Aksoy Araştırma'nın ocak ayı anket sonuçlarına göre, AKP'nin oy oranı yüzde 33,3, CHP'nin yüzde 25,5, İYİ Parti'nin yüzde 14,6, HDP'nin yüzde 11,1 ve MHP'nin yüzde 7,7 olarak belirlendi. Araştırma, AKP'nin 2022'nin son çeyreğindeki yükselişinin durduğunu ve son bir ayda yüzde 1,2 gerilediğini gösteriyor. Diğer anket sonuçlarına göre de benzer eğilimler görülüyor. 1537 kişiyle yapılan araştırma, Türkiye'deki siyasi dengeler hakkında bilgi veriyor.
2 Şubat 2023

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde 1537 kişiyle yaptığı ankete göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 56,8 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor. Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 43,2 olarak belirlendi. Aynı araştırma şirketinin bir önceki anketinde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 11,2 puan önündeydi. Partilerin oy dağılımında ise AKP'nin oylarında yüzde 1'lik bir artış gözlemlenirken, CHP'nin oylarında yüzde 0,6'lık bir düşüş yaşandı.
24 Mart 2023

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar araştırma şirketinin anketine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki oy farkı iki puana düşmüş durumda. Anket, 13-18 Mart tarihleri arasında 1916 kişiyle gerçekleştirilmiş ve sonuçlara göre Erdoğan yüzde 47,4, Kılıçdaroğlu yüzde 45,3 ve Muharrem İnce yüzde 6,5 oy almış. Önceki anketlerde farklı muhalefet adaylarına da yer verilmişken, bu anket sadece belirli adayları içermekte. Anketin güvenilirliği konusunda ise gerekli bilgilerin paylaşılmadığı ve bu nedenle eleştirildiği belirtiliyor.
24 Mart 2023

TEAM tarafından yapılan anket sonuçlarına göre, AKP'nin oy oranı son bir ayda artış göstererek yüzde 37,5'e ulaştı ve MHP ile birlikte 'cumhur ittifakı'nın toplam oy oranı yüzde 44 olarak ölçüldü. 'millet ittifakı' ise CHP'nin yüzde 26 ve İYİ Parti'nin yüzde 11,7 oy oranıyla yüzde 37,7 olarak belirlendi. HDP'nin oy oranı yüzde 11,1 olarak kaydedildi. Sekiz araştırma şirketinin anket ortalamalarına göre ise 'cumhur ittifakı' ile 'millet ittifakı' arasındaki fark 1,5 puan olarak hesaplandı. Araştırmada ayrıca seçmen duyguları ve siyasi iklimle ilgili değerlendirmeler de yer aldı.
21 Ocak 2023

Türkiye'de yapılan seçimlerde, beş şehirde Millet İttifakı'nın (CHP ve İYİ Parti) oy oranı, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının altında kaldı. Kılıçdaroğlu, bu şehirlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ı geçmiş durumda. Söz konusu iller Balıkesir, Hatay, Adana, Ardahan ve İstanbul olarak belirtiliyor. Ankara'da ise Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın önünde yer almasına rağmen, Millet İttifakı'nın oy oranı, 2'nci ve 3'üncü bölgede Cumhur İttifakı'nın gerisinde.
15 Mayıs 2023

CHP'nin kurultay sürecinde ilçe kongrelerini tamamlamasının ardından Ankara il başkanlığı için iki isim öne çıkıyor: Sercan Çığgın ve Ümit Erol. Çığgın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak görev yapıyor ve CHP'nin Ankara'da daha fazla belediye kazanması için çalışacağını belirtiyor. Erol ise 11 yıl önce il yönetim kurulunda yer almış bir isim. Ancak Erol'un geçmişte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etmiş olması dikkat çekiyor.
2 Eylül 2023

MetroPOLL Araştırma şirketi, 1-3 Nisan tarihlerini kapsayan ve toplam oy oranları yüzde 102,3 olarak hesaplanan anket sonuçlarını düzeltti. Şirketin kurucusu Özer Sencar, hatanın sayıların küsuratından kaynaklanabileceğini belirtti. Düzeltilen ankette CHP'nin oy oranı yüzde 24,9'dan yüzde 24,6'ya, 'diğer partiler' seçeneği ise yüzde 2,7'den yüzde 0,7'ye düşürüldü. Ayrıca, anketin kim tarafından finanse edildiği gibi bilgilerin yer almadığı editör notu ile belirtildi.
15 Nisan 2023

Cüneyt Özdemir, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiçbir anket sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde olmadığını iddia etti. Buna karşılık ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, 10 anket şirketinin verilerini paylaşarak Kılıçdaroğlu'nun sekizinde önde olduğunu ifade etti. Gazeteci Fatih Altaylı ise Erdoğan'ın seçim stratejisindeki riskli hareketlerine ve sağlık durumuna dikkat çekerek, Erdoğan'ın anketlerde geride olduğunu düşündüğü için bu riskleri aldığını öne sürdü.
26 Nisan 2023

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, 7-11 Nisan tarihleri arasında yapılan ankette Muharrem İnce'nin oy oranının %7.2 olduğunu ve bu oranın artmayacağını belirtti. Pösteki, geçmişte Ümit Özdağ'a destek veren seçmenlerin şimdi İnce'yi desteklediğini, ancak seçim yaklaştıkça güçlü adaylara yönelebileceklerini ifade etti. Ayrıca, İnce'nin seçmenlerinin küçük bir kısmının bile Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermesi durumunda seçimin ilk turda sonuçlanabileceğini söyledi.
15 Nisan 2023

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, KONDA Araştırma'nın nisan ayında gerçekleştirdiği iki saha çalışmasının sonuçlarını ve hazırlanan 202 sayfalık raporu ele aldı. Rapora göre, cumhur ittifakının oyları yüzde 45 bandında, millet ittifakı ise yüzde 36-38 bandında seyrediyor. Kararsızlar dağıtıldığında AKP yüzde 36,2, CHP yüzde 24, İYİ Parti yüzde 13,7, HDP/Yeşil Sol yüzde 10,3, MHP yüzde 7,4 ve diğer partiler yüzde 8,5 oy alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yüzde 43 ve 42 oy alarak seçimi ikinci tura taşıyorlar. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu yüzde 51, Erdoğan yüzde 49 oy alıyor.
29 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da saat 19:17 itibariyle sandıkların yüzde 15'inin sisteme girdiğini ve bu verilere göre Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,33 ile önde olduğunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, mevcut Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan yüzde 43,94, Sinan Oğan yüzde 4,45 ve Muharrem İnce yüzde 0,28 oy almış durumda.
14 Mayıs 2023

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüksek anket puanına rağmen 31 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmemesi konusunda kırgınlık yaşadığını belirtti. Parti içinde kendisini istemeyenler olduğunu ve bu durumun kendisini üzmediğini ancak kırdığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketlerin Büyükerşen için değil, genel bir değerlendirme amacıyla yapıldığını ve Büyükerşen'in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
12 Ocak 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ORC Araştırma şirketinin anket sonuçlarında MHP'nin oy oranını gerçekte olduğundan düşük gösterdiğini iddia etti. Yıldız, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bu durumu 'mantıksız ve boş bir gayret' olarak nitelendirdi ve 'manipülasyon' ifadesini kullandı. ORC Araştırma'nın sonuçlarına göre MHP'nin oy oranı Haziran 2018'deki yüzde 11,1'den Ocak 2023'te yüzde 6,2'ye düşmüş gözüküyor.
18 Ocak 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, muhalefetin oylarını böleceği iddialarını matematik bilmemekle eleştirdi ve adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, her iki liderin de iktidardan kurtulma amacında olduğunu ancak yöntemlerinin farklı olduğunu ifade etti. İnce, kendi oy oranının %16-17 civarında olduğunu ve en çok AK Parti'den oy aldığını belirtti. Ayrıca, 100 bin imza toplama sürecini dördüncü günde tamamladığını ve hedefinin ikinci tura kalmak olduğunu söyledi.
29 Mart 2023

15 Mayıs saat 13:30 itibariyle Türkiye'deki cumhurbaşkanı adaylarının en çok oy aldıkları beş ilin istatistikleri yayınlandı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta %78,86 ile en yüksek oy oranına sahipken, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli'de %80,26 ile öne çıktı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan Iğdır'da %11,94, Memleket Partisi adayı Muharrem İnce ise Bartın'da %0,97 ile en yüksek oy oranlarını elde etti.
15 Mayıs 2023

Diken, sekiz farklı araştırma şirketinin Türkiye'deki seçimlere ilişkin son anket sonuçlarını derledi. Anketler, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğunu gösteriyor. Bazı anket sonuçlarına göre, cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanabilir. Anketler, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi öncesinde ve sonrasında yapılan ölçümleri içeriyor.
13 Mayıs 2023

MetroPOLL Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, şubat ayında gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri sonrasında AKP'nin oylarında 4 puanlık bir düşüş yaşandığını belirtti. Aynı dönemde CHP ve HDP'nin 2'şer puan, İYİ Parti'nin ise yarım puan kaybettiğini ifade etti. MHP'nin oy oranında bir değişiklik olmazken, Memleket Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'nin oylarını artırdığı gözlemlendi. Ayrıca, ORC Araştırma'nın yaptığı bir ankete göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ı 13 puan farkla geçtiği belirtildi.
9 Mart 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 14 Mayıs seçimleri için hazırlanan CHP listelerinde aday gösterilmemesinin ardından bir açıklama yaptı. Kendisinin aday olmamasının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin kararı olduğunu belirtti. Şahin, herhangi bir bürokrasi veya yerel yönetim pozisyonu talebinde bulunmadığını ve böyle bir teklif almadığını ifade etti. CHP içindeki bazı yetkililer, Şahin'in 2024 yerel seçimlerinde Hatay büyükşehir belediye başkanlığı için aday olabileceğini ima etti.
11 Nisan 2023

Türkiye Raporu'nun nisan anket sonuçlarına göre, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylığı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanmamasına ve ikinci tura kalmasına yol açacak düzeyde oy alacağını gösteriyor. Millet İttifakı'nın adayı olarak gösterilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise çoklu aday senaryolarında Erdoğan'ın önünde olduğu ancak ikinci tur ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Muhalifler, oyların bölünmemesi için İnce'nin adaylıktan çekilmesini talep ediyor. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, anketin bazı bulgularını Twitter üzerinden paylaşmış ancak anketin metodolojisi ve detayları hakkında bilgi verilmemiştir.
12 Nisan 2023
İşaretlediklerim