Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından, parti içinde değişim talepleri artmıştı. Bu süreçte, seçim öncesinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığı durumunda seçimi kaybedeceğini öne süren ve kaybedilirse istifa edeceğine dair söz veren CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) girdi. Erdem, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekmişti.
5 Haziran 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirmişti. Yalçın, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine karşı MHP'ye yönelik iftira atmakla suçladı ve CHP'nin aday belirleme sürecinde başarısız olduğunu iddia etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Yalçın'a Twitter üzerinden cevap vererek MHP'nin politik duruşunu eleştirdi ve partinin seçmen kaybettiğini öne sürdü.
7 Ocak 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Hatipoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'yle genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşadığını ve parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümediğini belirtti. Hatipoğlu, Eylül ayında bir televizyon programında İYİ Parti'nin CHP ile ittifak yapmasına karşı olduğunu, ancak AKP, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini ifade etmişti.
2 Kasım 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'den ihraç edildikten sonra bir basın toplantısı düzenledi ve kararı yargıya taşıyacağını söyledi. Özcan, partide değişim isteyen birçok kişi olduğunu, ancak değişim isteyenler adına ihraç edilenin kendisi olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin değişime gitmezse ve demokratik bir tüzük ve güncellenmiş bir parti programıyla yola devam etmezse büyük bir hezimetle karşılaşacağını ifade etti.
2 Ağustos 2023

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçici olarak ihraç edildiği CHP'ye dönüş yapacağını Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Özcan, geçen yıl belediye meclisindeki bir olay nedeniyle CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle geçici olarak partiden çıkarılma cezası almıştı. Cezasının bitmesine 22 gün kala, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ima eden sözlerine atıfta bulunarak 'Ben Tanju, dönüyorum' ifadesini kullandı.
22 Mayıs 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca doğal afetlerin yaralarını sarmak ve şehirleri yeniden inşa etmek için önemli adımlar attığını ifade eden Özhaseki, bundan sonraki dönemde aile vakfında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
1 Temmuz 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, partisinden istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) katıldığını açıkladı. AKP İl Başkanlığında düzenlenen bir toplantıda konuşan Soyugüzel, CHP'den ayrılma kararını ve AKP Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay'a destek vereceğini belirtti. Ayrıca, CHP tarafından miting saatlerinin değiştirildiğini ve bu durumun parti tarafından DEM Parti'ye para karşılığında satıldığını iddia etti.
28 Mart 2024

CHP'de genel başkanlık yarışında adı geçen grup başkanı Özgür Özel, eylülde genel başkanlık için yola çıkacak. Özel'in adaylık açıklaması için bir metin üzerinde çalıştığı ve bu metnin bir 'tutum belgesi' işlevi göreceği belirtiliyor. Özel'in adaylık açıklaması sonrası grup başkanlığı görevinden istifa edip etmeyeceği net değil. CHP Genel Merkezi, kurultayda partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterecek.
18 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadırları satması nedeniyle eleştirilen ve istifa eden eski başkan Kerem Kınık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür talebinde bulundu. Kınık, Kılıçdaroğlu'nun kampanyasında Kızılay'ın afetzedelere kan ve çadır sattığı yönündeki iddiaların gerçekleri çarpıttığını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürlüğü dönemindeki uygulamaları hatırlatarak, Kızılay'ın afetzedelere hiçbir şey satmadığını ifade etti. Ayrıca, Kınık Kılıçdaroğlu'nu Kızılay camiasından özür dilemeye çağırdı.
31 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, İçişleri Bakanı olarak göçmenleri göndereceğine dair tweet'i, kendisinin bu göreve atanacağı şeklinde yorumlandı. Bu durum üzerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bakanlar kurulunu ittifakı oluşturan partilerle yapacağı toplantılar sonrasında belirleyeceğini ve Özdağ ile yapılan görüşmede bakanlık konusunun gündeme gelmediğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özhaseki, istifasını sosyal medya hesabından paylaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmanın kendisi için bir onur olduğunu belirtti. Görev süresi boyunca doğal afetlerin yaralarını sarmak ve şehirleri yeniden inşa etmek için önemli adımlar attığını ifade eden Özhaseki, bundan sonraki dönemde aile vakfında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
1 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının parti yetkili kurulları tarafından onaylanmadığını ifade etti. Paçacı, sokakta Kılıçdaroğlu'na yönelik itirazları göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İYİ Parti'nin kendi içinden bir aday çıkarabileceğini ve partinin genel eğiliminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık adaylığını açıklayacağını duyurdu. Adaylık açıklaması CHP Genel Merkezi'nde yapılacak ve Özel'e birçok CHP milletvekili destek verecek. Bu milletvekilleri arasında Adana, Ankara, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Isparta, İstanbul, Karaman, Sivas, Balıkesir, Manisa ve İzmir milletvekilleri bulunuyor.
14 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun hakkındaki siyasi yasak kararı onandıktan sonra doğal delege olarak yazılması üzerine bir partili, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak düzeltme talep etti. Bazı hukukçular, YSK'nın bir düzeltme yapması durumunda kongrenin yenilenmesine kadar varabileceği görüşünde. Ancak, bazıları seçme ve seçilme hakkının ayrı olduğuna dikkat çekerek, YSK kararının herhangi bir etkide bulunmayacağını savunuyor. YSK henüz konu hakkında bir karar vermedi.
6 Ekim 2023

Halk TV imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, CHP'nin kanalına sansür uyguladığını iddia etti ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu durumdan geri adım atmaya çağırdı. Mahiroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'i 'karanlık biri' olarak nitelendirdi. Erdem, Halk TV ile aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini duyurmuştu. Mahiroğlu, Kılıçdaroğlu'ndan 'bu adımdan geri dönmesini' istedi.
24 Temmuz 2023

Türkiye'de 64 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerin ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partinin seçim sonuçlarını takip ettiğini ve ıslak imzalı tutanakların korunmasına özen göstereceklerini belirtti. Öztrak, seçim görevlileri ve müşahitlere sayım sırasında olası usulsüzlükleri önleme ve tutanakların güvenli bir şekilde seçim kurullarına ulaştırılması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, resmi sonuçlar kesinleşene kadar herhangi bir oldubittiye izin verilmemesi gerektiğini ve CHP'nin saat 19:00'da bir açıklama yapacağını ifade etti.
28 Mayıs 2023
İşaretlediklerim