Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliği verilerine dayanarak yarın Ankara'da yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Belediye, olası olumsuzluklara karşı tüm birimlerini teyakkuz haline getirdi ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
3 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun'un doğusunda akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Ordu'nun kıyı kesimlerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

İstanbul'da gece saatlerinde Anadolu ve Avrupa yakalarında gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Gökyüzünde şimşek hareketliliği gözlemlendi. Üsküdar sahilinde ve Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan insanlar yağışı cep telefonlarıyla kaydetti ve bazıları yağmura hazırlıksız yakalanırken, bazıları şemsiye kullanarak korunmaya çalıştı. Sağanak, sabah saatlerinde etkisini yitirdi.
17 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji, bu uyarıyı 'sarı' kodla yaptı, bu da hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu gösteriyor.
7 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, İstanbul'da hafta sonu soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Cumartesi günü fırtına, pazar günü ise tam fırtına bekleniyor ve sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşmesi öngörülüyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı olabileceği tahmin ediliyor. İBB, olası olumsuzluklara karşı ekiplerini hazırda beklettiğini ve İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.
24 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, hafta sonu boyunca Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile bazı illerde yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Pazar günü ise kıyı kesimler dışında yurt genelinde yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.
25 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı kentler arasında İstanbul, Bolu, Karabük, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Artvin ve Trabzon bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
24 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Samsun ve Sinop'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı ve kıyı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, diğer bölgelerde ise normal değerlerde olacağı belirtildi. Vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi.
14 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Edirne, Çanakkale ve Balıkesir illeri için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gece yarısına kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşlar bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Önceki hafta bölgede yaşanan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Antalya, Hatay, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa gibi illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
6 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve bu iller için 'sarı' kodla uyarı yapıldığını duyurdu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Uyarı yapılan iller arasında Ankara, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir gibi şehirler bulunuyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
23 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle Trabzon, Rize ve Artvin illerine turuncu ve sarı kodlu uyarılar yaptı. Trabzon'un doğusu ve Artvin'de kuvvetli, Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
16 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışlar nedeniyle, belirtilen bölgelerde metrekareye 21 ila 75 kilogram arasında yağmur düşmesi öngörülüyor. Ayrıca, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji, daha önceki şiddetli yağışlar sonucu toprağın doymuş olması ve dere ile nehir seviyelerinin yükselmiş olması nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.
18 Mart 2023
İşaretlediklerim