İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir evde üç kardeş ölü bulundu. Cinayeti itiraf eden baba Murat K. gözaltına alındı. Polis, çocukların boğularak ve kesici aletle öldürüldüğünü belirledi. Çocukların annesinin bir süre önce Erzurum'a gittiği öğrenildi.
29 Mayıs 2024

IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin akrabası Kırşehir'de yakalandı. Şüphelinin yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği ve şapka, bere ve maske takarak gizlendiği belirtildi. Ayrıca illegal yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Evinde çok sayıda dijital materyale el konulan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
14 Haziran 2024

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde dört katlı bir bina bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalan kimse olmadığı bildirildi. Olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği, binanın 1980'de inşa edildiğini ve çevresindeki binaların tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı.
27 Haziran 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, Kozağaç Mahallesi'nde daha önce aralarında husumet bulunan iki grup kahvehanede karşılaştıktan sonra tartışma yaşadı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Uğur Selimler bıçaklanarak, Mustafa Sağolalar ise ateşli silahla yaralandı. Her iki yaralı da hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili üç şüpheliyi gözaltına aldı.
22 Ocak 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı ve üç kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu öne sürülen Eray Özyağcı ve planlamada rol aldığı iddia edilen Doğukan Çep halen yakalanamadı. Özyağcı'nın Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor ve bu nedenle bölgedeki güvenlik güçleri uyarıldı.
4 Ocak 2023

Adana Seyhan ilçesinde polis ekipleri, bir ticari taksiyi durdurduğunda araçtan inip kaçan bir şüpheliye 'dur' ihtarında bulundu. Şüpheli, polisin uyarılarına rağmen kaçmaya devam etti ve bir binanın bahçesine el bombası attı. Kovalamaca sonucunda yakalanan 23 yaşındaki Y.K'nin üzerinden ruhsatsız tabanca ve mermiler çıktı. Ayrıca Y.K'nin daha önce 'PKK propagandası' yapmaktan suç kaydı olduğu belirlendi.
17 Mayıs 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, otomobilde bıçaklanmış halde bulunan sürücü Sadi Tokgöz hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheli K.N'yi gözaltına aldı. Şüphelinin, emniyetteki ilk ifadesinde, Tokgöz'ün kendisini kampüs bölgesinden eve bırakma bahanesiyle aracına aldığını, sonra aracı tenha bir yere park edip taciz etmeye başladığını, bunun üzerine bıçaklayıp kaçtığını söylediği öğrenildi.
22 Ekim 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Hatay'ın Hassa ilçesinde, kayıp olarak aranan bir kadının öldürüldüğü belirlendi. Kadının yeğeni ve yeğeninin eşi gözaltına alındı. Zanlılardan biri, kadını başına briketle vurarak öldürdüğünü ve cesedini bir çuvala sararak bir akarsu yatağına attığını itiraf etti. Kadının cansız bedeni, polis ekiplerince yapılan inceleme sonucu bulundu.
19 Ekim 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

Kayseri'deki bir emniyet binasında, polis memuru Ş.K. ile tekniker S.S. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından polis memuru, teknikere tabancasıyla ateş açtı ve tekniker olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli polis memuru gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
14 Eylül 2023

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan ve üç kişinin öldüğü silahlı çatışmaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Olayda yaklaşık 40 kişinin karıştığı belirtilirken, F.Ö ve kafe işletmecisi C.Y gözaltına alındı. Çatışmada beş kişi yaralanmış ve yaralılardan ikisinin durumu ağır olarak bildirilmişti. Soruşturma kapsamında daha fazla kişinin sorgulanması bekleniyor.
24 Mayıs 2024

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, ev sahibi E.D.Ö ile kiracısı Hüseyin Asar arasında kira artışı konusunda çıkan tartışma sonucunda Asar, ev sahibi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay, ev sahibinin kiracıyı telefonla arayarak zam talebinde bulunması ve kiracının bu teklifi reddetmesi üzerine yaşandı. Saldırı sonrası ağır yaralanan Asar, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Polis, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
18 Temmuz 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadını döven iki şüpheli tutuklandı. Olay, Ömer Avni Mahallesi'ndeki bir mekanda kadın müşteriler ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucu meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarında kadınları dövdüğü görülen şüpheliler M.M.D. ve V.T. gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, olayın yaşandığı işletmenin mühürlendiğini açıkladı.
3 Ağustos 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023
İşaretlediklerim