Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de başlayan ve 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 364 gün sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından Yıldırım, cezaevinde geçirdiği günler için 777 milyon liralık tazminat davası açtı. Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'a 108 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Yıldırım, alacağı tazminatı Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları'na bağışlayacağını açıkladı.
24 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Halk TV'de yayınlanan 'Sözüm Var' programı sonrası gazeteci Şirin Payzın ve Halk TV'ye kişilik hakları zedelendiği gerekçesiyle 150 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Bakırköy 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, program kaydının izlenmesinin ardından davanın reddedildiği kararı verildi.
1 Haziran 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

Sivasspor, 29 Aralık'ta oynanan ve Galatasaray'ın 2-1 galip geldiği maçta VAR incelemesi sonucu iptal edilen gol nedeniyle maçın yeniden oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Sivasspor yönetimi, iptal edilen golün hatalı bir karar olduğunu ve kural hatasına neden olduğunu belirtti. Maçın hakemleri Erkan Özdamar ve VAR hakemi Özgüç Türkalp'in görevlerinden alındığı ifade edildi. Sivasspor'un bu duruma tepkisi ve maçın yeniden oynanması talebi, Türk futbolunda hakem hataları ve VAR sistemi tartışmalarını gündeme getirdi.
2 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Suudi Arabistan arasında imzalanan ve Süper Kupa finaliyle ilgili krize neden olan sözleşme hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti. Aralık 2023'te Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Türk takımlarının Atatürk ve milliyetçi temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edilmişti. Koç, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu konuda yanıltıcı bilgi yaydığını ve Fenerbahçe'nin haksız yere suçlandığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu konuyu soruşturmasını talep etti.
15 Şubat 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

Galatasaray taraftarları, Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanan Kasımpaşa maçında 'Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan' şeklinde hükümete yönelik istifa sloganları attı. Bu eylem, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlarla yaptığı protestoların ardından gerçekleşti. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve stadyumlarda siyaset yapılmasına karşı çıkmıştı. Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderilmeye başlanmış ve kulüp taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurmuştu.
11 Mart 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtı eleştiren bir tweet attıktan sonra Diyanet tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Altaylı, Diyanet'in evlat edinme konusundaki görüşünü 'sapıklık' olarak nitelendirdi ve Diyanet'i Atatürk'ün kurumunu kirletmekle suçladı. Diyanet'in suç duyurusunun ardından Altaylı, Kasımpaşa futbol takımının logosunu paylaşarak 'hiç umrumda değil' mesajı verdi.
21 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV'ye, 'Derin Futbol' programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın küfürlü ifadeler kullanması sebebiyle reklam gelirinin yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. Programda, Japon şarkıcı Saori Yuki'nin 'Suki Yo' şarkısı Türkçe'de bir küfre benzediği için alay konusu olmuş ve Kütahyalı şarkının ismi yerine küfrü söylemişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, cezanın oybirliğiyle verildiğini Twitter üzerinden duyurdu. Kütahyalı daha önce de 'kusturmalı Boşnak saksosu' ifadesi nedeniyle Beyaz TV'den kovulmuş ancak geri dönmüştü.
11 Ocak 2023

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Instagram hesabından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili bir video paylaşıldığını ve bu paylaşımın kendi kontrolü dışında gerçekleştiğini belirtti. Paylaşılan videoda, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 3-0 yendiği maçtan görüntüler ve Terim'in bir yorumu yer alıyordu. Terim, paylaşımın ardından hesabına yönelik bir müdahale olduğunu ve bu durumun kendisi tarafından yapılmadığını ifade etti.
6 Haziran 2023

Galatasaray, sosyal medya üzerinden Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'ya istifa çağrısında bulundu. İki hafta önce spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın beIN Sports'a baskı yaptığını ve eski hakemleri tehdit ettiğini iddia etmişti. Orta bu iddiaları reddetti ancak Galatasaray'ın Adana Demirspor maçındaki hakem yönetimine tepkisi sonrası gerginlik devam ediyor. Galatasaray'ın paylaşımında adalet vurgusu yapılarak Orta'nın istifası talep edildi.
3 Nisan 2023

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüpraş ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere üç sezon için geçerli olacak stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalandığını duyurdu. 2023-2024 sezonu için anlaşma bedelinin başarı primi dahil toplam 230 milyon 383 bin 150 lira ve artı KDV olduğu belirtildi. 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarına ilişkin tutarlar, 2023-2024 sezonuna ilişkin belirlenen tutarlara Türkiye İstatistik Kurumunca yayınlanan TÜFE oranı eklenmesi suretiyle bulunacak.
26 Eylül 2023
İşaretlediklerim