İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya merkezli üç ilde gerçekleştirilen 'Kafes-27' operasyonuyla 'Şahinler' adlı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda örgüt lideri İlkay Yılmaz dahil 15 şüpheli gözaltına alındı. Yerlikaya, suç örgütlerine karşı mücadelede kararlı olduklarını belirtti ve örgütün işletmelere baskı kurarak hakimiyet sağladığı, halk üzerinde baskı oluşturduğu ve silahlar ele geçirildiği bilgisini verdi.
2 Ocak 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Konya'nın Emirgazi ilçesinde Belçika ve Fransa uyruklu iki kişi, bisiklet turu sırasında dinlenmek için çadır kurdukları alanda alkollü olduğu iddia edilen iki kişi tarafından dövüldü. Saldırganların ayrıca kamp malzemelerini gasp ettiği belirtildi. Olayın ardından şikayet üzerine gözaltına alınan iki zanlı, adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
19 Ağustos 2023

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-23' operasyonuyla beş yerel organize suç örgütünün çökertildiğini ve 93 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin yabancı turistleri eğlence mekanlarına götürerek yüksek hesap ödemeye zorladıklarını belirtti. Daha önceki 'Kafes' operasyonlarında da çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı sonuçlar alındığı ve çok sayıda şüphelinin yakalandığı bilgisi verildi.
22 Aralık 2023

Ermenistan'da, iktidarı zorla ele geçirme ve başbakanla hükümet üyelerine suikast iddiasıyla sekiz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 'Haçlılar Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu' üyeleri ve Erivan eski belediye başkanı Albert Bazeyan'ın da olduğu belirtildi. Bu kişilerin hükümetin yetkilerini anayasada öngörülmeyen bir şekilde devralarak iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı yaptıkları tespit edildi.
25 Eylül 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, Türkiye'nin dokuz ilinde 'Sibergöz-18' adlı eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İki büyük araç kiralama firmasının internet sitelerinin taklit edilerek kurulan sahte siteler aracılığıyla dolandırıcılık yapan 28 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, araç kiralama bedeli adı altında çeşitli bahanelerle para talep ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bilgi verdi.
26 Ocak 2024

Diyarbakır merkezli bir operasyonda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 48'i tutuklandı. İstanbul Kadıköy'de, tutuklanan meslektaşları için basın açıklaması yapmak isteyen gazetecilere polis müdahale etti ve altı gazeteci gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazeteciler arasında Pınar Gayıp, Zeynep Kuray ve diğer dört gazeteci bulunuyor.
29 Nisan 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, IŞİD'in Horasan kolunu güçlendirmek için Türkiye'yi üs olarak kullandığı ve Türkiye'deki çeşitli kentlerde militan barındırdığı belirtiliyor. Türkiye'ye gelen militanlar, sahte Afgan kimlikleri ile İran sınırından Afganistan'a geçiriliyor. İddianamede, IŞİD militanlarının İsveç ve Hollanda konsolosluklarına saldırı planladıkları, ancak silah temininde yaşanan gecikme nedeniyle saldırının iptal edildiği ifade ediliyor. Ayrıca, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki etkinliğini yitirdikten sonra Afganistan'da güçlendirildiği ve Türkiye'de yeniden yapılanma çalışmalarına devam ettiği aktarılıyor.
28 Ocak 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Interpol tarafından 'organize suç örgütüne üye olma' ve 'yolsuzluk' suçlarından aranan Kazakistan uyruklu O.O., İzmir'de yakalandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki ekipler, şüphelinin yerini tespit ederek iki adrese baskın düzenledi ve O.O.'yu gözaltına aldı. Uluslararası suçlarla ilişkilendirilen ve kılık değiştirerek suç faaliyetlerine devam ettiği belirtilen O.O., işlemlerinin ardından tutuklandı ve sınır dışı edilecek.
20 Ocak 2024

Aydın'ın İncirliova ilçesinde bir iş yerinde yapılan operasyonda 11 ton sahte zeytinyağı bulundu. İş yerinde sahte zeytinyağı üretildiği bilgisi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taklit markalarla satışa hazırlanmış ürünleri ele geçirdi. İş yeri sahibine adli ve idari işlemler başlatılırken, içerisinde pamuk ve ayçiçeği yağı karışımı bulunan yağ tankları da mühürlendi.
19 Ocak 2024

Almanya'nın Castrop Rauxel kentinde, siyanür ve risin gibi kimyasal maddeler temin ederek kimyasal saldırı planladığı iddia edilen 32 yaşındaki İranlı bir şüpheli ve yanındaki bir kişi gözaltına alındı. Düsseldorf Savcılığı'nın açıklamasına göre, sabah saatlerinde düzenlenen operasyona çok sayıda polis ve Robert Koch Enstitüsünden uzmanlar katıldı. Alman medyası, yabancı bir istihbarat servisinin Alman güvenlik makamlarını kimyasal saldırı tehlikesi konusunda uyardığını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ciddi bir ihbar üzerine polisin gece müdahale ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
8 Ocak 2023

Hollanda tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan uyuşturucu karteli elebaşı Rawi Ali Qureshi, İstanbul'da düzenlenen 'Kartel-5' operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Qureshi'nin Hollanda'ya 6 ton uyuşturucu madde sevkiyatı yaptığı, depolama tesisleri organize ettiği ve finansman sağladığı belirlendi.
3 Şubat 2024

Britanya'da Richard Hutter isimli bir kişi, altı yıl boyunca Beatles, Nirvana gibi ünlü grupların korsan plaklarını satarak 1,2 milyon Sterlin kazandı. Bir Clash hayranının, satın aldığı plakla ilgili şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Hutter'ın binlerce sahte plak sattığı ortaya çıktı. Hutter, ticaret standartları sorumluları tarafından yapılan inceleme sonucu yakalandı ve ertelenmiş hapis cezası ile 250 saat ücretsiz çalışma cezasına çarptırıldı.
6 Nisan 2023

Çorum'da, IŞİD üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kırmızı bültenle aranan iki kişinin de bulunduğu üç şüpheli gözaltına alındı. Çorum Valiliği'nin açıklamasına göre, şüphelilerin daha önce çatışma bölgelerinde IŞİD adına faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Operasyon, teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilere ait adreslere yapıldı. Gözaltına alınanlar, işlemleri için polis merkezine götürüldü.
12 Mart 2024

İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da radikal İslamcı örgüt IŞİD'e bağlı olduğu düşünülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Operasyon, IŞİD'in Horasan Vilayeti Türkiye yapılanmasıyla bağlantılı şüphelilere yönelikti. Toplam 23 adrese yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı, operasyonun devamında 3 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 15 şüpheliden 10'u tutuklanarak ceza infaz kurumlarına gönderildi.
6 Şubat 2024
İşaretlediklerim