Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya bölgesinde kuvvetli kuzeydoğulu rüzgar ve sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölge halkının sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.
4 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıya göre, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
9 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yarından itibaren yağışlı bir hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanakların beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, yağış alan yerlerde ise azalarak normallerin altına düşebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesine dikkat çekildi. Deprem bölgesinde perşembeye kadar yağış beklenmiyor, ancak sonrasında yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği öngörülüyor.
21 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacakken, belirtilen bölgelerde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Samsun için 'turuncu', Ordu için 'sarı' kodlu uyarılar yayınlandı. İç ve batı kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
6 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Edirne'yi sarı kod, Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli'ni ise turuncu kod ile yağış konusunda uyardı. Bu illerde yağmur beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerinin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
15 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 Ocak Salı gününden itibaren Marmara, Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde kar yağışı olacağını bildirdi. Hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftadan itibaren hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının İstanbul'da etkili olacağını ve sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceğini açıkladı.
4 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin 32 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar olması öngörülüyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı halkı dikkatli olmaya çağırdı.
13 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılarda bulundu. Üç il için 'turuncu', üç il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlar öngörülürken, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batısı ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi tahmin ediliyor.
23 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il için sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı. MGM, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Yalova, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Sivas, Kahramanmaraş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Elazığ'ın bazı bölgelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, belirtilen bölgelerde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
15 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'un 600 metre üzerindeki alanlarda başlayacak yağışların, yarın kıyı kesimler dahil 100 metre üzerindeki yüksekliklerde de kuvvetli olacağı öngörülüyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
12 Ocak 2024
İşaretlediklerim