apple TV'de, 'Bir Düşüşün Anatomisi' filmi Başka Sinema salonlarında, 'Dolunay Katilleri' Google Play'den indirilebilirken, 'Succession' dizisi Tod TV, Blu TV ve Prime Video'da, 'Beef' Netflix'te, 'The Bear' Disney+'ta ve 'The Crown' Netflix'te izlenebilir. 'Oppenheimer' filmi, beş ödülle geceye damgasını vurmuştur.
8 Ocak 2024

29. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri, Santa Monica'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'Oppenheimer' filmi en iyi film ve yönetmen dahil olmak üzere toplam sekiz ödül kazanırken, 'Barbie' filmi altı ödülle takip etti. Televizyon kategorisinde 'The Bear', 'Beef' ve 'Succession' dizileri öne çıktı. 'The Bear' ve 'Beef' dört ödül alırken, 'Succession' üç ödül kazandı.
15 Ocak 2024

81'inci Altın Küre Ödülleri, Los Angeles'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 'Oppenheimer' filmi en iyi drama dahil beş ödül alarak gecenin öne çıkan yapımı oldu. 'Succession' dizisi en iyi drama dizisi kategorisinde dört ödül kazandı. 'Barbie' filmi ise dokuz dalda aday gösterilmesine rağmen iki ödülle yetindi. Ödül töreninin sunuculuğunu Jo Koy yaptı.
8 Ocak 2024

Hollywood'da senaristlerin grevine oyuncuların da katılma ihtimali bulunuyor. Bu durum, Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filminin Londra prömiyerinin bir saat öne çekilmesine neden oldu. Böylece, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. ve diğer yıldız oyuncuların grev başlamadan etkinliğe katılımları sağlandı. Grevin başlaması durumunda oyuncular ne sette yer alabilecek ne de tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunabilecek.
13 Temmuz 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

ABD'nin Oklahoma eyaletinden 13 yaşındaki Willis Gibson, Tetris oyununun 157'inci seviyesine ulaştıktan sonra oyunun çöktüğü anın videosunu YouTube kanalından paylaştı. Daha önce sadece yapay zekanın başarabildiği bu oyunu bitirme başarısını gösteren Gibson, oyunu 38 dakika içinde tamamladı. Gibson, 11 yaşından beri Tetris oynuyor ve pek çok turnuvaya katılmış bir oyuncu.
3 Ocak 2024

Akademi Ödüllü Oppenheimer filminin Japonya'daki galası, Hiroşima'da, tarihte ilk atom bombasının atıldığı yere yakın bir sinemada gerçekleştirildi. Film, Japonya'da tartışmalara neden oldu ve hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldı. Hiroşima'nın eski belediye başkanı ve 'Hibakusha' olarak bilinen atom bombası felaketinden kurtulanlar, filmin nükleer silahların yarattığı yıkımı yeterince vurgulamadığını eleştirdi. Buna rağmen, filmi izlemeye teşvik edenler ve Christopher Nolan'ın hayranlarından olumlu geri dönüşler de alındı.
30 Mart 2024

ABD'de düzenlenen 96'ncı Oscar ödül töreninde, Oppenheimer filmi önemli ödüller kazanarak dikkat çekti. Film, en iyi film, en iyi yönetmen (Christopher Nolan), en iyi aktör (Cillian Murphy) dahil olmak üzere birçok kategoride ödül aldı. Diğer dikkat çeken ödüller arasında en iyi aktris ödülünü Emma Stone'un Poor Things filmi için kazanması ve en iyi yardımcı aktör ödülünün Robert Downey Jr.'a Oppenheimer filmiyle gitmesi yer aldı.
11 Mart 2024

18 Şubat Pazar akşamı gerçekleştirilen BAFTA töreninde ödül alan 12 film ve bu filmlerin izlenebileceği platformlar veya sinemalar duyuruldu. Christopher Nolan'ın yönettiği 'Oppenheimer' filmi altı ödülle törenin en çok ödül alan yapımı oldu ve Apple TV ile Google Play üzerinden kiralanabilir. 'Poor Things' (Zavallılar) beş ödül kazanırken, şu anda sinemalarda gösterimde. Diğer ödül alan filmler arasında 'The Zone of Interest' (İlgi Alanı), 'The Holdovers' (Geride Kalanlar), 'Anatomy of a Fall' (Bir Düşüşün Anatomisi) gibi yapımlar yer alıyor ve bu filmler de yakında sinemalarda veya çeşitli dijital platformlarda izlenebilecek.
20 Şubat 2024

Gişe rekorları kıran Barbie filmi, 1 Temmuz'da BluTV'de izleyicilerle buluşacak. Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı film, Barbie'nin fantastik dünyasından gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Film, 2023'ün en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olmuştu ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.
25 Haziran 2024

Başrollerinde Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'in yer aldığı Marvel filmi Deadpool & Wolverine, üst üste üç haftadır dünya genelinde birinciliği sürdürüyor. Film, bu hafta sonu 1 milyar dolar hasılat barajını aşarak uluslararası gişe gelirini 1,029 milyar dolara çıkardı. Deadpool & Wolverine, geçen yılın rekortmenlerinden Oppenheimer'ı geride bırakarak yaş sınırlamalı Rated R filmleri arasında en çok hasılat yapan ikinci film oldu. Filmin, 1,078 milyar dolar hasılatla birincilik tahtında oturan Joker'i geçip geçemeyeceği merak konusu.
12 Ağustos 2024

2024 Oscar ödüllerinde Emma Stone, iki Oscar kazanan sekizinci aktris olma şansına sahip. Barbie'nin film müziği, filmin kendisinden daha yüksek ödül kazanma ihtimaline sahip. Cillian Murphy, en iyi erkek oyuncu ve en iyi film ödüllerinin aynı filme gitmesi trendini sonlandırabilir. Bradley Cooper, en çok Oscar adaylığı alıp ödül kazanamayanlar listesinde beşinci sırada yer alıyor. İki eşcinsel oyuncu aynı yıl Oscar'a aday gösterildi. Martin Scorsese, en yaşlı en iyi yönetmen adayı oldu. American Fiction filmi, iki siyah oyuncunun aday gösterildiği ilk film olarak tarihe geçti. Robert Downey Jr., Christopher Nolan'ın Oppenheimer filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. Robbie Robertson, ölümünden sonra en iyi film müziği kategorisinde aday gösterildi.
10 Mart 2024

Collin Farrel'ın başrolünde oynadığı HBO yapımı The Penguin dizisinin ilk bölümü, dört gün içinde ortalama 5,3 milyon kişi tarafından izlendi. Bu izlenme oranı, Succession ve The White Lotus dizilerinin galalarını geride bıraktı. Dizi, Matt Reeves'in The Batman filmindeki kötü karakterin hikayesini sürdürüyor ve Gotham City'nin suç dünyasındaki yükselişini inceliyor. Dizinin kalan bölümlerinde de aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği merak edilirken, ikinci sezon söylentileri de yayılmaya başladı.
24 Eylül 2024

Dune 2 filmi, Timothee Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı, Denis Villeneuve tarafından yönetilen bir yapım olarak vizyona girdi ve Kuzey Amerika'da 81,5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla 2024'ün en yüksek açılışını gerçekleştirdi. Warner Bros'un 72 ile 75 milyon dolar arasında bir açılış hasılatı beklediği film, beklentileri aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, film A CinemaScore ve Rotten Tomatoes'ta yüksek değerlendirmeler alarak eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, serinin devam filmlerinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim