Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 10'u yerli olmak üzere toplam 14 yeni film seyirciyle buluşuyor. Filmler arasında Amy Winehouse'un hayatını anlatan 'Back to Black', deprem sonrası Hatay'da geçen bir dramı konu alan 'Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay' ve bir dizi komedi, dram, aksiyon, korku ve animasyon türündeki yapımlar yer alıyor. Bu filmler arasında çeşitli konular işleniyor, örneğin 'Üç Günlük Dünya' İstanbul'un arka mahallelerinde geçen bir hikayeyi, 'Kanlı Gece: Kamp' ise yerli aksiyon severlere hitap ediyor.
3 Mayıs 2024

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

Doğu Yücel'in 'Kimdir Bu Mitat Karaman' kitabından uyarlanan 'Mitat' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türk sinemalarında üç yerli yapımın yanı sıra dört yabancı film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında, bir adamın sıradan hayatının beklenmedik bir olayla değişmesini anlatan 'Mitat', Rusya'da yasadışı göçmen olarak çalışan birinin mücadelesini konu alan 'Produkty 24' ve çocukların bir adada macera yaşadıkları 'Gizemli Ada Mençuna' bulunuyor. Yabancı filmler ise Bruce Willis'in başrolünde olduğu 'Hayalet Suikastçi', 'Dungeons & Dragons' oyunundan uyarlanan 'Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur', yapay zeka temalı 'Simülasyon' ve yerli korku filmi 'Gasp'ı içeriyor.
7 Nisan 2023

Bu hafta dördü yerli olmak üzere yedi film vizyona girdi. Bunlardan biri, Martin Scorsese'nin son filmi 'Dolunay Katilleri'. Diğer filmler arasında 'Testere X', 'Çözümler Kitabı', 'Serçenin Gözyaşı', 'Öğretmen', 'Her Şey Aşk İçin' ve 'İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi' bulunuyor. Filmler, farklı türlerde ve konularda olup, hem yerli hem de yabancı yapımları içeriyor.
20 Ekim 2023

Türkiye'de bu hafta 'Ölümlü Dünya 2' başta olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. 'Ölümlü Dünya 2', Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul gibi isimlerin paylaştığı bir devam filmidir. Ryûsuke Hamaguchi'nin 'Kötülük Diye Bir Şey Yok' filmi, ekolojik yıkıma odaklanan bir politik gerilim olarak dikkat çekiyor. 'Aşk Filmi', genç bir kadının hayatını değiştirecek olayları anlatıyor. Eli Roth'un 'Kara Cuma' filmi, bir seri katilin hikayesini işliyor. Çocuklara yönelik 'Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı' ve 'Dilek' isimli animasyon filmler de gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
1 Aralık 2023

Cannes Film Festivali'nin ilk yarısında öne çıkan üç film, kadın karakterlerin hikayelerini merkezine alıyor. 'Wild Diamond', sosyal medya ve reality show dünyasında sınıf atlamaya çalışan bir genç kadını anlatırken, 'The Girl with the Needle' savaş sonrası sefalet içinde bir kadın hikayesi sunuyor. 'Bird' ise, zor bir aile ortamında büyüyen 12 yaşındaki Bailey'nin hikayesini işliyor. Her üç film de farklı açılardan kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri ele alıyor.
21 Mayıs 2024

Filmekimi festivalinde bu yıl da dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş filmler gösterilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği festival, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir’de sinemaseverlerle buluşuyor. Festivalde öne çıkan filmler arasında 'Zavallılar', 'Bir Düşüşün Anatomisi', 'The Zone of Interest', 'Öğretmenler Odası', 'Çocuk ve Balıkçıl', 'Dört Kız Kardeş', 'Umudunu Kaybetme', 'Canavar', 'Mükemmel Günler' ve 'Hayat' bulunuyor.
6 Ekim 2023

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 filmden üçü seyirciyle buluştu. Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' adlı filmi, Fikret Reyhan'ın 'Cam Perde' adlı filmi ve Malik Isasis ile Esra Saydam'ın 'Öte' adlı filmi festivalde gösterildi. Filmler, aile draması, kadına şiddet ve bir kadının Türkiye'deki yolculuğu gibi konuları ele alıyor.
20 Eylül 2023

İstanbul Modern Sinema, kadın sinemacılara daha fazla alan açmayı hedefleyen projesi kapsamında 'Düşten Maddeye' adlı yeni seçkisini duyurdu. Seçki, sinema endüstrisindeki kadınların eksikliğinin çokça hissedildiği yapım tasarımı ve sanat yönetimine odaklanıyor. 10 filmlik seçki, 26-29 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern Sinema'da izleyiciyle buluşacak.
18 Ekim 2023

Serdar Akar'ın yönettiği ve sekiz kadının hikayesini anlatan 'Kadınlara Mahsus' filmi 17 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak. Nergis Otluoğlu'nun senaryosunu yazdığı film, 'Kadın kadının kurdu değil, yurdudur' sloganıyla tanıtılıyor ve yeni bir başlangıç arayan sekiz kadının kamp deneyimini konu alıyor. Melisa Aslı Pamuk, Ceyda Düvenci ve diğer tanınmış oyuncuların rol aldığı filmin fragmanı da yayımlandı.
31 Ocak 2023

34. Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nda yarışacak dokuz film belirlendi. Festival, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım arasında düzenlenecek. Yarışacak filmler arasında Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri bulunuyor. Festivalin 'En İyi' ödülleri 10 Kasım’da Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.
5 Ekim 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

13'üncü Cuma, birçok insanın kötü şans ve ürkütücülükle bağdaştırdığı bir tarih olarak bilinir. Bu özel günde izlenebilecek altı film önerisi sunulmuştur. Bu filmler arasında Stephen King'in 'IT' adlı romanından uyarlanan bir korku filmi, 2004 tarihli Amerikan kara komedi slasher filmi 'Şeytanın Küçük Yardımcısı', popüler korku filmi 'Conjuring 2', 1981 yapımı slasher türündeki korku gerilim filmi 'The Burning', 2011 Kanada yapımı bir doğaüstü korku filmi 'Mezar Buluşmaları' ve 1988 ABD yapımı fantastik komedi film 'Beetlejuice' bulunmaktadır.
13 Ekim 2023

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek ilk filmler açıklandı. Festival, Cannes'da prömiyerini yapan 'May December' filmi ile açılacak. Festivalin uluslararası programında Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Selanik gibi dünya festivallerinde prömiyerini yapan ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Toronto Film Festivali'nin ardından ülkemizde ilk kez Ayvalık'ta gösterilecek yılın merakla beklenen filmleri yer alıyor. Festivalde ayrıca, 'Sararmış Yapraklar', 'Canavar', 'Öğretmenler Odası', 'Kabahatliler', 'Umudunu Kaybetme', 'İnşallah Erkek Olur', 'Dört Kız Kardeş', 'Nasıl Seks Yapacağız?', 'Vurgun Yemek', 'Güzel Günler', 'Çözümler Kitabı' ve 'Yeniden Başla' gibi filmler de izleyiciyle buluşacak.
24 Ağustos 2023

Netflix'in Kasım ayı seçkisinde öne çıkan içerikler arasında David Fincher'ın yeni filmi 'The Killer', Squid Game'in devamı 'Squid Game: The Challenge' ve Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i yıllar sonra bir araya getiren film 'İstanbul İçin Son Çağrı' bulunuyor. Ayrıca, 'Göremediğimiz Tüm Işıklar', 'NYAD', 'Terzi', 'SLY', 'Robbie Williams', 'The Crown', 'Leo', 'Obliterated' ve 'Virgin River' gibi dizi ve filmler de Kasım ayı seçkisinde yer alıyor.
1 Kasım 2023

‘Dune: Part Two’ filmi, gösterime girdiği dördüncü hafta sonunda da gişede liderliğini sürdürdü ve 38 bin 426 seyirci tarafından izlendi. Böylelikle film, Box Office Türkiye’de dört hafta boyunca zirvede kalmayı başardı ve toplamda 484 bin 210 kişi tarafından izlendi. Listenin ikinci sırasında ‘Kral Şakir: Devler Uyandı’, üçüncü sırada ise ‘Tay 2: Ebabil Takımı’ yer aldı.
26 Mart 2024

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay'ın yaşam öyküsünü konu alan 'Demir Kadın: Neslican' filminin fragmanı yayınlandı. Film, 27 Ocak'ta sinemalarda gösterime girecek. Filmin senaryosunu Nalan Merter Savaş yazarken, yönetmen koltuğunda Özgür Bakar oturuyor. Başrolde Naz Çağla Irmak'ın yer aldığı filmde, birçok tanınmış oyuncu da rol alıyor.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim