Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye önümüzdeki hafta yağışlı havanın etkisine girecek ve sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek. Gök gürültülü sağanaklar, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak. Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ile Ege'nin kuzeyinde kuvvetli rüzgarlar esmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Rüzgarın kuzeyli yönlerden saatte 60 kilometre hızla eseceği bildirildi. Doğu kesimlerde ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
23 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı, Ege'nin güney ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Samsun çevreleri, Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
28 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde cumadan itibaren mevsim normallerine düşeceğini ve yağışlı havanın yeniden etkili olacağını açıkladı. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya, Eskişehir ve Adana çevreleri, Ankara’nın güneyi, Rize ve Artvin’in iç kesimleri, İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de ise toz taşınımı etkili olacak.
22 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illeri için gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, belirtilen illerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
16 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların yarından itibaren Türkiye genelinde düşmesini beklediğini açıkladı. Ancak batı, iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde 4-5 derece azalma beklenirken, yağış beklenmiyor. Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgarların üç gün daha etkili olması bekleniyor.
20 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
1 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'deki Toroslar'da sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış beklenen iller arasında Balıkesir, Çanakkale, Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun bulunuyor. Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 3-5 derece azalacağı belirtilirken, diğer bölgelerde sıcaklık değişikliği beklenmiyor.
30 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sakarya, Düzce, Karabük, Çankırı, Kırıkkale ve Bolu’nun kuzey kesimleri ile Kastamonu’nun batısı ve güneyinde yerel kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı 18 kent arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de ise 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve Ankara dahil 26 ilde yağış bekleniyor. Ayrıca, Marmara bölgesinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı belirtildi.
3 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, Trakya’da ise 4 ila 6 derece artış öngörülüyor. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Samsun, Sinop, Trabzon, Artvin, Afyonkarahisar, Isparta, Muğla, Hatay, Osmaniye, Ordu, Kars ve Ardahan bulunuyor.
22 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Diğer bölgelerde ise hava açık ve bulutlu olacak. Ayrıca, beş il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
29 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Samsun, Trabzon, Artvin, Balıkesir, Edirne, Adana ve Kahramanmaraş illerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
13 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Çanakkale, Bilecik, Bolu, Ordu, Edirne, Kırklareli, Karaman, Hatay ve Van bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Temmuz 2024
İşaretlediklerim