EURO 2024 yarı finalinde İspanya, Fransa'yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Maçta İspanya'nın üstün performansı dikkat çekti. Bu sonuçla İspanya, turnuvanın finalinde mücadele etme hakkı kazandı.
9 Temmuz 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün son 16 turunda Fransa-Belçika ve Portekiz-Slovenya maçları oynanacak. Fransa-Belçika maçı Düsseldorf Arena'da saat 19.00'da, Portekiz-Slovenya maçı ise Frankfurt Arena'da saat 22.00'de oynanacak. Her iki maçın da hakemleri ve muhtemel 11'leri açıklandı. Tur atlayacak takımlar çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

EURO 2024'te İspanya, Arnavutluk'u 1-0 yenerek son 16 turuna lider olarak kaldı. Maçın tek golü 13. dakikada Ferran Torres'ten geldi. Bu sonuçla Arnavutluk turnuvaya veda etti. İspanya'nın bu başarısı, turnuvanın ilerleyen aşamalarında da dikkatle izlenecek.
24 Haziran 2024

EURO 2024'te son 16 turu maçında İsviçre, İtalya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Maç Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı ve İsviçre'nin gollerini 37. dakikada Freuler ve 46. dakikada Ruben Vargas kaydetti. İsviçre'nin çeyrek finaldeki rakibi, İngiltere – Slovakya eşleşmesinin galibi olacak.
29 Haziran 2024

22 grand slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Avustralya Açık'ın ikinci turunda ABD'li Mackenzie Mcdonald'a yenilerek turnuvaya veda etti. İkinci setin sonlarında kasık sakatlığı yaşayan Nadal, maçı 6-4, 6-4 ve 7-5'lik setlerle kaybetti. Bu sonuçla Nadal, son şampiyon olarak katıldığı turnuvada erken bir elenme yaşamış oldu.
18 Ocak 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün C ve D gruplarında dört maç oynanacak. Fransa, Polonya ile karşılaşacak ve beraberlik Fransa'ya son 16 turuna kalmak için yeterli olacak. Hollanda, Avusturya ile oynayacak ve bir puan alması durumunda gruptan çıkacak. Danimarka, Sırbistan ile karşılaşacak ve kazanması durumunda son 16 turunu garantileyecek. İngiltere, Slovenya ile oynayacak ve beraberlik İngiltere'ye gruptan çıkmak için yeterli olacak.
25 Haziran 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Gazoz, çeyrek finalde Şili'li Ricardo Soto'yu 6-2, yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 mağlup etti ve finalde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ayrıca bu başarısıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na da kota aldı.
6 Ağustos 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün çeyrek finalde iki önemli maç oynanacak. İlk maçta ev sahibi Almanya, İspanya ile karşılaşacak ve bu mücadeleyi İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. İkinci maçta ise Portekiz, Fransa ile Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda karşılaşacak ve bu maçı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Bu maçların galipleri yarı finalde birbirleriyle karşılaşacak.
5 Temmuz 2024

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi Toulouse ile oynanacak lig maçının kadrosuna dahil etti. Sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'deki hazırlık turnuvasında A takım kadrosundan çıkarılan ve ligin ilk haftasında oynamayan Mbappe, yeniden kadroya çağrıldı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemediği için kadrodan çıkarılan oyuncunun takımda kalmaya ikna edilmesi için çaba gösterecek.
18 Ağustos 2023

TRT, 2024 yazında Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, Paris 2024 Paralimpik Oyunları ve Wimbledon Tenis Turnuvası gibi önemli spor etkinliklerini yayınlayacağını duyurdu. Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da, Wimbledon Tenis Turnuvası Londra'da, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ise Paris'te düzenlenecek. Bu etkinlikler TRT 1, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT'nin dijital platformu tabii üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
11 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu'nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer gruplarda ise Fransa, ABD, Çin ve Sırbistan A Grubu'nda; Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya B Grubu'nda yer alıyor. Türkiye'nin performansı merakla bekleniyor.
19 Haziran 2024

Fransız yüzücü Leon Marchand, Japonya'nın Fukuoka kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası'nda erkekler 400 metre karışıkta yeni bir dünya rekoru kırdı. 21 yaşındaki sporcu, 4.02.50'lik derecesiyle ABD'li Michael Phelps'in 2008 yılında kırdığı ve 15 yıl boyunca elinde tuttuğu rekoru geçti. Phelps, kendi rekorunu kıran Marchand'ı ayakta alkışladı.
23 Temmuz 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsviçre ile Almanya arasındaki maç 1-1 berabere sonuçlandı. İsviçre'nin golünü Dan Ndoye atarken, Almanya'nın golü Niclas Füllkrug'dan geldi. Bu sonuçla Almanya, gruptan lider olarak ayrıldı.
24 Haziran 2024

EURO 2024'e katılan takımlara toplam 331 milyon avro ödül dağıtılacak. Katılım ücreti olarak her takıma 9 milyon 250 bin avro ödenecek ve galibiyetler için 1 milyon, beraberlikler için 500 bin avro verilecek. Turnuvanın şampiyonu 8 milyon avro ek ödül alacak ve maksimum ödül miktarı 28 milyon 250 bin avroya ulaşabilecek. İkinci olan takıma ise 5 milyon avro ödül verilecek.
13 Haziran 2024

İngiliz Jon Rice, her yılın en sıcak gününde Death Valley'deki geleneksel koşusunu gerçekleştirdi. Bu yıl 53.3 derece sıcaklıkta Darth Vader kostümüyle yaklaşık 2 kilometre koştu. Bu geleneği yaklaşık 25 yıldır sürdüren Rice, koşuya hazırlanmak için yıl boyunca koşu yapıyor ve yüksek sıcaklıkta egzersizlerle vücudunu Death Valley'deki sıcaklıklara alıştırıyor. Rice, yüksek sıcaklıklarda koşmanın keyfinin aldığı riske değdiğini belirtiyor.
19 Temmuz 2023

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te düzenlenen 2023 Rugby Dünya Kupası'nın açılış töreninde yuhalandı. Macron, Fransa Stadyumu'nda konuşma yaparken, izleyicilerin bir kısmı tarafından yoğun şekilde ıslıkla protesto edildi. Macron'un konuşması zor duyuldu ve konuşmasını turnuvanın 10'uncusunun başladığını ilan etmesi ardından sonlandırdı. Rugby Dünya Kupası, tamamı Fransa'da düzenlenen ilk kupa olma özelliğini taşıyor.
9 Eylül 2023

Dünya yıldızı Kylian Mbappe, Almanya'da düzenlenen 17'nci Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gazetecilere konuşarak, Fransa'daki erken genel seçimlerin ikinci turu öncesinde Fransızları aşırı sağa karşı oy kullanmaya çağırdı. Mbappe, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisinin ilk turda yüzde 33 civarında oy alarak birinci çıkmasını 'felaket' olarak nitelendirdi. Fransız seçmenlere, ülkeyi aşırı sağcıların eline bırakmamaları gerektiğini belirtti.
4 Temmuz 2024

EURO 2024 C Grubu’nun son iki maçı golsüz tamamlandı. Bu sonuçlarla İngiltere grup lideri, Danimarka ise ikinci olarak üst tura yükseldi. Maçlarda gol sesi çıkmaması, gruptaki sıralamayı değiştirmedi ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı.
26 Haziran 2024

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlar kategorisinde dünya sıralamasının bir numarası Polonyalı Iga Swiatek, dördüncü turda Kazak rakibi Elena Rybakina'ya 2-0 yenilerek turnuvadan elendi. Letonyalı Jelena Ostapenko, ABD'li Coco Gauff'u mağlup ederek çeyrek finale çıktı ve Rybakina ile eşleşti. Erkeklerde ise Rus Karen Khachanov ve ABD'li Sebastian Korda çeyrek finale yükseldi.
22 Ocak 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyatları Elemeleri B Grubu'ndaki 6'ncı maçında Mısır'ı 3-1 yendi. İlk iki seti Türkiye kazanırken, Mısır 3'üncü seti kazandı. Ancak Türkiye, 4'üncü seti de kazanarak maçtan galip ayrıldı. Elemelerde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, Paris 2024'e katılma hakkı elde edecek.
7 Ekim 2023
İşaretlediklerim