Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini Twitter üzerinden tebrik etti. Katar, Türkiye ile ekonomik ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor ve Türkiye'nin ekonomik kriz dönemlerinde finansal destek sağlıyor. Türkiye Merkez Bankası'nın Katar ile 15 milyar dolarlık swap anlaşması bulunmakta ve geçen yıl yapılan açıklamalara göre Katar'ın Türkiye'ye en az 8 milyar dolarlık yeni bir kaynak sağlaması bekleniyor.
28 Mayıs 2023

Beşiktaş Kulübü'nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğu belirtildi. Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, borç miktarını açıklarken, Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki de borcun kontrol edilebildiğini ifade etti. Tiryaki, kulübün finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirlerini arttırması gerektiğini ve Beşiktaş'ın Avrupa'da da kupa hedeflemesi gerektiğini söyledi.
16 Eylül 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te son 16 turuna kalarak toplamda 12 milyon 750 bin avro (yaklaşık 448 milyon 278 bin lira) para ödülü kazandı. Turnuvaya katılım ücreti olarak 9 milyon 250 bin avro, iki galibiyet için 2 milyon avro ve son 16 turuna kaldığı için 1,5 milyon avro ödül aldı. Turnuvada ilerleyen turlara yükselmesi halinde kazanacağı para ödülü artacak. Çeyrek finale yükselen takımlar 2,5 milyon, yarı finale kalanlar 4 milyon avro ödül alacak, şampiyon olan takım ise 8 milyon avro ek ödeme kazanacak.
27 Haziran 2024

Levent Tüzemen, Türkiye'deki modern statların zemin kalitesinin sporcu sağlığını tehdit ettiğini ve kulüplerin iyi oyun sergilemesine engel olduğunu belirtiyor. Antep, Antalya, Ankara gibi şehirlerdeki statların zeminlerinin kötü olduğunu vurgulayan Tüzemen, bazı yerlerde mükemmel, bazı yerlerde ise oldukça kötü zeminler olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), futbolun marka değerini korumak ve oyuncuların sağlığını düşünmek adına bu soruna müdahale etmesi gerektiğini ifade ediyor.
10 Şubat 2024

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında toplanan ve AFAD ile Kızılay'a verilmesi planlanan 115 milyar liralık bağışın 41 milyar lirasının yatırılmadığını ve bu durumun kamu kuruluşlarında para olmamasından kaynaklandığını yazdı. Altaylı, Bankalar Birliği'nin düzenlediği toplantıda bir kamu bankası yöneticisinin toplanan bağışlarla konut yapılacağını ve bu konutların depremzedelere taksitle satılacağını belirttiğini aktardı. Ayrıca, yabancı ortaklı bir bankanın yöneticisinin bu duruma itiraz ettiğini ve doğrudan kendilerinin ev yapmayı teklif ettiğini ifade etti.
19 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Türkiye'de dijital yayın hizmeti veren Exxen, 25 Kasım itibarıyla abonelik fiyatlarına yılın dördüncü zammını uyguladı. Popüler diziler ve spor müsabakalarının yayın haklarına sahip olan platformun reklamsız temel paketi fiyatı 116,90 TL'den 137,90 TL'ye yükseltildi. ExxenSpor'un reklamsız sezonluk paketi ise 184 TL'den 217 TL'ye çıkarıldı. Yeni fiyatlandırma çeşitli paketler için detaylı olarak belirtilmiştir.
26 Kasım 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV'ye, 'Derin Futbol' programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın küfürlü ifadeler kullanması sebebiyle reklam gelirinin yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. Programda, Japon şarkıcı Saori Yuki'nin 'Suki Yo' şarkısı Türkçe'de bir küfre benzediği için alay konusu olmuş ve Kütahyalı şarkının ismi yerine küfrü söylemişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, cezanın oybirliğiyle verildiğini Twitter üzerinden duyurdu. Kütahyalı daha önce de 'kusturmalı Boşnak saksosu' ifadesi nedeniyle Beyaz TV'den kovulmuş ancak geri dönmüştü.
11 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sırasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u hediye etti. Katar Emiri ise Erdoğan'a FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde kullanılan ve Lionel Messi'nin imzaladığı futbol topunu gösterdi. Bu ziyaret, eski ekonomi bakanı Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıları çekme ve döviz bulma amacıyla Körfez ülkelerini ziyaret etmesinin ardından gerçekleşti.
19 Temmuz 2023

GKN Kargo, toplamda 563 milyon lira borcu nedeniyle iflas etti. Şirketin borçlarının önemli bir kısmı, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Şanlıurfaspor gibi spor kulüplerine ait. Şirket, maliyet artışları nedeniyle zorlanmış ve ocak ayında konkordato talebinde bulunmuştu. Ancak mahkeme, şirketin durumunu iyileştireceğine ikna olmadığı için iflas kararı verdi. Şirketin sahibi Gökhan Akyürek'in lüks harcamaları da dava dosyasına eklendi.
7 Mayıs 2024

Borussia Dortmund, Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmek için 18-20 milyon avro bonservis bedeli ve bonuslar teklif etti. Fenerbahçe ise bonuslar hariç 25 milyon avro talep ediyor. Bu transfer gerçekleşirse, Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe tarihinin en yüksek bedelli transfer satışı olacak. Ferdi, bu sezon 52 maçta 3 gol ve 5 asistle oynadı.
22 Haziran 2024

Galatasaray Spor Kulübü, Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi ile yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzaladı. İlk açıklamada, sözleşme bedellerinin artış oranının TÜİK ve ENAG'ın enflasyon verileri kullanılarak hesaplanacağı belirtilmişti. Bu durum, kulübün TÜİK verilerine güvenmediği şeklinde yorumlandı ve sosyal medyada tartışma konusu oldu. Galatasaray yönetimi, gelen yorumlar üzerine KAP'a yaptığı düzeltme ile bu ifadeyi kaldırdı ve artış oranının nasıl hesaplanacağı belirsizliğini korudu.
3 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), olağanüstü genel kurul için gerekli imza sayısının toplanmadığını açıkladı. İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral ve gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, noter onaylı 136 imza toplandığını belgeleyerek TFF'nin açıklamasını yalanladılar. TFF ise toplanan imza sayısının 94 olduğunu ve bazı imzaların geçersiz olduğunu belirtti. Bu durum, TFF yönetiminin değişmesi gerektiğine dair taleplerin artmasına neden oldu.
2 Mayıs 2024

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemi yayınlarındaki ihlaller gerekçesiyle Fox TV ve Halk TV'ye reklam gelirlerinin yüzde 5'i, Flash Haber ve Tele 1'e ise yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Twitter üzerinden cezaların gerekçelerini paylaştı. Fox TV'nin, Çiğdem Toker'in 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi, Halk TV'nin Ümit Özdağ'ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri, Tele 1'in oy pusulalarına ilişkin iddiaları ve Flash Haber'in Cemal Enginyurt'un Sinan Oğan hakkındaki eleştirileri nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi. Taşçı, RTÜK'ün basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına karşı engellemelerde bulunduğunu iddia etti.
7 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Trabzonspor ve Adana Demirspor'a 100'er bin lira, Galatasaray ve Ankaragücü'ne ise 56'şar bin lira para cezası uyguladı. Ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazılarının passolig kartları bloke edildi.
3 Ocak 2023

Demirören Holding, 2018 yılında satın aldığı medya grubu için Ziraat Bankası'ndan aldığı 800 milyon dolarlık kredinin 895 milyon dolara ulaştığını ve bu borcun sadece yüzde 3,2'sini ödediğini açıkladı. Holding, 2020'den bu yana bankalara toplam 1,3 milyar dolar ödediğini iddia etse de, kamuoyuna yansıyan bilgiler ve resmi açıklamalar bu iddianın aksini gösteriyor. Ayrıca, holdingin borçları nedeniyle bazı gayrimenkul varlıklarını kaybettiği belirtiliyor.
5 Mayıs 2023

FIFA Vakfı, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ve 42 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan depremlerin ardından afetten etkilenenlere 1 milyon dolarlık acil insani yardım sağlayacağını duyurdu. Yardım, Türkiye Futbol Federasyonu ve Suriye Futbol Federasyonu ile yapılan görüşmeler sonucunda, temel insani yardım malzemelerinin satın alınması, dağıtılması ve acil barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak.
17 Şubat 2023

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras, 'Türkiye Tek Yürek' kampanyasında 50 milyar TL bağışladığını söylemiş, ancak bu miktarın aslında 50 bin TL olduğu anlaşılmıştır. Yanlış anlaşılma sonrası dünyanın dört bir yanından tebrik ve teşekkür telefonları almıştır. Duras, bu durumun reklam amaçlı olmadığını, Allah rızası için yapılan bir yardım olduğunu belirtmiş ve yardım miktarını 100 bin TL'ye çıkardığını açıklamıştır.
18 Şubat 2023
İşaretlediklerim