Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada dört kişi silahla yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından kaçan şüphelilerden biri polis tarafından gözaltına alındı, diğerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Operasyon, Diyarbakır başsavcılığının 216 kişi hakkında çıkardığı gözaltı kararı çerçevesinde gerçekleşti ve operasyonlarda 3 bine yakın polis görev aldı. Daha önce Ankara ve Diyarbakır merkezli operasyonlarda toplam 23 gazeteci tutuklanmıştı.
27 Nisan 2023

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, evden hırsızlık suçundan 254 suç kaydı bulunan iki kişi tutuklandı. Polis, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir evde hırsızlık girişimi ihbarı üzerine harekete geçti ve kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin C.Ç. ve F.T. olduğunu belirledi. F.T'nin ayrıca 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Yakalanan C.Ç. ve F.T. tutuklandı.
13 Ağustos 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir iş yeri sahibini silahla tehdit ederek para, otomobil ve eşyaları gasp eden yedi kişiden altısı tutuklandı. Polis, gasp edilen eşyalar ve otomobille birlikte ruhsatsız silahlar ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Çiğli ve Bayraklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla aydınlatıldı.
23 Ağustos 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrasında Osmaniye'de yıkılan ve ölümlere neden olan binaların yapım kusurları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 11'i adliyeye sevk edildi ve 4'ü tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı ve diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi. Kalan 3 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.
15 Şubat 2023

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde H.T. isimli bir kişi, aralarında husumet bulunan dört kişiyle çıkan tartışma sonucu av tüfeğiyle ateş açtı. Olayda dört erkek hayatını kaybetti. Saldırgan H.T, olayın ardından Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığına teslim oldu. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.
10 Ağustos 2023

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmada çalışan iki işçi, kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. Olayın ardından Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve dört kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişilerin kepçe ve kırıcı operatörleri olduğunu, müteahhitin ise Muğla'da arandığını açıkladı.
12 Ağustos 2024

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

Şanlıurfa'da 4-5 yaşındaki çocukların vücutlarına şiş batırılmasına ilişkin gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı. Olay, sosyal medyada yayılan ve büyük tepki çeken görüntülerle ortaya çıkmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında çocukların babalarının da aralarında olduğu Suriye uyruklu dört şüpheliyi gözaltına aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve çocukların devlet koruması altına alındığını bildirdi.
10 Ekim 2023

İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında, evde ek iş ilanları vererek çok sayıda kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle 64 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 32'si tutuklandı. Şüphelilerin sahte kurum logoları ve belgeler kullanarak, kapora, sigorta ve veri ücreti adı altında para talep ettikleri belirlendi. Zanlıların İzmir'de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelindeyse bine yakın mağdurdan 100 milyon lira haksız menfaat elde ettikleri tespit edildi.
8 Temmuz 2024

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim