Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı davada savcı, polislerin 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' ve 'kasten yaralama' suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Yıldırım, mesai arkadaşının gözaltına alınması üzerine bilgi almak için gittiği karakolda gözaltına alınmış ve daha sonra ölüm haberi verilmişti. İstanbul Valiliği ölüm nedenini 'kalp krizi' olarak açıklamış, ancak Diken'in ortaya çıkardığı güvenlik kamera kayıtları Yıldırım'ın polisler tarafından dövüldüğünü göstermişti. Savcının mütalaasına göre, Yıldırım'ın kalp hastası olduğunu belirtmesine rağmen polislerin şiddet uygulamaya devam etmesi sonucu mevcut kronik kalp damar hastalığı aktif hale gelmiş ve ölümle sonuçlanmıştır.
12 Haziran 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, gazeteci Fatih Altaylı'nın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Altaylı'nın, Diyanet'in 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtı eleştiren ve Diyanet'i ağır sözlerle itham eden bir tweet atması üzerine Diyanet, Altaylı'nın depremzedeleri Diyanet'e karşı kışkırttığı iddiasıyla harekete geçti. Diyanet, Altaylı'nın ifadelerini aşağılayıcı ve hakaret içerikli olarak değerlendirerek suç duyurusunda bulunma gereği duyduğunu açıkladı.
21 Şubat 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

AKP Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Zehir, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Tahir Elçi'nin cenazesindeki fotoğrafını paylaşarak hakaret içeren ifadeler kullandı. Diyarbakır Barosu, Zehir hakkında 'Kişinin Hatırasına Hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Tanrıkulu da Zehir'e dava açacağını belirtti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
24 Mayıs 2023

Eski başbakan yardımcısı ve devlet bakanı Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner’i silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından Bedirhan Şener, 'üst soya karşı kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Şener, Bilkent Şehir Hastanesi'nde yapılan değerlendirmede cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı bulunmadığı tespit edildi.
29 Ağustos 2024

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz'da meydana gelen ve bir çocuğun ölümüne neden olan trafik kazası sonrası serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dosyada bir hata varsa itiraz yoluyla düzeltilebileceğini belirtti. Tunç, yargının vereceği kararla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığını ifade etti.
13 Temmuz 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılı oyuncusu Hande Baladın, sosyal medya üzerinden 'yüzüne asit atılmakla' tehdit edildi. Tehditler, Türkiye'nin Milletler Ligi'nde şampiyon olmasından üç gün sonra başladı. Baladın, can güvenliği endişesiyle İstanbul savcılığına başvurdu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
31 Temmuz 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden 35 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, otelin inşaatını denetlemekle sorumlu olan inşaat mühendisi Halil Bağcı gözaltına alındı. Bağcı, jandarma ekipleri tarafından kent merkezinde yakalanarak adliyeye sevk edildi. Otelde konaklayanlar arasında 31 turist rehberi ve KKTC'li ortaokul voleybol takımı kafilesinden 25'i çocuk olmak üzere toplam 35 kişi depremde yaşamını yitirmişti.
29 Mart 2023

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, Japonya'daki görevi sırasında yöneticiler tarafından baskı gördüğünü ve haksızlığa uğradığını anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, Özbay'ın veda notunu ve videosunu sosyal medyada paylaştı ve Özbay'ın ölüm haberini duyurdu. THY, konuyla ilgili iddiaların incelendiğini ve konunun takip edildiğini belirten bir açıklama yaptı.
6 Haziran 2023

Piyanist ve besteci İklim Tamkan, oyuncu Fırat Tanış'ın kendisine psikolojik şiddet uyguladığı, tehdit ettiği ve ısrarlı takip ettiği gerekçesiyle uzaklaştırma kararı aldığını açıkladı. Tamkan, yaşadıklarının kendisini, ailesini ve yakın çevresini derinden etkilediğini ve bu durumun toplumsal, ahlaki ve vicdani bir sorumluluk taşıdığını belirtti. Ayrıca, yaşananların kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini ve Türk Ceza Kanunu kapsamında birden fazla suç oluşturabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2024

Avukat Feyza Altun, Twitter hesabından Farsça bir şiir paylaştıktan sonra, bir kullanıcının yorumuna 'Şeriate s..kayım' şeklinde karşılık verdi. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada hedef gösterilen Altun, paylaşımını sildi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik olduğunu belirten yorumlar yaptı. Beykoz başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alınan Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Altun hakkında 'dini değerlere hakaret ettiği' gerekçesiyle Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
20 Şubat 2024

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

Turkcell'e 'pedofili destekçisi' ve 'sansürcü' dediği için manevi tazminat cezasına çarptırılan bir kişi, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) açtığı davayı kazandı. AYM, kişinin Turkcell hakkında yaptığı eleştirileri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve mahkeme kararıyla ifade özgürlüğüne müdahale edildiğine hükmetti. Turkcell, daha önce Ensar Vakfı'na sponsor olduğu için eleştirilmiş ve bu eleştirilere karşı toplam 1107 tweete erişim engeli getirtmişti. AYM, başvurucuya 18 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi ve kararın yeniden yargılamak üzere ilgili mahkemeye gönderilmesini istedi.
30 Kasım 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetim yürüttü. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen iki taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi ve çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alındı. Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.
23 Ağustos 2023

Türk Hava Yolları, resmi destek hesabı '@TK_HelpDesk' dışında şirket logosunu kullanarak kendilerini THY ile ilişkilendiren ve bilgi talep eden sahte sosyal medya hesapları konusunda bir uyarı yayınladı. THY, müşterilerine sadece resmi hesaba itibar etmeleri gerektiğini ve güvenlikleri için diğer hesaplara güvenmemeleri konusunda tavsiyede bulundu.
2 Mayıs 2023

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin CHP'ye katılması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bazı kullanıcılar, Tahir Elçi'nin değerlerini CHP'de savunamayacağını iddia etti. HDP'liler ise Diyarbakır'dan aday olması durumunda oyları böleceğini belirtti. Türkan Elçi, eleştirilere Twitter üzerinden şiddet dilinden arınma ve kişilik haklarına saygı çağrısı yaparak yanıt verdi.
18 Mart 2023

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken babası tarafından tarikat üyesi Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Mahkemeye ulaşan adli tıp raporunda H.K.G.'nin 'olay sonrası travmaya bağlı stres bozukluğu' yaşadığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davanın gizlilik içinde yapılmasını ve yayın yasağı konulmasını talep etti. Davada Yusuf Ziya Gümüşel, eşi Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli sanık olarak yargılanacak.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim