Demokrat Parti (DP) Genel Merkezi önünde görev yapan polislerin geri çekilmesi üzerine, DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, bu durumun gerçek sebebinin partinin 'millet ittifakı'na verdiği desteğe bağlı olduğunu iddia etti. Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirerek, bazı suç örgütü liderlerine ve uyuşturucu baronlarına koruma sağlanırken, DP'nin korumasının geri çekilmesini eleştirdi ve bu durumun siyasi bir karar olduğunu öne sürdü.
23 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile tarım ve hayvancılık alanında yapmayı planladığı reformları anlattı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ve ihracat yapan bir ülke haline geleceğini, tarım arazilerinin korunup ekilmesini sağlayacaklarını ve çiftçilere ücretsiz destek sunacaklarını belirtti. Ayrıca, tarım ve hayvancılık özel ekonomi bölgeleri kuracaklarını ve gıda fiyatlarını düşürmeyi hedeflediklerini ifade etti.
22 Nisan 2023

AKP, TBMM'ye sunmayı planladığı kanun teklifi ile kentsel dönüşüm kararı için kat maliklerinin yarıdan bir fazlasının onayının yeterli olmasını öngörüyor. Mevcut yasada bu oran üçte iki çoğunluk olarak belirlenmişti. Bu düzenleme ile kat malikleri arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklı sürecin uzamasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
2 Ekim 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji tarafından ağaç kesimi yapılıyor. Bu duruma karşı çıkan İkizköylüler ve çevre aktivistleri, muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, ağaç kesimine karşı durmalarını ve bu konuda aktif eylemsellik göstermelerini istedi. Ağaç kesiminin hızla devam etmesi durumunda, ormanın tamamen yok olacağı belirtildi. Ayrıca, Akbelen Ormanı'nın kesilmesinin, ülkenin biyolojik çeşitliliğini, tarım alanlarını ve su havzalarını tehdit ettiği ve küresel iklim krizine karşı daha kırılgan bir duruma getirdiği vurgulandı.
27 Temmuz 2023

HDP, Kahramanmaraş Pazarcık'ta kurdukları kriz koordinasyon merkezine kaymakamlık tarafından kayyım atanarak yardım malzemelerine el konulmak istendiğini iddia etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yardım malzemelerinin toplandığı depoya müdahale edildiğini ve gözaltı tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Ayrıca, Siirt ve Batman'dan gelen yardım TIR'larının engellendiği ve AFAD'ın bu yardımlara el koyduğu iddia edildi.
15 Şubat 2023

Tunceli'de bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı, havaların ısınmasıyla birlikte sincapların ortaya çıkıp yiyecek aramaya başladıkları bir döneme girdi. Park, el değmemiş doğası ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor ve birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Kahverengi ve siyah renkli sincaplar, günün belirli saatlerinde ağaçlarda yiyecek ararken görüntülendi. Sincaplar, buldukları yiyeceklerle beslenmenin yanı sıra, toprağa gömdükleri tohumlarla ormanların yaygınlaşmasına da katkıda bulunuyor.
22 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceden planlanmış bir fotoğraf çekimi için stüdyoya gitti. Millet ittifakı toplantılarında ortak aday olarak öne çıkan Kılıçdaroğlu'nun adaylığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti organlarıyla görüşmek istemesi nedeniyle kesinleşmemiş ve toplantı 6 Mart'a ertelenmiştir. CHP'li bir yetkili, Kılıçdaroğlu'nun artık onlar için aday olduğunu ifade etmiştir. Çekimlerin ardından Kılıçdaroğlu, Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi yetkilileriyle görüşecek.
3 Mart 2023

Meclis tarafından kabul edilen yeni orman kanunu düzenlemeleri, orman suçlarını yeniden tanımlıyor ve cezaları artırıyor. Devlet ormanlarına atık atılmasını orman suçu kapsamına alıyor, madencilik faaliyetleri için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izni şart koşuluyor. Orman yangınlarına verilen cezalar üç yıldan başlayıp 10 yıla kadar çıkarılıyor. Ayrıca, devlet ormanlarında meydana gelen yangınlar sonucu oluşan açıklıkların işgal edilmesi veya yapılaşmaya açılması engelleniyor.
24 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, iklim değişikliği ve düzensiz göç konuları ele alındı. Bildiride, iklim değişikliğinin düzensiz göçlerden sosyal buhranlara, iç karışıklıklardan devletler arası çatışmalara kadar pek çok sorunu tetikleyebileceği belirtildi. Ayrıca, bu konuların çözümünün uluslararası toplumun adil ve samimi işbirliği ile mümkün olabileceği vurgulandı.
9 Ağustos 2023

TBMM Genel Kurulu, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' ve ilgili diğer kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifini onayladı. Yeni düzenlemelerle, yargı süreçleri hızlandırılıyor, yürütmenin durdurulması taleplerine itiraz edilemeyecek ve keşif ile bilirkişi raporları için süreler kısaltılıyor. İstanbul'da 'yarısı bizden' kampanyası ile dönüşümü hızlandırmak amacıyla mali yardım sağlanacak ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı riskli yapıların yıkımında yetkili olacak. Ayrıca, yapıların tahliyesi engellenirse kolluk kuvvetleri tarafından tahliye işlemi gerçekleştirilecek.
8 Kasım 2023

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreteri Şehzade Demir, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, AKP listelerinden aday olarak seçime katıldılar. Anadolu Ajansı'nın 15 Mayıs verilerine göre, bu dört isimden üçü milletvekilliğini garantiledi. AKP, İstanbul 3'üncü bölgeden 14, Gaziantep'ten 8, Batman'dan 2, Mersin'den ise 4 milletvekili çıkardı. HÜDA-PAR, 2018 seçimlerinde yüzde 0,31 oy oranı ile 155 bin 539 oy almıştı.
16 Mayıs 2023

Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin 2019'dan bu yana verdiği mücadele devam ediyor. 24 Temmuz'da bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradı. Yeşiller Partisi'nin uluslararası ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç, ağaçların kesildiği alana ulaşmak isterken gözaltına alındı.
29 Temmuz 2023

Almanya'nın iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Teşkilatı, 14 Mayıs'ta Türkiye'de yapılacak seçimlerle ilgili olarak aşırılık yanlısı grupların ve karşıtlarının olası eylemlerine karşı uyarıda bulundu. Bu uyarı, Türk milliyetçileri, aşırı sağcılar ve Almanya'da terör örgütü olarak sınıflandırılan PKK taraftarları için de geçerli. Teşkilat, AKP ve MHP'nin Almanya'daki faaliyetlerinin izlenmediğini, ancak şiddet içerikli çağrı ve faaliyetlerin aydınlatılması ve tahmin edilmesinin görevleri arasında olduğunu belirtti.
28 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023

Erzincan'da Munzur Dağı'nda karla kaplı arazide yiyecek arayan çengel boynuzlu dağ keçileri, yerel bir hayvansever ve doğa gözlemcisi olan Mert Yılmaz tarafından dronla görüntülendi. Yılmaz ve arkadaşları, piknik yapmak için gittikleri dağda, nadiren görülen ve koruma altındaki bu hayvanları dronla yakından çekme fırsatı buldu. Yılmaz, bu deneyimi ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.
4 Aralık 2023

İstanbul Valiliği, kentteki park, piknik yeri, plaj ve sahillerde içki içme yasağını getirdi. Valilik, kararın yeni olmadığını ve mevcut yasaları hatırlattıklarını belirtti. Ancak, bu karar birçok hukukçu tarafından Anayasa'ya aykırı bulundu ve sosyal medyada tepkiler çekti. Türkiye İşçi Partisi ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, karara tepki gösteren muhalefet temsilcileri oldu.
30 Ağustos 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 12 rezerv alanı belirlendiğini açıkladı. Bu alanlar, orman vasfını yitirmiş araziler ve kullanılmayan kamu arazileri olarak tanımlanıyor. Bakan Özhaseki, beklenen Marmara depremi öncesinde İstanbul'da riskli olarak belirlenen 600 bin konutun acilen yıkılması gerektiğini ve 'Yarısı Bizden Kampanyası' ile 1,5 milyon destek paketi açıkladıklarını belirtti. Kampanya kapsamında 350 bin 400 konutun dönüşeceği ve İstanbul'a özel bir kentsel dönüşüm birimi kurulduğu ifade edildi.
29 Aralık 2023

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP'ye açılan kapatma davası sonrasında partilerinin seçimlere hazırlandığını ve Türkiye'nin her yerinde örgütlendiklerini belirtti. AKP-MHP iktidarının politikalarına karşı alternatif planlar geliştirdiklerini ve HDP'nin köklerinden çıkan yüzlerce filizden biri olduklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun Van ve Ağrı'da coşkulu karşılanmasını Kürt halkının barış ve demokrasiye olan inancının bir göstergesi olarak değerlendirdi. Ayrıca, ekoloji ve hayvan hakları konusunda da partilerinin politikalarını ve Meclis'te yapacakları çalışmaları anlattı.
9 Mayıs 2023

AKP tarafından hazırlanan ve Uludağ'da kontrollü giriş ile alan güvenliğinin sağlanmasını esas alan 13 maddelik Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Teklif, Uludağ Alan Başkanlığı'nın kurulmasını ve bu başkanlığın Uludağ'daki çeşitli düzenlemeleri yapma yetkisini içeriyor. Muhalefet, teklifin Uludağ'ın doğal yapısının tahrip edilmesine yol açabileceğini ve merkezi idareye çok geniş yetkiler verdiğini eleştiriyor.
19 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan ziyareti sırasında Türkan Bebek Anıtı'nda bulunan ağaca marteniçka bilekliğini bağladı. Kılıçdaroğlu, ziyaret kapsamında Kırcaali Belediyesi'ni ziyaret etti, Yoğurtçular Köyü Mezarlığı'nda dua okudu ve mezarlara karanfil bıraktı. Ayrıca tarihi Yedi Kızlar Camii'ni ziyaret ederek bilgi aldı. Marteniçka, Balkan ve Trakya halklarının baharı kutlamak için taktığı kırmızı ve beyaz yün bilekliklerdir.
16 Nisan 2023
İşaretlediklerim